Prijsuitreiking door TNO topman

Editie: Juli 2013 | Tekst: | Fotografie: Christiaan Krouwels

Speciaal voor de prijsuitreiking was ook Jan Mengelers, Voorzitter van de Raad van Bestuur van TNO, aangeschoven tijdens het finalediner. Het was Irene de Séra die haar prijs uit de handen van deze topbestuurder mocht ontvangen.

'Ik voelde me wel even heel speciaal'

Irene: “Ik vond het echt fantastisch dat Jan Mengelers speciaal voor de finale was gekomen. Tijdens de inhousedag van TNO had ik hem natuurlijk horen spreken, zijn verhaal was oprecht en heel inspirerend. Als je na zo’n intensieve finaledag dan je prijs uit zijn handen krijgt uitgereikt voel je je wel even heel speciaal. TNO is het bedrijf waar ik vanaf het begin van de competitie al mijn zinnen op had gezet. In eerste instantie door wat ze als bedrijf doen, maar na de inhousedag ook zeker door de mensen die er werken. De inhousedag was super intensief, maar heel leuk. Er was voor een interactief programma gezorgd waarin je het gevoel kreeg dat ze vanuit TNO echt geïnteresseerd waren in de deelnemers. Datzelfde gevoel had ik overigens tijdens het finalediner bij Jan Mengelers. We hebben samen met de recruiters die vanuit TNO meewaren heel gezellig zitten praten. De technologische reis die ik heb gewonnen is voor mij een fantastische kans, ik kijk er dan ook heel erg naar uit. TNO werkt op Aruba aan een proeftuin voor duurzame energie, met als uiteindelijk doel van Aruba een duurzaam land te maken. Vanuit mijn studie richt ik me voornamelijk op energie technologie, daarom is het zo fantastisch dat ik naar dit project mag reizen. Elke keer als ik dat bord in mijn kamer zie staan voel ik me weer bevoorrecht. Om alles nog mooier te maken ben ik op dit moment met TNO in gesprek over een mogelijke afstudeeropdracht. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik ontzettend blij ben met hoe dit allemaal is gelopen.”

Prijsuitreiking door TNO topman

Het was voor Jan Mengelers dit jaar voor het eerst dat hij aanwezig was bij de ontknoping van de finaledag. Maar dat hij het belangrijk vindt om onderdeel uit te maken van BestGraduates laat hij al jaren blijken door zijn intensieve bijdrage aan de inhousedag van TNO. “Ik vind het belangrijk om van al die graduates de witte raven zelf te ontmoeten, zelf te inspireren en daardoor ook zelf kan inschatten of daar voor ons talent en potentieel tussen zit. Maar naast dat zakelijke belang vind ik het bovenal heel erg leuk en energiegevend. Ik kan het daarom ook geen plicht noemen, maar ik vind dat als je tegen het einde van je loopbaan aanloopt, je je moet inzetten voor de ontwikkeling van de toekomstige generaties.” Over die toekomstige generatie die Jan Mengelers tijdens BestGraduates heeft gezien, is hij enthousiast. “Als mensen somber zijn dat de toekomstige generaties ons niet verder kunnen helpen, dan hebben die mensen het voor wat ik heb gezien, bij het verkeerde eind.”

‘Ruwe diamanten die nog gepolijst moeten worden’

Inhousedag TNO

Dit jaar waren er veertig deelnemers van BestGraduates geselecteerd om de inhousedag van TNO bij te wonen.  “Zelf ben ik die dag niet alleen aanwezig voor het inleidende praatje, maar ik maak ook onderdeel uit van het Lagerhuis debat. In  dat onderdeel kunnen we zien of de mensen beschikken over argumentatie- en overtuigingskracht, hoe ze zich presenteren of ze inhoud kunnen geven aan hun betoog. Waar er een paar jaar terug een handjevol mensen waren die eruit sprongen, was het dit jaar een hele tour om de beteren er uit te filteren. De kwaliteit was hoog.”

