TIM: ‘We zetten de starter centraal’

Editie: Juni 2014 | Tekst: | Fotografie: Christiaan Krouwels

Het is een veel gehoord statement dat voor technici de banen voor het oprapen liggen. Maar anders dan deze verhalen doen geloven, is ook voor technische schoolverlaters solliciteren niet eenvoudig. Meer keuzes biedt immers ruimte voor meer twijfel. TIM biedt afgestudeerden nu uitkomst: ‘Met een carrièregesprek komen we erachter waar je het beste past en vervolgens zijn we de kruiwagen waar je mee binnen komt.’

Meer weten?

Ben jij een technische schoolverlater (mbo/ hbo/ wo) en wil je jouw mogelijkheden ontdekken? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend carrièregesprek bij TIM Technical Staffing & Recruitment.

www.tim-recruitment.nl

‘Bijna elke schoolverlater ervaart keuzestress’

“Keuzestress is een probleem waar bijna elke schoolverlater mee te maken krijgt”, vertelt Tim Bijnen, oprichter van TIM Technical Staffing & Recruitment. Heel begrijpelijk, want het maken van de juiste keuzes aan het begin van je loopbaan is moeilijk. Gebrek aan kennis van de arbeidsmarkt is misschien wel de grootste oorzaak daarvan. “Als techneut ben je in een ideale baan op zoek naar technische diepgang, de naam van het bedrijf is eigenlijk secundair. Het lastige daaraan is dat technische bedrijven niet of nauwelijks reclame maken, waardoor je vaak niet weet wat een bedrijf exact doet. Dus dan zit je met de vraag: waar vind ik de juiste baan?” Maar dat is volgens hem niet het enige dilemma waar veel starters mee worstelen. “Veel schoolverlaters hebben de basisvraag ‘wat wil ik met mijn carrière?’ ook nog niet beantwoord. Maar als je niet weet wat je zoekt, is je kans van slagen natuurlijk ook klein.”

‘Met iedereen gaan we een persoonlijk carrièregesprek aan’

Als oplossing van dat probleem voor starters richtte hij TIM Technical Staffing & Recruitment op. Een technisch detacheringsbureau, dat technici niet alleen aan een baan helpt, maar hen ook voorziet van persoonlijk loopbaanadvies. “In onze werkwijze zetten we de starter centraal. Iedereen die via ons aan de slag wil, krijgt een persoonlijk carrièregesprek. In dit gesprek gaan we samen met de starter in kaart brengen wat zijn of haar wensen zijn, hoe die ideale functie eruit zou moeten zien en bij wat voor soort werkgever hij of haar het liefst aan de slag wil.” Ideaal binnen de realiteit, benadrukt Bijnen. Want dit gesprek is ook bedoeld om de verwachtingen van de starter te spiegelen aan de werkelijkheid. Zo weet Bijnen uit ervaring dat praktische zaken zoals reisafstand of de hoogte van het salaris soms voor teleurstelling kan zorgen in een sollicitatieproces. “Het kan zijn dat bij sommige bedrijven of binnen specifieke branches het salaris gemiddeld lager ligt dan de algemene indicaties die op internet te vinden zijn. Als dat meespeelt bij de baankeuze die je maakt, is dat goed om je dat vooraf te realiseren om daarmee teleurstelling te voorkomen. Maar ook kunnen we in dit gesprek iemand op nieuwe ideeën brengen. Op basis van onze jarenlange ervaring is het mogelijk om na zo’n gesprek te zien bij welk type bedrijf iemand past en wat voor soort functie aansluit bij iemands wensen.” Bijnen noemt het daarom een eerlijk carrièreadvies, dat geheel vrijblijvend kan plaatsvinden. Want pas na dit gesprek besluit je of je bij TIM aan de slag zou willen en of ze daadwerkelijk voor jou op zoek gaan naar een passende functie.

Maatwerk

De meerwaarde om via een bureau op zoek te gaan naar een passende functie is volgens Bijnen heel duidelijk. “Met ons netwerk binnen de organisaties, is de kans van slagen vele malen groter dan wanneer je op eigen houtje je cv opstuurt naar een bedrijf. Wij kunnen ons direct richten tot de afdelingshoofden en kunnen heel doelgericht en snel schakelen. Van dat netwerk en die korte lijnen, daar kun je als schoolverlater je voordeel mee doen.” Het netwerk van TIM strekt zich uit over alle vakgebieden en alle branches en werkt niet met een zogenaamde leververplichting. Dat onderscheidt TIM van andere met name grote technische detacheerders. Door de ruime ervaring in de arbeidsbemiddeling weten zij wat de ‘mooie’ en ook de minder ‘mooie bedrijven zijn om je carrière te starten. Ze richten zich op organisaties waar vooral veel development plaats vindt. “Onze werkwijze is dat wij kijken vanuit de kandidaat en niet vanuit de vacature. Niet alleen is de kandidaat schaarster dan de vacature, het gaat er ook om dat je die baan vindt, die bij je past. Het is onze taak om zo goed mogelijk in te schatten binnen welke afdeling en op welk niveau iemand kan starten en dat in de praktijk te realiseren. En dat is echt maatwerk.” 

Persoonlijke begeleiding

Wanneer de passende functie gevonden lijkt te zijn, kom je het eerste jaar in dienst bij TIM en werk je op basis van detachering bij je opdrachtgever. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden worden integraal overgenomen van het bedrijf waar je gedetacheerd bent, maar wie bij TIM in dienst is kan daarbij rekenen op persoonlijke begeleiding van zijn accountmanager. “Ook is er ruimte voor cursussen.” Na een jaar stap je over en kom je in vaste dienst van het bedrijf waar je gedetacheerd bent. “Tenzij”, licht Bijnen toe, “je het idee hebt dat je niet de juiste keuze hebt gemaakt en het je tegen is gevallen of dat je je liever wilt verbreden. Dan kan je besluiten om eerst nog een jaar via TIM ergens anders te werken.”

Technology Innovation en Mentality

Met ruim elf jaar ervaring in de technische arbeidsbemiddeling weet Bijnen dat hij met TIM de technische schoolverlaters een nieuwe mogelijkheid biedt om hun loopbaan een realistische start te geven. “Jonge technici worden de arbeidsmarkt opgestuurd met het idee dat de wereld aan hun voeten ligt, dat ze overal kunnen beginnen en daarmee gouden bergen kunnen verdienen. Al is dat maar voor een enkeling weggelegd.” TIM staat daarom ook voor Technology Innovation en Mentality. “Ons doel is om voor ieder persoonlijk een realistisch toekomstbeeld te creëren, te helpen bij het maken van de juiste keuzes en die plannen te realiseren.”