Finalisten BestGraduates 2016

Editie: Juni 2016 | Tekst: | Fotografie: Christiaan Krouwels

Na de inhousedag heeft elk bedijf één deelnemer als winnaar aangewezen. Deze elf zullen het tegen elkaar opnemen in de spannende finale. Maak hier vast kennis met de BestGraduates finalisten van 2016!

Tijs de Boerlogo Shell

Tijs de Boer
“Ik doe vooral mee aan BestGraduates omdat ik graag technische bedrijven wil leren kennen. Het is tot nu toe een zeer leerzame ervaring. Er zijn vandaag heel veel sterke kandidaten. Maar ik kijk ernaaruit om samen als een team te werken omdat ik dat erg leuk vind. Deze is dag is mentaal super uitdagend maar bovenal heel leuk om mee te maken.”
jef-michielssenPhilips

Jef Michielssen
“Ik ken finalisten Bram en Etteke van vorig jaar, via hen ben ik in aanraking gekomen met BestGraduates. Ik wilde graag meer verschillende bedrijven beter leren kennen
en besloot daarom mee te doen. Het was een spannende ervaring. Onderling met de finalisten hebben we het echt leuk gehad. En hoewel het toch een wedstrijd was, bleef echte competitie uit. Voor de case heb ik mij uiteraard goed voorbereid, maar voor de andere onderdelen kun je niet veel meer dan je best doen. Ik ben echt onder de indruk van de onderlinge sfeer gedurende zo’n finaledag, die was erg gemoedelijk en vriendschappelijk.”

Lydwien Mathijssenlogo Tata Steel

Lydwien Mathijssen
“Ik ben er echt een beetje ingerold. Na gesprekken op De Nationale Carrièrebeurs ben ik op verschillende Inhousedagen geweest. En nu sta ik in de finale! Ik ben vooral gewoon aan het genieten. Uiteraard heb ik mij goed voorbereid maar ik verwacht vooral dat het een leuke en leerzame dag gaat worden.”

Bram Hallologo Strategy&

Bram Hallo
“Ik kreeg een flyer van BestGraduates, en was direct geïnteresseerd. Het is een goede manier om zo bedrijven te leren kennen. Ik heb mij voor de case goed voorbereid en kijk ernaar uit om deze te presenteren. Uiteraard ben ik een beetje zenuwachtig maar ik denk dat het een super leuke dag gaat worden.”

Jerom de WiltEneco

Jerom de Wilt
“Tijdens college ben ik benaderd of ik mee zou willen doen aan BestGraduates.Eigenlijk is de weg naar de finale best soepel gegaan maar toch was ik echt verrast met een finaleplek. Opeens sta je hier! We hebben een mooie dag voor de boeg, ik kijk er echt naar uit om de finaleonderdelen mee te maken en alvast een beetje te netwerken.”

Oscar Santegoedslogo TNO

Oscar Santegoeds
“Een goede vriend van mij deed een jaar geleden mee aan BestGraduates. Door zijn enthousiasme heb ik mij aangemeld voor de verkiezing van dit jaar. Na een bezoek aan de beurs en enkele Inhousedagen sta ik nu opeens in de finale, het wordt een mooie maar ook spannende dag!”

Rob Richellelogo NS

Rob Richelle
“Tijdens de Techniekbedrijvendagen ben ik in aanraking gekomen met BestGraduates. En na mijn inschrijving kwam ik iedere keer een ronde verder. Het is een mooie en gemakkelijke manier om de bedrijven te leren kennen. Op een gegeven moment merkte ik dat ik er steeds serieuzer mee bezig was en nu sta ik in de finale. Ik kijk uit naar wat de dag gaat brengen.”

Maaike Baklogo Deloitte

Maaike Bak
“Ik kreeg een testje doorgestuurd via de mail, dat was erg leuk om te maken. Zo ben ik uiteindelijk bij BestGraduates terechtgekomen. Het is een makkelijke manier om zo bij verschillende bedrijven een Inhousedag mee te maken. Verder heb ik vandaag een echt ‘go with the flow’ gevoel, natuurlijk heb ik de case goed voorbereid maar verder kun je je niet echt voorbereiden. Ik denk dat het groepsassessment het leukste en spannendste was wat ik ooit heb mogen doen.”

Sophie van Zantenlogo Fugro

Sophie van Zanten
“Ik kende een paar kandidaten van vorig jaar. Zo is het balletje gaan rollen. Het was een complexe case die we moesten voorbereiden maar ik kijk ernaar uit om mijn bevindingen te presenteren. Ik laat het vandaag over mij heenkomen, ik vind het wel fijn dat er wat rust in het programma zit, zo ben je ook minder gespannen.”

Lisanne Coenenlogo ASML

Lisanne Coenen
“Ik was op vakantie in Sicilië maar ben teruggegaan voor de finale. Hoe groot is die kans nou dat je in de finale staat! BestGraduates is heel bekend in Delft, waar ik studeer. Een vriendinnetje had vorig jaar meegedaan en attendeerde mij erop. Het is een supermooie manier om bedrijven te leren kennen en zo op Inhousedagen terecht te komen.”

Sven van Grunsvenlogo BCG

Sven van Grunsven
“In eerste instantie had ik niet gedacht dat ik in aanmerking zou komen. Maar op De Nationale Carrièrebeurs heb ik verschillende bedrijven leren kennen en zo ook BCG. Deze finaledag gaat heel leerzaam worden en ik kijk er onwijs naar uit om samen met de andere finalisten de assessments te doen.”