Virtueel een baan testen wordt de trend

Datum: 01.01.2013 | Tekst: | Fotografie: iStock

Steeds meer bedrijven testen online of een bepaalde sollicitant matcht met hun organisatie. En dit zal de komende jaren alleen nog maar gaan toenemen. Assessmentbureau LTP over deze ontwikkeling.

‘Bedrijven testen steeds eerder in het selectieproces’

Jan Kwint is directielid van assessmentbureau LTP, een organisatie die al bijna 85 jaar actief is in de selectie van professionals, managers en leiders. Het bedrijf biedt onder meer online oplossingen voor selectie- en ontwikkelvraagstukken van bedrijven, bijvoorbeeld een assessment. Een goede manier om nieuwe medewerkers te selecteren. Het is een combinatie van rollenspelen, capaciteitentests en persoonlijkheidsvragenlijsten, waardoor bedrijven informatie van de kandidaat krijgen die anders niet naar boven zou komen. Jan Kwint: “Bedrijven testen steeds eerder in het selectieproces; het gaat steeds vaker om online testen vooraf. Pre-selectie dus, waarbij een grote groepen sollicitanten die heeft gereageerd op een functie, vooraf al wordt beoordeeld op intelligentie en persoonlijkheid. Het is immers te kostbaar en tijdrovend om iedereen op gesprek te laten komen. Tegelijkertijd wil je alleen de besten op gesprek hebben. Het bedrijf dat aan pre-selectie doet weet dus in een vroeg stadium al veel van de sollicitanten. Na de online selectie gaat de selectieprocedure door middel van uitgebreidere e-assessments verder in op drijfveren, kwaliteiten, ontwikkelpunten, competenties en mogelijke interviewvragen.”

Virtual Job Tryout

De nieuwste trend binnen het online testen is de zogenaamde virtual job tryout, waarbij een sollicitant in een realistische computergame kennismaakt met het bedrijf waar hij heeft gesolliciteerd. In de game heb je je eigen avatar, je doet opdrachten en  komt in situaties die je in de praktijk in die functie bij dat bedrijf ook kunt tegenkomen. Terwijl je in de game zit, word je  beoordeeld door het bedrijf waar je solliciteert. Kwint: “Starbucks en L’Oréal zijn hier voorbeelden van. Ook voor sollicitanten is het een goed middel, je kunt er zo relatief eenvoudig achterkomen of het bedrijf daadwerkelijk bij je past. Het zorgt er bovendien voor dat je een goed beeld van jezelf krijgt: bijvoorbeeld wat je wilt en waar je kracht ligt.” Volgens Kwint is deze virtual job tryout een trend die zich de komende jaren nog zal ontwikkelen én een goede stap om mensen na te laten denken over hun persoonlijke ontwikkeling en loopbaan.” Dat laatste doet LTP overigens al door middel van haar ontwikkeltools, waarbij een bedrijf kan zien  hoe bijvoorbeeld een trainee zich heeft ontwikkeld.

Assessmentbureau LTP

Over LTP

LTP is een gerenommeerd adviesbureau dat organisaties op basis van bedrijfpsychologische kennis adviseert over hun mensen en bedrijfsvoering. De dienstverlening omvat de selectie en ontwikkeling van medewerkers en management. Daarnaast ontwikkelt en levert LTP praktische online assessment tools.