Irene de Séra favoriet bij TNO

Uiteindelijk heeft TNO na de inhousedag Irene de Séra gekozen als hun persoonlijke winnaar. “Irene is een heel enthousiast, zeer betrokken, strijdlustig en ze wil van de dingen die ze doet iets maken. Dat is written all over. Ze is inhoudelijk sterk en heeft een hoge mate van maatschappelijke betrokkenheid. In de loop van de dag merk je ook dat haar hart erg ligt bij TNO en dingen die we doen. Dan ontstaat er een soort van perfect match.” Irene eindigt in de finale als  vierde, zeker niet slecht volgens de topbestuurder van TNO. “De verschillen in zo’n finale zijn zo klein, het zijn wat mij betreft allemaal winnaars. Iets wat me overigens bij alle finalisten opviel, is dat ze nog jong zijn en daardoor allemaal net één dimensie uitgesprokener en enthousiaster zijn. Dat hoort ook zo. Het zijn ruwe diamanten, die nog gepolijst moeten worden. Dat gebeurt vanzelf als ze ouder zijn, wat meer ervaring hebben en door schade en schande wat wijzer worden.

Voorbestemd

In de BestGraduates campagne is te zien dan Jan Mengelers in 29 jaar zijn huidige functie wist te bereiken. Al veel eerder in zijn carrière had hij de weg naar de top ingezet. Zo bekleedde hij op zijn veertigste al zijn eerste directiefunctie bij NedCar. Toch had hij als student en starter niet de uitgesproken ambitie om aan de top te eindigen. “Wel boeiend is dat in de tijd van mijn afstuderen mijn hoogleraar mij een advies gaf. Ik had toen net besloten om te kiezen voor het bedrijfsleven en de promotieplaats waar ik voor in aanmerking kwam te laten schieten. Zijn advies was: ‘Ga een aantal jaren onderzoek doen om te bewijzen dat wat je geleerd hebt dat je dat ook echt goed kunt. Want’, zei hij, ‘jij bent voorbestemd voor het management. En dat komt wellicht veel vlugger op je pad dan dat je nu misschien bevroedt.’ Dus het heeft er kennelijk wel al vroeg ingezeten.”

‘TNO doet veel aan talentontwikkeling’

Ook voor een succesvol topbestuurder is het lastig om precies die eigenschappen te benoemen die voor dat succes hebben gezorgd. Toch kan Jan Mengelers wel een aantal leiderschapskwaliteiten benoemen. “Je moet in staat zijn om mensen te kunnen enthousiasmeren, kunnen stimuleren en je moet mensen in een team tot een prestatie kunnen brengen. Je moet intelligent zijn, goed overzicht  kunnen houden en hard werken. Onlangs hoorde ik iemand zeggen: ‘gelukkig houd ik nog meer van mijn werk dan van mijn  hobby’s.’ Dat vind ik een geweldige uitdrukking. En niet in de laatste plaats, je moet ambitieus zijn. En dan bedoel ik niet  ambitieus als in steeds maar hoger en meer willen, maar je moet iets willen neerzetten. Ik vergelijk mensen die ondernemingen leiden met name om die laatste twee punten ook wel met kunstenaars. Een kunstenaar of een artiest is iemand met een  scheppende drang. Iemand die uit niets iets wil scheppen. Die drang tref je ook bij ondernemers aan. Of dat nu een onderneming  leiden is of dat een organisatie verder helpen is, het is een interne drijfveer om dat te doen. Ik denk dat bij alle topbestuurders,  maar ook bij de Anouks van deze wereld, alles in het teken van werk staat. Maar ik meen het oprecht als ik zeg dat dit werk het  mooiste is om te doen. Het is net zo’n inspirerende inspanning als dat die musicus, of toneelspeler, of beeldhouwer zichzelf  helemaal verliest in zijn werk.

Talentontwikkeling

BestGraduates is een van de mogelijkheden om als starter toegang te krijgen tot de kansen die TNO biedt. Intern doet het bedrijf  veel aan talentontwikkeling. “Het traineeship wat we hebben, vind ik een fantastische formule. Het is de kweekvijver, waar je in  een dienstverband van 2 jaar op drie verschillende functies binnen TNO werkt.” Daarnaast is er voor de starters die zich langer op én plek willen verdiepen het Talent Development Programme. Het Development programma loopt parallel aan je gewone  werk en na 3-4 jaar wordt bekeken of je verder doorstroomt binnen TNO. Wanneer je niet ouder bent dan een jaar of 36 en je valt  op op basis van toetsing van inhoud en competenties, kan je worden geselecteerd voor het potential programma in het het  Leaderships Development Programme. Dit geldt zowel voor mensen die (principal) scientist willen worden, als mensen met de  ambitie management, commercie, consultancy of projectmanagement. “Dat pakt TNO wel goed aan. Zo is het succes van de juiste  talenten in de top niet een toevalstreffer, maar goed begeleide talentontwikkeling met veel ruimte voor eigen initiatief.”