Traineeships

Het traineeship biedt starters en young professionals de unieke combinatie van leren en werken en het biedt veelal de mogelijkheid voor persoonlijke ontwikkeling. Veel bedrijven kennen inmiddels een eigen traineeprogramma, die niet voor niets gezien worden als de droomstart van je carrière.

Matthijs Polstra

Van student in Groningen tot allrounder bij KPMG

Editie: Februari-Maart 2016 | Tekst: Anna Noorda

Een brede ontwikkeling, veel afdelingen zien en een groot netwerk opbouwen. Maar ook in het diepe gegooid worden en je eigen weg uitstippelen. Dat is wat een traineeship inhoudt. Ook Matthijs Polstra (26) heeft dat gemerkt na het volgen van het KPMG Young Talent Program: “Het doel is een allrounder te worden om zo een breed scala aan diensten te verlenen.”

duco zitman

Het échte werk

Editie: Januari-Februari 2015 | Tekst: Christine Spanjaard

Een belangrijke reden voor de populariteit van een traineeship is de snelle ontwikkeling die je als trainee doormaakt. Maar wat leer je precies in een paar maanden? Memory Magazine sprak op twee momenten met Duco Zitman, die samen met 18 andere trainees in september is gestart op de Young Professional Academy (YPA) bij ICT-dienstverlener Incentro.

Online leren

Online leren

Editie: September-Oktober 2013 | Tekst: Christine Spanjaard

Nieuwe technologische ontwikkelingen maken dat we gaan nadenken over nieuwe mogelijkheden, niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook in het onderwijs. Dat biedt niet alleen meer ruimte om andere vaardigheden te ontwikkelen, maar ook meer mogelijkheden om te excelleren.

TalentWings Programma Procam

TalentWings Programma Procam

Editie: September-Oktober 2013 | Tekst: Christine Spanjaard

Je eerste baan. Een traineeship is populair, maar bij welk bedrijf ? En hoe word je aangenomen? Het vinden van de juiste baan is nog niet zo makkelijk. Procam helpt daarom starters in de IT bij het vinden van die perfecte match. ‘Het vinden van een baan lijkt vaak een multiple choice, maar is dat ook de baan die het beste bij je past?’

8 redenen om te kiezen voor een traineeship

Daarom een traineeship

Editie: September-Oktober 2013 | Tekst: Christine Spanjaard

8 redenen om voor een traineeship te kiezen.