Van student in Groningen tot allrounder bij KPMG

Editie: Februari-Maart 2016 | Tekst:

Een brede ontwikkeling, veel afdelingen zien en een groot netwerk opbouwen. Maar ook in het diepe gegooid worden en je eigen weg uitstippelen. Dat is wat een traineeship inhoudt. Ook Matthijs Polstra (26) heeft dat gemerkt na het volgen van het KPMG Young Talent Program: “Het doel is een allrounder te worden om zo een breed scala aan diensten te verlenen.”

Matthijs PolstraTijdens zijn studie was Matthijs al bewust bezig met zijn ontwikkeling en studiekeuze. Om de juiste balans te vinden tussen een algemene en specifieke richting koos hij uiteindelijk voor Accountancy & Controlling. Na zijn BA stroomde Matthijs door naar de Master Accountancy, toch koos hij daarnaast ook voor Finance. “Na een halfjaar besloot ik om tegelijkertijd de master Finance te volgen. Door elkaar heen, dus in twee jaar twee masters. Om zo ook uiteindelijk een gecombineerde scriptie te schrijven. Kijk, accountancy gaat echt over het controleren van cijfers, maar ik wilde graag de bedrijfskundige achtergrond erbij houden.”

Carrièrebewust

Tijdens zijn studententijd in Groningen ging hij aan de slag bij zijn studievereniging, uiteindelijk hielp dat hem een beeld te krijgen van zijn toekomst: “Ik kwam toen in aanraking met allerlei bedrijven. Toen ben ik carrièrebewust geworden, en gaan kijken naar wat er in de markt speelt. Bovendien was het mogelijk bij de vereniging om jezelf te ontplooien door middel van nevenactiviteiten, die ruimte kreeg ik dus ook.”

“Wie weet wat je later leuk vindt, je kunt alles dan maar beter in je rugzak hebben”

Uiteindelijk besloot hij om zijn scriptie bij een bedrijf te schrijven, dat is voor accountancy studenten een voor de hand liggende keuze. “Ik heb een tweetal business courses gevolgd, eerst bij KPMG en toen bij EY. Tijdens die courses kom je meer te weten over de bedrijven en leer je je toekomstige collega’s kennen. Uiteindelijk heb ik voor KPMG gekozen omdat ik de juiste klik had met de mensen. Toch belangrijk als je continu in teams werkt. Voor mij was het duidelijk dat ik niet meteen specifiek op de Audit wilde focussen maar wel iets financieels gerelateerd.

Traineeship

Het KPMG Young Talent Program leek voor Matthijs de beste optie, hij koos niet voor een Audit startersfunctie omdat hij het breed wilde houden. En hoewel een eigen visie belangrijk blijft, kan een traineeship ook voor verassingen zorgen. “Het KPMG traineeship duurt twee jaar, vier keer een periode van een halfjaar. Je kunt in die periodes op verschillende afdelingen werken. Het eerste en het derde halfjaar ben ik werkzaam geweest op de Audit Financial Services afdeling. Het tweede halfjaar zat ik bij Deal Advisory Transaction Services (TS), dat was erg vet. Ik wilde daar echt blijven. Maar goed, ik moest natuurlijk doorschuiven na een halfjaar, dat hoorde bij het traineeship. Het laatste halfjaar ging ik naar de Risk Consultancy afdeling Forensic Investigations, dat bestond onder andere uit het uitvoeren van fraudeonderzoeken. De verschillende afdelingen zijn achteraf moeilijk te vergelijken. Het is eigenlijk telkens een nieuw bedrijf: met nieuwe mensen, nieuwe klussen, je moet opnieuw je plek vinden op een nieuwe afdeling en jezelf bewijzen. Alsof je eerste dag weer begint. Je moet relaties opbouwen en connecties leggen. Ik vond dat echt een drijfveer om daarmee aan de slag te gaan. Dat werd dat ook verwacht vanuit KPMG, en nu zie ik dat ik daar echt profijt van heb.”

Slimme keuze

Toch koos Matthijs na afloop van het traineeship voor de Audit Financial Services praktijk en niet voor het onderdeel dat hij het ‘vetste’ vond: “Ja, zo kan het lopen. Ik heb daar uiteindelijk niet voor gekozen omdat ik na overleg met alle afdelingen waar ik tijdens mijn traineeship gewerkt heb, ben gaan nadenken over een leuke keuze voor nu en een slimme keuze voor later. Voor nu vind ik het erg leuk om betrokken te zijn bij finance gerelateerde vraagstukken in de Audit. Daarnaast denk ik dat ook veel kan leren op het gebied van projectmanagement.”

“Dit is de toekomst, het wordt groot gedragen”

Volgens Matthijs gaat het dus om een brede oriëntatie, omdat dat je mogelijkheden voor later vergroot. “Wie weet wat je later leuk vindt, je kunt alles dan maar beter in je rugzak hebben. En doordat ik verschillende dingen heb gedaan weet ik ook beter wat bij me past en wat ik leuk vind. Veel accountancy studenten weten namelijk niet altijd wat er nog meer is: ze volgen het standaardtraject van BA, MA en dan The Big Four. Maar zo krijg je minder goed een idee van wat er bij TS, Forensic Investigations of andere afdelingen zoals Management Consultancy en Corporate Finance kan en dat terwijl je dat misschien wel het leukste vindt. Voor mij persoonlijk was een traineeship dus echt de juiste manier om daar achter te komen. Dit is de toekomst, het wordt goed gedragen. Je wordt breed opgeleid, ziet veel afdelingen en leert veel mensen kennen. En dat is het doel: een allrounder worden om zo een breed scala aan diensten te verlenen.”