Ben jij het IT-Talent van 2014?

Editie: September-Oktober 2013 | Tekst: | Fotografie: iStock

Heb je een technische of IT achtergrond, sta je op het punt om af te studeren of ben je net afgestudeerd en wil je graag een loopbaan in de IT branche? Meld je dan aan voor de IT-Talent game! Het kan zomaar een vliegende start van je carrière betekenen.

‘Een unieke kennismaking met de IT branche’

De IT-Talent game is een spannende competitie waarin je de strijd aangaat met andere hbo-studenten. Samen met zeven bedrijven uit de IT branche gaan we op zoek naar het IT-Talent van 2014. In verschillende rondes laat je zien wat je in huis hebt, maar tegelijkertijd is het een unieke kans om de verschillende bedrijven en carrièremogelijkheden bij deze bedrijven goed te leren kennen. De winnaar wint naast de titel IT-Talent 2014 ook een geldbedrag van 5.000 euro. Daarnaast kiest elk bedrijf zijn persoonlijke favoriet die ze belonen met een mooie prijs.

De wedstrijd

1. Meld je aan!

Binnen een minuut weet je of jij kunt deelnemen aan de IT-Talent game. Ga naar www.ittalentgame.nl, vul de online vragen in en je weet direct of jij aan de vereisten voldoet.

2. CV Check

Om verder te komen in de wedstrijd vragen we je om je CV in te sturen. Heb jij nog geen CV of wil je met je CV een verpletterende indruk maken. Neem dan vóór het insturen een kijkje op www.cvcheck.info.

3. Test

In deze ronde word je uitgebreid getest op zaken als kennis, vaardigheden, inzicht en persoonlijkheid. Deze test is digitaal, dus kun je op elk moment thuis op je gemak maken.

4. De IT Carrièredagen

Op 29 en 30 november vinden in de Amsterdam RAI De IT Carrièredagen plaats. Als deelnemer aan de IT-Talent game word je op één van deze dagen uitgenodigd om een mini-assessment te maken. Ook ontvang je dan de uitslag van de digitale test die je hebt gemaakt en kan je op basis van je prestaties tot nu toe worden uitgenodigd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek met (één van) de deelnemende bedrijven.

5. Bedrijvendagen

De deelnemende bedrijven organiseren allemaal een dag waar wederzijdse kennismaking centraal staat. Als je tijdens De IT-Carrièredagen een positieve indruk hebt achtergelaten bij de bedrijven kunnen zij je hiervoor uitnodigen. Een dag is gevuld met een competitief en fun element en er zal een ontmoeting zijn met een rolmodel!

6. Finale

De finale vindt plaats in Lelystad en bestaat uit drie onderdelen. Een inhoudelijk deel in de ochtend, waar alle finalisten op verschillende onderdelen worden getest en beoordeeld door de recruiters van de verschillende deelnemende bedrijven. In de middag is het tijd voor ontspanning en mag je zelf vliegen in een sportvliegtuigje. Daarna, tijdens een exclusief diner, zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Er is plek in de finale voor 10 hbo finalisten.

Deelnemende bedrijven, rolmodellen en prijzen

Tijdens IT-Talent leer je van elk bedrijf een rolmodel kennen. Zij vertellen je hoe hun carrière verliep. Wij stellen ze hier aan je voor en ook zie je welke prijzen de bedrijven beschikbaar stellen.

Accenture

Sjoerd Daniels van Accenture

De finalist van Accenture krijgt als prijs een Apple imac.

Rolmodel Sjoerd Daniels

Sjoerd startte in 2003, na het afronden van zijn studie Bedrijfskundige Informatica aan de Avans Hogeschool in Breda, zijn carrière als Junior IT specialist bij Accenture Technology Solutions. Hij kwam terecht in het SAP cluster, waar hij als SAP consultant aan de slag ging bij klanten in de energiesector. Al snel bleek dat Sjoerd er goed in is om het beste uit de mensen om zich heen te halen, zich verantwoordelijk voelt voor het resultaat bij de klant, veel vertrouwen uitstraalt en als een natuurlijk leider de regie weet te nemen in een team. Hij is in de afgelopen 10 jaar doorgegroeid in diverse omvangrijke SAP projectmanagement rollen, leidt nu het SAP cluster (180 medewerkers) en is sinds november 2012 onderdeel van het management team van de Technology Solutions groep.

