Het échte werk

Editie: Januari-Februari 2015 | Tekst: | Fotografie: Duco Zitman

Een belangrijke reden voor de populariteit van een traineeship is de snelle ontwikkeling die je als trainee doormaakt. Maar wat leer je precies in een paar maanden? Memory Magazine sprak op twee momenten met Duco Zitman, die samen met 18 andere trainees in september is gestart op de Young Professional Academy (YPA) bij ICT-dienstverlener Incentro.

Duco Zitman

Duco Zitman
  • Leeftijd: 25 jaar
  • Studie: Communicatie & multimedia Design
  • Opleidingsinstituut: Haagse Hogeschool
  • Functie: Vanaf 1 september junior Front-end Consultant
  • Werkgever: Incentro

‘Door mijn enthousiasme heb ik zelfs een oud-collega kunnen overtuigen om deel te nemen aan de traineeship van Incentro!’

In de zomer van 2013 behaalt Duco Zitman(25) zijn diploma aan De Haagse Hogeschool. Met dit diploma op zak komt hij terecht bij de SNS Bank. Na daar een jaartje gewerkt te hebben is Duco toe aan een nieuwe uitdaging en wordt hij aangenomen bij Incentro.

We spreken Duco een paar dagen voor de start van zijn traineeship.

Waarom heb je gekozen voor dit traineeship bij Incentro?

“Ik wilde graag de richting van front-end ontwikkeling op. Meer technisch dan wat ik tot nu toe gedaan heb en mijn voorkeur ging uit naar een niet al te grote organisatie. Ook consultancy sprak me erg aan, omdat dat veel variatie in je werk aanbrengt. Incentro was voor mij niet helemaal onbekend. Al eerder heb ik samengewerkt met jongens die als ontwikkelaar bij Incentro werken. Wat zij mij vertelden over hun werk, maar ook over het bedrijf en de bedrijfscultuur sprak me erg aan. Zo wordt het geluk van werknemers erg belangrijk gevonden. Ze zijn bereid om te investeren in de ontwikkeling van hun werknemers. Je krijgt dus de mogelijk om echt goed te worden in de dingen die jij leuk vindt. Maar wat ik ook heel leuk vind is dat je als medewerker de kans krijgt om mee te denken met het management. Zo heb je maandelijks per vestiging bijeenkomstenen en twee maal per jaar komen alles vestigingen samen. Je eet met elkaar en bespreekt de waan van de dag. Je wordt dan gevraagd om input en kritisch feedback te geven op de dingen waar Incentro zich mee bezig houdt. Ondanks dat ik nog niet begonnen ben, ben ik al wel bij zo’n bijeenkomst geweest en voelde me meteen betrokken. Verder zijn er gezamenlijke uitjes met mensen van alle vestigingen zoals Wintersport, Teambuiling en WorldofIncentro-Winterevent (een soort festival).
Ik denk dat Incentro ook qua mensen een bedrijf is waar ik goed tussen pas. Er werken veel mannen, die echte liefhebbers van het vak zijn. Het zijn, net als ik, nerds met een open en sociaal karakter.”

Wat verwacht je de komende twee maanden te leren?

“Op de Young Professional Academy word je twee maanden intensief begeleid en ik verwacht met name de focus te zullen leggen op mijn hard skills. Ik denk dat ik al best goed ben in de soft skills die je als consultant nodig hebt, maar technisch zal ik nog wel wat bijgespijkerd moeten worden. Daarom is het prettig dat ik de komende twee maanden kan rekenen op actieve begeleiding. Ik bereid me voor op een leuke tijd, maar het zal ook zwaar worden. Ik heb het gevoel weer even terug naar school te gaan, zodat ik straks helemaal klaar gestoomd ben voor het echte werk.”

Inmiddels is Duco door zijn proeftijd heen. Hoe heeft hij het gehad?

Hoe was je eerste dag?

“Leuk! In totaal heeft Incentro vier vestigingen met elk een andere specifieke expertise, namelijk online dienstverlening, enterprise solutions en business intelligence en search. Ik werd de eerste dag in een groep van ongeveer twintig trainees ontvangen in een zaaltje in het filiaal van Amsterdam ontvangen. De vestigingsmanager hield eerst een praatje en beantwoordde daarna vragen over bijvoorbeeld ons rooster en contract. Het was eigenlijk vergelijkbaar met een eerste schooldag, zoals ik wel had verwacht. Ik was met allemaal nieuwe mensen en wist nog niet echt wat er ging gebeuren.”

En de weken daarna?

“In de zeven weken van mijn proeftijd, zijn we langs alle vestigingen geweest en kregen we overal trainingen. Specifieke business cases uit de praktijk werden bijvoorbeeld uitgelegd. Vervolgens werden we meestal in groepjes verdeeld en mochten we opdrachten maken over dergelijke onderwerpen. De uitwerking mochten we per groepje aan het eind presenteren. Aangezien ik consultant wil worden is presenteren een belangrijke vaardigheid en daar heb ik ontzettend veel over geleerd in de eerste weken. Sowieso staat leren centraal tijdens de traineeship bij Incentro en dat vond ik erg fijn. Er wordt echt gekeken naar wat iedereen wil en kan. Daarnaast hadden de trainees allemaal verschillende interesses en achtergronden. Hierdoor leerde je niet alleen van de trainingen, maar ook van elkaar.”

Wat vond je het leukst?

“Het leukste van alles vond ik aan het eind van de Traineeship toen we een vrij recent geopend kantoor van Incentro in Turkije bezochten. We hebben er niet alleen gewerkt, maar ook tijd gehad om de toerist uit te hangen. Dat was natuurlijk een erg leuke afsluiter!”

En nu?

“Ik heb een opdracht gekregen voor een groot bedrijf in Almelo. Zij willen hun website graag goed zichtbaar maken op alle soorten apparaten, van computer tot mobiele telefoon. Ik werd hierin begeleidt door een senior ontwikkelaar. Samen konden we sparren over de beste keuzes. We hebben de opdracht nu bijna afgerond.”

Was de traineeship wat je ervan had verwacht?

“Eigenlijk wel. Ik heb in korte tijd ontzettend veel geleerd. Zowel m’n soft als hard skills heb ik kunnen ontwikkelen en toepassen. Ik was zelfs zo enthousiast dat ik een oud-collega heb kunnen overtuigen om ook deel te nemen aan het programma en hij start binnenkort!”

Wil jij ook een traineeship bij Incentro lopen?