Travel

Lees in de rubriek Travel over de ervaringen van studenten die vrijwilligerswerk in het buitenland hebben gedaan.

Vrijwilligerswerk in Ghana

Editie: November-December 2013 | Tekst: Merel Broere

“Mijn reis kwam niet zomaar uit de lucht vallen”, vertelt de 18-jarige Tom van den Dungen die naar Ghana afreisde om vrijwilligerswerk te doen.

Medy Pijper

Medy Pijper ging traditioneel dansen in Peru

Editie: Juli 2013 | Tekst: Christine Spanjaard

Een fascinatie voor Indianen culturen heeft Medy al lang. Waar die vandaan komt weet ze niet, maar het was wel de aanleiding voor een reis naar Peru en haar verblijf in Cuzco, de historische hoofdstad van de Inca cultuur.

Chiara Poels werkte in een weeshuis in Kenia

Werken in een weeshuis in Kenia

Editie: Mei 2013 | Tekst: Christine Spanjaard

Al langer had Chiara de wens om naar Kenia te gaan. Na haar eindexamen VWO besloot ze dit plan te verwezenlijken en vertrok met steun van het JoHo World Supporter Fund voor 3 maanden naar Kenia om daar in twee verschillende weeshuizen vrijwilligerswerk te doen.

Joyce Ellermeijer

Joyce Ellermeijer deed vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika

Editie: Maart 2013 | Tekst: Sandra Veltmaat-Herklots

“Ik ben al een keer in Kenia op vakantie geweest, maar ik wilde niet alleen maar ‘op safari’, ik wilde iets betekenen voor de mensen. Ik ben me vervolgens gaan oriënteren op vrijwilligerswerk en kwam in contact met JoHo. In het kader van Wereldsupporter en het MillenniumDoen programma van JoHo heb ik vervolgens gekozen voor een project in Zuid-Afrika."

Madelief Buijs deed vrijwilligerswerk op de Filipijnen

Vrijwilligerswerk op de Filipijnen

Editie: Januari-Februari 2013 | Tekst: Sandra Veltmaat-Herklots

Madelief kreeg een MillenniumDoen! subsidie van het JoHo Wereldsupporter Fonds, waarmee ze een maand vrijwilligerswerk op de Filipijnen kon doen in een tehuis voor mishandelde en seksueel misbruikte meisjes.