Rolgordijnen voor de kinderkamer

Rolgordijnen voor de kinderkamer

Verwacht je gezinsuitbreiding en ben je bezig met de babykamer? Rolgordijnen zijn uitstekend geschikt als raambekleding van een kinderkamer. Niet alleen zijn ze verkrijgbaar in allerlei leuke kleuren, zoals in blauw en roze, maar ze hebben vele voordelen. Rolgordijnen zijn gemakkelijk te bedienen. Tegenwoordig hoeft dat niet meer met trekkoorden, maar kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een schakelaar of een app op je telefoon die een motortje bedient. Het motortje is perfect weggewerkt in de rolbuis. Rolgordijnen zijn hygiënischer dan normale gordijnen, want ze houden nauwelijks stof vast. Ze zijn gemakkelijk schoon te houden en de stof is zelfs eenvoudig te vervangen wanneer er toch een niet te verwijderen vlek op zit.

Lekker slapen met een rolgordijn

Baby’s slapen ook overdag of ‘s avonds wanneer het nog niet donker is. Een verduisterend rolgordijn is dan een ideale oplossing om het licht tegen te houden. Wanneer je kiest voor rolgordijnen op maat past het gordijn perfect binnen het raam en heb je ook geen last van naar binnen lekkend licht. En ook in de kinderkamer zorgt een verduisterend rolgordijn voor een betere akoestiek en extra privacy. Zo zorg je voor een goede nachtrust voor je kind. Groeit je kind op en wil je op een gegeven moment een andere kleur of een nieuw dessin, dan is de stof eenvoudig te vervangen door een andere. Zo groeit het rolgordijn mee met je kind.

Rolgordijnen voor het hele huis

Rolgordijnen zijn niet alleen een ideale oplossing voor de kinderkamer. Voor elke kamer in je huis is er een geschikt rolgordijn. Voor de woonkamer kies je een sfeervolle kleur en transparant of semi-transparant materiaal. Zo heb je optimale privacy en hou je de zon buiten, maar laat je nog wel licht in de woonkamer vallen. Ook voor de ouderlijke slaapkamer is een verduisterend rolgordijn ideaal en niet alleen wanneer de baby nog klein is. Ook voor ruimtes waar vocht of condens een rol spelen, zoals de keuken of de badkamer, zijn geschikte, vochtbestendige rolgordijnen van polyester stof beschikbaar. Wanneer je in deze ruimtes het gordijn pas weer oprolt wanneer het droog is, voorkom je schimmelvorming. Je rolgordijn kan dan jaren meegaan. Is de stof toch aangetast door het vocht en is de rest van het rolgordijn nog in orde? Dan vervang je de stof eenvoudig door nieuwe stof. Zo kan je rolgordijn er weer jaren tegenaan.