Sogeti

Dennis van Oosterhout van Sogeti

De finalist van Sogeti ontvangt een opleiding binnen de Sogeti Academy en een tablet naar keuze.

Rolmodel Dennis van Oosterhout

“Sinds 2012 ben ik werkzaam als Software Engineer waarbij ik me specialiseer in het maken van web applicaties gebaseerd op Java. Via de studie Informatica op de Avans Hogeschool te Breda ben ik in contact gekomen met Sogeti. Toen ik in het derde jaar zat, werd een middag georganiseerd waarop bedrijven en studenten met elkaar kennis konden maken. Nadat ik een gesprek had gehad met een enthousiaste ‘Sogetist’ wilde ik mijn kansen wagen met een sollicitatie. Die verliep goed en op deze manier kwam ik in de studentenunit terecht. Als lid van deze unit heb ik een aantal cursussen gevolgd en aangezien ik een jaar later nog steeds enthousiast was over het bedrijf wilde ik ook mijn afstudeerstage bij Sogeti uitvoeren. Zo gezegd, zo gedaan! Tijdens mijn stage kreeg ik het aanbod om na mijn studie in dienst te treden en ik ben blij dat te hebben geaccepteerd!”

Avanade

Bryan Sumter van Avanade

Ben jij de finalist van Avanade? Dan ga jij een dag racen op Circuit Park Zandvoort met CEO André Huizing! Daarnaast win je een Microsoft Surface en een Nokia Lumia 920.

Rolmodel Bryan Sumter

Bryan Sumter heeft sinds zijn studietijd al een sterke passie voor Microsoft-technologie. Zijn eerste samenwerking met Microsoft was een project tussen de Hogeschool Utrecht, Microsoft en Evident. De ontwikkelde Silverlight applicatie diende voor buitenlandse studenten om kennis te maken met Utrecht. Deze mocht hij presenteren op de TechEd in Barcelona als Microsoft Student Partner. Ook zijn afstudeerproject op gebied van Microsoft  ‘Oslo’ was een succes. Op basis van zijn resultaten werd Bryan uitgenodigd door Microsoft om de applicatie te demonstreren op de Microsoft Campus in Seattle. Dat hij na zijn studie aan de slag ging bij Avanade als grootste Microsoft Partner in Nederland was daarom ook een logische keuze. Binnen Avanade timmert Bryan hard aan de weg als Web Technology Lead om meer exposure te creëren voor de nieuwste webtechnologiën.

CGI

Simon Dalmolen van CGI

Houd www.ittalentgame.nl en www.facebook.com/TalentGames in de gaten! Binnenkort wordt bekendgemaakt wat de prijs van CGI wordt!

Rolmodel Simon Dalmolen

Simon werkt sinds 2010 bij Logica wat nu CGI is. Zijn interesse in het bedrijf werd gewekt tijdens een gastcollege en door het uitvoeren van zijn Master-thesis bij Logica leerde hij de open cultuur van het bedrijf kennen. In zijn werk nu is Simon als Innovate consultant dagelijks bezig met innovatie en kennis delen. Elke dag is een uitdaging en varieert van gesprekken met klanten, partners, managers of professoren tot een paar dagen ontwikkelen aan een nieuw prototype met de technieken en methoden van morgen. Effectiever, efficiëntie en het nieuwe werken zijn de drijfveren. Onlangs werd hij intern verkozen als Young Professional en mag hij deze titel in een landelijke strijd met andere Young Professionals verdedigen.

Belastingdienst

Franc Gerritsen van de Belastingdienst

De Belastingdienst biedt jou een stage op maat aan, inclusief trainingen aan de IT-Academy van de Belastingdienst. De trainingen worden in overleg met jou samengesteld; een perfect personal fit.

Rolmodel Franc Gerritsen

“Ik heb in 2005 mijn diploma Hogere Informatica gehaald op Hogeschool Windesheim te Zwolle. Als 23 jarige ben ik hierna vrijwel direct begonnen in een testklas bij de Belastingdienst, waar ik opgeleid werd tot gecertificeerd software-tester. Na twee jaar software-tester te zijn begon de techniek steeds meer te kriebelen, problemen waar ik tegenaan liep begon ik dieper in te duiken. Al snel hierna heb ik de overstap gemaakt naar technisch analist en ben ik mij door cursussen te volgen gaan specialiseren. Als technisch analist ben je verantwoordelijk voor het inrichten en beheren van ‘omgevingen’. Een belangrijk aspect hiervan is de grote ondersteunende rol die je hierbij hebt, iedereen weet je te vinden. Je bent betrokken bij een project vanaf het ontwerp tot en met het live gaan in productie.”

