Even bellen met Teun van der Laan | suitroller

Editie: November-December 2013 | Tekst: | Fotografie: Rollor

Een net pak is belangrijk. Of je nu een sollicitatie hebt of een belangrijke afspraak op je werk, je wilt er smetteloos verschijnen. Maar kreukloos je pak vervoeren is niet altijd zo eenvoudig. Daarom bedacht Teun van der Laan de suitroller.

Teun van der Laan

Teun van der Laan
  • Leeftijd: 30 jaar
  • Studie: Technische Bedrijfskunde en master Technische Bestuurskunde
  • Opleidingsinstituut: Rijksuniversiteit Groningen en TU Delft
  • Functie: Oprichter rollor en bedenker van de suitroller
  • Bedrijf: Rollor
  • Website: www.rollor.com

Technologie

Bekijk ook eens de 3D animatie van de technologie.

About Rollor technology

Waar te koop?

De suitroller is voor €179,- online te verkrijgen en in de betere herenmode zaken en kofferwinkels.

Onlineshoppen

Suitroller: simpel en praktisch je pak kreukloos vervoeren

“Het is altijd een gedoe als je van A naar B moet en een pak bij je hebt”, vertelt Teun van der Laan. Dat kan praktischer dacht hij toen hij bijna twee jaar terug aan het lunchen was en zijn pak in een pakzak op de stoel naast hem lag. Geïnspireerd door de sushi op zijn bord voor hem ontstond het idee van de suitroller. “Een pak kreukt door een bepaalde druk en de hoek waarin hij opgevouwen wordt. Door het pak op te rollen en gebruik te maken van een opstaande rand, gebeurt dit beide niet, waardoor het pak kreukvrij blijft. Deze techniek hebben we rollology technology genoemd.” Een simpele en praktische oplossing en Teun besluit om het idee verder uit te werken. “Relatief snel kom je dan tot een prototype, maar dat ontwikkelen naar een product wat je in grote volumes kunt maken is een ingewikkelder proces. Zo moet alleen al het materiaal van de juiste stevigheid zijn. Je moet het kunnen rollen, maar het moet ook plat blijven liggen als je je pak erin legt en het moet betaalbaar blijven.”

‘Het is een innovatief product’

Anti-kraak met 20 Roemenen

De eerste kosten voor zijn bedrijf maakte Teun allemaal zelf. En daar had hij veel voor over. “Op een gegeven moment had ik naast mijn eigen bedrijf drie banen en woonde ik anti-kraak met 20 Roemenen.” Toch zoekt hij heel bewust geen steun bij investeerders. “Het is een innovatief product, waarvan ik zelf een duidelijk beeld had hoe het moest gaan worden. Het dwingt je bovendien de juiste keuzes te maken als je eigen geld erin zit.” Wel spreekt Teun veelvuldig met andere ondernemers. “Aan die gesprekken heb ik veel gehad. Zij weten je door kennis en ervaring in de juiste richting te duwen.” Om het product daadwerkelijk te lanceren vraagt Teun Robert Hoes als zijn compagnon en samen nemen ze een ontwerper in dienst. Ook worden er investeerders aangetrokken. Dik een jaar werken de drie fulltime aan de ontwikkeling van de rollor suitroller. Rollor is hun eigen premium merk waarin de rollology technology is verwerkt. “Het is te gek om te zien hoe je idee steeds meer vorm krijgt. Ik ben dan ook heel blij met het huidige resultaat. We hebben nu een oplossing voor iedereen om zonder kreukels ergens aan te komen.” Eenmaal op de markt, is er al veel vraag naar het product. Ook vanuit het buitenland. “Het is echt een nieuw product. En hoewel je merkt dat mensen in heb begin sceptisch zijn, omdat ze denken dat het pak er niet kreukloos uit kan komen, zie je ook dat mensen fan raken van het product zodra ze hem uitgeprobeerd hebben.”

Tieroller

Doorontwikkeling van het product zal dan ook niet uitblijven. “Er is al een tieroller om ook je das netjes te vervoeren en begin 2014 lanceren we voor dames de dressroller. In principe is de rollology technlogy geschikt voor elk kledingstuk. Daarom hebben we ook de ambitie om partnerships aan te gaan met andere bedrijven die bijvoorbeeld kleding verzenden, zodat de rollology technologie ook voor hen beschikbaar wordt.”