Overheid & Non-profit

Werken bij een overheidsinstelling of een non-profit organisatie is voor 90% gelijk aan werken bij een commerciële organisatie. Maar er zijn verschillen, zoals de druk van de markt en het vraagt jou om een bepaalde mate van maatschappelijke betrokkenheid.

Paul de Krom

TNO: dé innovatiemotor van Nederland

Editie: Beurscatalogus 2016 | Tekst: Anna Noorda

Innovatie-organisatie TNO is bijna zes keer per dag in de media. Dat is zeer frequent voor een organisatie die zich richt op het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Maar wat is de kracht van Nederlands grootste innovatieorganisatie en wat maakt werken bij TNO uitdagend? Memory Magazine spreekt CEO Paul de Krom. ‘Voor ons is het belangrijk om een essentiële rol te spelen in de innovatieketen.’

Sociaal ondernemen

Editie: November-December 2013 | Tekst: Nadine Suntjens en Charlotte Balder

Net afgestudeerd en klaar om met beide benen het diepe van het werkende leven in te springen? Dit is hét moment om richting te kiezen. Wordt het een glansrijke carrière bij een multinational of ga je je maatschappelijke dromen achterna? Kiezen is niet meer nodig, nu sociaal ondernemen in opkomst is. Geld verdienen én je steentje bijdragen aan de maatschappij. Het kan!