Irene Wondergem is BestGraduate Tax 2013

Editie: Juli 2013 | Tekst: | Fotografie: Bodil Anais

Irene Wondergem studeert Fiscaal Recht aan de Universiteit van Leiden. Zij gaf zich in eerste instantie op voor BestGraduates Tax omdat zij in contact wilde komen met verschillende fiscale werkgevers. 'De winst kwam voor mij als een verrassing'

“Ik heb echt een hele leuke dag gehad. De dagen na de finale bleven de felicitaties binnenstromen, dan ga je wel beseffen dat je echt hebt gewonnen. De winst kwam voor mij namelijk als een verrassing. Gedurende dag heb je wel door dat het goed gaat en ook zie je wel een beetje hoe de finalisten zich tot elkaar verhouden, maar toch, er is maar één prijs te vergeven en anderen waren ook echt goed, dus je verwacht het niet.

Contact & ontdekken

In eerste instantie heb ik me opgegeven voor BestGraduates Tax om in contact te komen met verschillende fiscale werkgevers. Ik ben nu bezig met mijn master, ik wil graag nog een stage of werkstudentschap lopen, ook om erachter te komen waar ik het best op mijn plek zit. Door deze competitie heb ik zoveel mensen gesproken met ieder een andere kijk op fiscaal recht. Dat is erg leuk.

Finale

Op zich ging ik redelijk relaxt de finale in. Doordat ik al vaker selectierondes voor een business course had meegemaakt had ik al een beetje het idee wat me te wachten stond op een recruitmentactiviteit. De Tax Quiz leek me het moeilijkste onderdeel. Vooraf was ik blij dat daar de dag mee zou beginnen, dan had ik dat onderdeel maar gewoon gehad. Dat ik uiteindelijk de beste score haalde, daar was ik echt over verbaasd. De minotaurus vond ik erg leuk om te doen en ging daar ook helemaal in op. Ik merkte dat ik tijdens de opdracht helemaal een rood hoofd had van de inspanning. Voor groepen spreken is iets wat ik graag doe, dus dat kwam goed van pas bij de pitch en de kwaliteitenestafette. Erg leuk om dat ook van de andere finalisten te zien.”

‘Ik wilde het optimale uit de opdrachten halen’

“Ik denk dat ik heb gewonnen door me gewoon te focussen op de opdrachten. Met veel positieve energie heb ik geprobeerd uit elke opdracht het optimale te halen. Ik kijk erg uit naar de reis naar Dubai die ik heb gewonnen, al weet ik nog niet helemaal wat me daar te  wachten staat. We zullen zien of het beeld dat ik heb van shoppen, stappen en een enorme zandbak klopt. Een goede vriendin neem ik met me mee, dus ik heb er sowieso heel veel zin in.”

BestGraduates Tax 2013 is mede mogelijk gemaakt door:

  • Fiscale topwerkgevers Baker & McKenzie, de Belastingdienst, Deloitte en het Ministerie van Financiën.
  • Assessmentbureau LTP ontwikkelde voor de voorrondes een online capaciteitentest. Ook verzorgden ze de Minotaurus in de finale.
  • Fiscalisten van de deelnemende bedrijven stelden de Tax Quiz en de casus samen.
  • De kwaliteitenestafette vond plaats onder leiding van filosoof Raoul Wirtz en Edwin Visser, Directeur Directe Belastingen van het Ministerie van Financiën.
  • De finale werd gehouden in Flantuas, het restaurant op Luchthaven Lelystad. De vliegschool Zelf Vliegen verzorgde de lessen in de lucht.