Specials

Elk nummer van Memory Magazine bevat een aantal overkoepelende thema’s, door ons ook wel specials genoemd. Zo worden er gedurende het jaar verschillende vakgebieden uitgelicht, maar ook carrièregerichte onderwerpen als Traineeships, Business Courses en Masters. Binnen de specials kun je verschillende artikelen lezen die allemaal te maken hebben met dat ene onderwerp.

Traineeships

Traineeships

Het traineeship biedt starters en young professionals de unieke combinatie van leren en werken en het biedt veelal de mogelijkheid voor persoonlijke ontwikkeling. Veel bedrijven kennen inmiddels een eigen traineeprogramma, die niet voor niets gezien worden als de droomstart van je carrière.

Carrièrebeurzen

Carrièrebeurzen

Een carrièrebeurs is niet alleen een mooie gelegenheid om je te oriënteren op de arbeidsmarkt. Het biedt bij uitstek de mogelijkheid om daadwerkelijk en op informele wijze in contact te komen met een potentiële werkgever.

Energy & Offshore

Energy & Offshore

Innovatie en nieuwe technologieën staan centraal als we het hebben over energie en offshore. De industrie is momenteel volop in bedrijf en dat biedt uitdagende carrièrekansen voor studenten en starters. Nationaal én internationaal.

Business Courses

Business Courses

Deelname aan een business course is ideaal om erachter te komen wat werken bij dit bedrijf exact inhoudt en of het bedrijf ook daadwerkelijk bij je past. Maar andersom geef je ook je visitekaartje af voor wellicht een stage of baan.

Masters

Masters

Gaan werken of doorstuderen? Een keuze die zich tegen het eind van je studie opdringt. Of is het geen keuze, maar is een combinatie ook mogelijk? Universiteiten en Hogescholen bieden verschillende masterprogramma's aan.

Talent Games

Talent Games

In samenwerking met topwerkgevers uit diverse sectoren organiseert Memory Events de Talent Games. Dit zijn wedstrijden voor mbo, hbo en wo studenten die interesse hebben in een vliegensvlugge carrière in specifieke sectoren. In deze special vind je alles dat met deze games te maken heeft.

Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt staat onder druk. Toch zul je als student de stap richting de arbeidsmarkt gaan maken. Wat kan je verwachten? Wat tref je aan? En hoe zorg je dat je optimaal bent voorbereid?

Juristen

Juristen

De juridische wereld biedt uiteenlopende carrièrekansen. Zo kun je de ambitie hebben om als advocaat aan de slag te gaan. Maar misschien is de rechterlijke macht meer iets voor jou. Of werk je liever als jurist bij een bedrijf of vakbond.

IT & Internet

IT & Internet

Met de razende opkomst van tablets, smartphones en cloud computing kunnen we overal en altijd werken. Niemand weet hoe groot e-commerce zal worden en de invloed van social groeit nog altijd. De IT & Internet branche biedt volop kansen.

Farmacie

Farmacie

De farmacie wordt vaak alleen geassocieerd met pillen en medicijnen. Maar de farmacie is een veelzijdig vakgebied. Denk alleen maar aan wetenschappelijk onderzoek dat noodzakelijk is om goede en veilige geneesmiddelen te ontwikkelen en te gebruiken.

Overheid & Non-profit

Overheid & Non-profit

Werken bij een overheidsinstelling of een non-profit organisatie is voor 90% gelijk aan werken bij een commerciële organisatie. Maar er zijn verschillen, zoals de druk van de markt en het vraagt jou om een bepaalde mate van maatschappelijke betrokkenheid.

Accountancy

Accountancy

De Accountancy is aan verandering onderhevig. Niet alleen door de crisis, maar door opkomende technologieën is er steeds minder ruimte voor accountants die alleen gefixeerd zijn op cijfertjes. Interessante ontwikkelingen voor de starters van nu.

Sales

Sales

Hoe breng je een product of dienst aan de man? Essentieel om te weten voor wie in de Sales aan de slag wil. Maar ook handig voor ieder ander die de arbeidsmarkt op stapt. Ga aan de slag met dat merk IK en ontdek wat jou uniek maakt.

Fast Moving Consumer Goods

Fast Moving Consumer Goods

Werken in de FMCG betekent werken met veel verkochte consumentenproducten. Het betekent werken met merken. Werk waar je te maken krijgt met concurrentiestrijd, maar ook met mogelijkheden voor een snelle carrière.

Logistiek

Logistiek

Binnen alle bedrijven, in alle branches heb je te maken met Logistiek. Deze internationale, dynamische, innovatieve wereld gaat 24/7 door en zal de komende jaren nog grote vraag hebben naar hogeropgeleiden. Dat biedt carrièremogelijkheden genoeg.

Techniek

Techniek

De technieksector staat te springen om geschoold technisch personeel. De carrièremogelijkheden liggen dan ook voor het oprapen liggen. Want techniek is werkelijk overal om ons heen te vinden en met techniek maak je van een idee een product.

Finance

Finance

Het bank- en verzekeringswezen is aan grote veranderingen onderhevig. Dat vraagt om aanpassing van de markt, maar biedt ook kansen voor starters. Misschien is het daarom juist in deze tijd interessant om bij een bank of verzekeraar te werken.

Intermediairs

Intermediairs

Werken als uitzendkracht of via detachering wint aan populariteit onder studenten en starters. Niet verwonderlijk want het biedt je de mogelijkheid om bij meerdere projecten of zelfs bedrijven betrokken te zijn aan het begin van je carrière.