NCIM Groep

Coen Goedegebure van NCIM Groep

Als winnaar van NCIM Groep maak jij een rondvlucht boven Nederland. Je vliegt in een Chessna, samen met de eigenaar/Algemeen Directeur en zal ondertussen even stoppen voor een lunch op Texel…alle kans om NCIM Groep goed te leren kennen!

Rolmodel Coen Goedegebure

“Bij NCIM Groep zijn we altijd op zoek naar IT talent. Door mee te doen aan IT-Talent, willen wij dan ook met jou in contact komen! NCIM Groep is een detacheringsorganisatie, gericht op software ontwikkeling. Wij werken met zo’n 150 professionals aan allerlei innovatieve projecten in de ICT. Zo kun jij bijvoorbeeld werken aan de ontwikkeling van een prototype voor een command and control systeem voor defensie, ontwikkel jij een forensische applicatie die helpt bij het oplossen van misdrijven of maak jij software voor het grootste meldkamersysteem van Nederland. Iedereen is bij ons begonnen als Software Engineer en daar zijn wij trots op! Deel jij onze passie voor technologie? Dan voel jij je vast thuis in onze uitdagende en technische omgeving!”

Capgemini

Jasper Koeleman van Capgemini

De winnaar van Capgemini wint een 16 daagse rondreis door India voor twee personen.

Rolmodel Jasper Koeleman

Jasper begin in 2008 bij Capgemini na zijn deeltijdstudie Bedrijfskundige Informatie aan de HAN. Zijn ambitie; het verschil maken in een leidinggevende functie. In zijn eerste functie was hij applicatiebeheerder. Als snel begin hij taken over te nemen van zijn leidinggevenden en groeide door naar Service Coördinator; de operationele leidinggevende van één of meerdere beheer contracten. Zo werkte hij voor klanten als AkzoNobel, het ministerie van Economische Zaken en diverse universiteiten. Inmiddels is Jasper als Delivery / Domain manager verantwoordelijk voor de Emerging Solutions unit binnen Capgemini Application Outsourcing. Vanuit deze unit worden met behulp van nieuwe technologieën en business modellen beheerdiensten geleverd aan de klanten van Capgemini. Zo heeft hij onder andere het beheer opgezet voor het cloud platform Mendix. Naast zijn werk is Jasper in april dit jaar vader geworden. Als er nog tijd overblijft, is hij bezig met muziek (slagwerk). Ook is hij een vervent snowboarder.

Welke bedrijven doen er mee?

 • Accenture

  Accenture Technology Solutions is een wereldwijde organisatie met meer dan 62.000 ICT-specialisten, verspreid over 34 landen. In Nederland heeft Accenture Technology Solutions ongeveer 800 medewerkers.

 • Avanade

  Avanade is een joint venture tussen Microsoft en Accenture en biedt Microsoft-expertise via een wereldwijd netwerk van consultants. Met 17.000 professionals wereldwijd en meer dan 75% gecertificeerde consultants, is Avanade de grootste Microsoft gecertificeerde werkgever.

 • Belastingdienst

  Bij de Belastingdienst omvat ICT het gehele spectrum van interfaces, infrastructuur, functionaliteit en inhoud. De ICT van de Belastingdienst: grootschalig, complex en altijd in beweging!

 • Capgemini

  Capgemini is één van 's werelds grootste leveranciers van consulting-, technologie- en outsourcingservices. Capgemini Group is met ruim 120.000 medewerkers actief in meer dan 40 landen. We helpen onze klanten met transformaties om hun resultaten en concurrentievermogen te verbeteren.

 • CGI

  Met 69.000 professionals in 40 landen en 400 kantoren, biedt de combinatie van CGI en Logica meer expertise en diensten voor onze klanten in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en de Azië-Pacific regio. Zo kunnen we nog meer waarde toevoegen aan onze samenwerkingsverbanden.

 • NCIM Groep

  NCIM Groep is een detacheringsorganisatie, gericht op software ontwikkeling. Wij werken met zo'n 150 professionals aan allerlei innovatieve projecten in de ICT.

 • Sogeti

  Sogeti is een ICT dienstverlener die ICT-oplossingen creëert, integreert en beheert. Met passie voor ICT leveren Sogeti professionals dagelijks hun actieve bijdrage aan het resultaat van hun opdrachtgevers.