Techniek

De technieksector staat te springen om geschoold technisch personeel. De carrièremogelijkheden liggen dan ook voor het oprapen liggen. Want techniek is werkelijk overal om ons heen te vinden en met techniek maak je van een idee een product.

Alles is maakbaar met de 3D-printer

Editie: Juni 2014 | Tekst: Christine Spanjaard

De opkomst van de 3D-printer heeft gezorgd voor een fundamentele verandering van het productieproces. De techniek is niet nieuw, deze bestaat al 25 jaar, maar de markt heeft onlangs wel een vlucht genomen. Door groeiende interesse van consumenten én goedkopere grondstoffen verwacht ABN AMRO dat de omzet in 2015 ruim 1,2 miljard zal bedragen.

TIM: ‘We zetten de starter centraal’

Editie: Juni 2014 | Tekst: Christine Spanjaard

Het is een veel gehoord statement dat voor technici de banen voor het oprapen liggen. Maar anders dan deze verhalen doen geloven, is ook voor technische schoolverlaters solliciteren niet eenvoudig. Meer keuzes biedt immers ruimte voor meer twijfel. TIM biedt afgestudeerden nu uitkomst: ‘Met een carrièregesprek komen we erachter waar je het beste past en vervolgens zijn we de kruiwagen waar je mee binnen komt.’

BRAINS Awards 2014: De competitie voor studenten met ‘brains’

Editie: Juni 2014 | Tekst: Christine Spanjaard

Onderdeel van de Dutch Technology Week is de competitie, waarin ondernemende studenten uit Eindhoven strijden om het beste innovatieve idee. De opdracht was om een product of concept te bedenken dat innovatief of duurzaam is en de leefbaarheid voor de bewoners van de stad vergroot. Memory Magazine sprak na afloop met één van de winnaars, Martijn Peeters, over zijn ontwerp.

Even bellen met Rosanne van Miltenburg | ‘Women in Technology’

Editie: Januari-Februari 2014 | Tekst: Tessa Benschop

Niet alleen helpt ze mee aan het tot stand komen van de kalender, ze is ook één van de twaalf gefotografeerde werktuigbouwkunde studenten van de TU Delft. Hiermee schudt ze het stereotype beeld van vrouwen in de techniek van zich af.

Even bellen met Teun van der Laan | suitroller

Editie: November-December 2013 | Tekst: Christine Spanjaard

Een net pak is belangrijk. Of je nu een sollicitatie hebt of een belangrijke afspraak op je werk, je wilt er smetteloos verschijnen. Maar kreukloos je pak vervoeren is niet altijd zo eenvoudig. Daarom bedacht Teun van der Laan de suitroller.