Het allerbeste traineeship van Nederland

Editie: Juli 2013 | Tekst: | Fotografie: iStock

Veel bedrijven hebben inmiddels een eigen opleidingsprogramma voor starters. Maar welk bedrijf biedt nou echt het beste traineeship? Memory Magazine wil dat samen met jou ontdekken!

De Nederlandse Carrièredagen

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 november zal in de Amsterdam RAI De Nederlandse Carrièredagen plaatsvinden. Deze carrièrebeurs is bij uitstek interessant als je de ambitie hebt om een traineeship te volgen. De beursvloer heeft namelijk een aparte Traineestraat, waar verschillende werkgevers aanwezig zullen zijn die specifiek informatie kunnen geven over hun eigen traineeprogramma en sollicitatieprocedure. Ze gaan graag met je in gesprek. Voor meer informatie en een gratis entreebewijs ga je naar ww.carrieredagen.nl.

carrieredagen.nl

Een traineeship biedt starters en young professionals die de potentie en ambitie hebben om door te groeien naar een topfunctie binnen een organisatie de unieke combinatie van werken en leren. In een speciaal samengesteld programma van gemiddeld 2 jaar biedt het bedrijf jou als starter de mogelijkheid voor een optimale ontwikkeling aan het begin van je carrière. Vaak vervul je meerdere functies of ben je actief binnen verschillende afdelingen, waardoor je er meteen ook goed achterkomt waar je het best past binnen het bedrijf. Daarnaast biedt een traineeprogramma vaak ook aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Niet voor niets is het traineeship voor velen de droomstart van hun carrière.

Traineeship of the Year

Wanneer je hebt besloten dat je graag als trainee aan de slag zou willen. Heb je flink wat traineeships om uit te kiezen. En al deze programma’s kunnen onderling nogal uiteenlopen. Welk van al die verschillende traineeships het best bij jou past is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we de verschillende traineeprogramma’s niet met elkaar kunnen vergelijken. En laat dat nou precies zijn, wat we gaan doen in de Traineeship of the Year verkiezing.

De verkiezing

In de verkiezing gaat een onafhankelijke jury bestaande uit een team van 15 hoogopgeleide studenten en young professionals op zoek naar het beste traineeprogramma van Nederland. Juryvoorzitter zal zijn Frank van Luijk, directielid van assessmentbureau LTP. Vanuit zijn functie bij LTP heeft hij grote kennis en ervaring op het gebied van personal development. Deze jury zal  verschillende traineeprogramma’s gaan vergelijken en op verschillende punten beoordelen. Criteria zullen bijvoorbeeld de leer-  en doorgroeimogelijkheden zijn die een trainee geboden wordt. De winnaar zal op 29 november tijdens De Nederlandse Carrièredagen in de Traineestraat bekend gemaakt worden.

Wil jij in de jury?

De jury is nog niet compleet en heeft nog plek voor enthousiaste studenten en starters. Dus pas jij in het profiel van een trainee en lijkt het je leuk om meerdere traineeships met elkaar te vergelijken en deze te beoordelen? Meld je dan nu aan. Om als jurylid  geselecteerd te worden ben je een student of starter met maximaal 2 jaar werkervaring en hebt onlangs een hbo of wo opleiding afgerond of verwacht dit binnenkort te doen. Je hebt een kritische blik en de ambitie om zelf ook als trainee aan de slag te gaan. Als jurylid krijg je niet alleen de kans om de mogelijkheden bij verschillende traineeships te ontdekken, je kunt je natuurlijk ook  direct in de kijker spelen bij de deelnemende bedrijven. Aanmelden kan via marketing@memory.nl.