Ratrace in de traineeklas

Editie: Januari-Februari 2012 | Tekst: | Fotografie: iStock

Fenny en Arnoud begonnen hun 15 maanden durende traineeship bij ABN AMRO in mei 2011. Sinds vorig jaar starten trainees bij deze bank direct in een van de 22 richtingen. De bank is winnaar van de prijs voor beste traineeship 2011.

Arnoud Botman

Arnoud Botman
  • Leeftijd: 26 jaar
  • Studie: Bedrijfskunde
  • Opleidingsinstituut: Universiteit van Amsterdam
  • Functie: Trainee Corporate Clients
  • Werkgever: ABN AMRO

Fenny Helfferich

Fenny Helfferich
  • Leeftijd: 26 jaar
  • Studie: Bedrijfskunde
  • Opleidingsinstituut: Universiteit van Amsterdam
  • Functie: Trainee Retail Banking
  • Werkgever: ABN AMRO

Traineeship

Een traineeship is een werk-en-leer-programma voor hoger opgeleiden. Trainees volgen cursussen terwijl ze op verschillende afdelingen aan opdrachten werken. Trainees krijgen een aanstelling, een starterssalaris en na afloop de kans om intern te solliciteren. Van oudsher zijn de meeste traineeships voor wo’ers met managementambities bij grote bedrijven en multinationals. De laatste jaren ontstaan er ook traineeships voor een breder publiek, zoals voor hbo’ers en voor andere sectoren naast management en ook bij kleinere bedrijven.

Arnoud: “Ik studeerde in de zomer van 2010 af. Na een reis door de Verenigde Staten begon ik mij in de winter te oriënteren. Ik wilde in een bedrijfstak werken waar je niet met simpele producten te maken hebt, maar met complexe zaken. Daarnaast heb ik feeling voor cijfers. Daarom leek het bankwezen mij een uitdaging. En ABN AMRO biedt een goed traineeprogramma.”

Fenny: “Ook mij sprak die complexiteit aan. Een traineeship geeft je de gelegenheid om verschillende facetten van een bedrijf grondig te leren kennen. Nadat ik in januari 2011 afstudeerde hoorde ik van een vriend positieve verhalen over zijn traineeship hier.”

“De balans vinden tussen werk en trainingen was lastig”

Richting van het traineeship

Arnoud: “De opdrachten die je doorloopt zijn voornamelijk in de startrichting die je kiest. Het is echter ook mogelijk om opdrachten buiten je startrichting uit te voeren. Ik heb voor corporate clients gekozen, een onderdeel dat zich richt op bedrijven met een omzet tussen de 30 en 500 miljoen. Deze commerciële hoek past bij me.”

Fenny: “Tijdens je sollicitatieprocedure heb je uitgebreide gesprekken over die richtingen. Hierdoor word je goed geïnformeerd over alle facetten van het bedrijf en maak je vooral een heel bewuste keuze. Ik heb nog van niemand gehoord dat ze een verkeerde keuze hebben gemaakt. Zelf koos ik voor retail banking: ook in de commerciële hoek, maar gericht op bankproducten voor consumenten.”

Werken en trainen

Fenny: “Ondanks dat we op andere plekken werken, kennen Arnoud en ik en de andere trainees elkaar. Dat begint al met de eerste week training. We zitten in twee klasjes van 12 trainees. De lessen zijn gericht op inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.”

Arnoud: “Die trainingen zijn open van sfeer, waardoor je elkaar vrijuit vertelt over problemen.”

Fenny: “Juist omdat je tegelijkertijd hetzelfde proces doorloopt, is er die openheid. Ik vond het in het begin lastig om een goede balans te vinden tussen werken en trainingen volgen. Dat bespreek je dan met elkaar. Je hebt ook een vaste buddy, een collegatrainee, met wie je kunt sparren.”

Arnoud: “Ik moet voor mijn werk bij grote bedrijven op bezoek. Nu had ik al wat commerciële ervaring bij een verzekeringsbedrijf en bij een studievereniging opgedaan, maar toch is het fijn om van andere trainees te horen hoe zij op dat soort klanten afstappen. Het delen van dat soort ervaringen is waardevol.”

“De trainingen zijn open van sfeer, je spreekt vrijuit”

Zeilen en borrelen

Fenny: “Naast al het serieuze werken en trainen, is er ook een andere kant van het traineeship. Elke laatste vrijdag van de maand komen de trainees vanuit het hele land bij elkaar voor een borrel. Daar bespreek je natuurlijk je werkervaringen en geef je elkaar soms tips voor een volgende werkplek. Je ziet al een soort netwerk ontstaan. Maar al snel gaat het niet alleen maar over werk.”

Arnoud: “Dat heb ik aan het begin ook meegemaakt. Ik deed met een groep trainees mee aan de Race of the Classics, een zeiltocht naar Engeland. Je zeilt dan tegen trainees van andere bedrijven. Behalve dat het leuk was dat we wonnen, was het vooral een goede manier om elkaar te leren kennen.”

Concurrentie ver te zoeken

Arnoud: “Onze lichting bestaat nog steeds uit 24 trainees. Die zijn verdeeld in 22 startrichtingen, waardoor je elkaar niet in de weg zit. Van concurrentie is dan ook geen sprake.”

Fenny: “ABN AMRO is een dusdanig grote organisatie met allerlei vestigingen in het land dat je elkaar waarschijnlijk ook niet treft als je straks gaat solliciteren.”