Let the games begin!

Datum: 01.03.2012 | Tekst:

Zij mogen De inschrijving is gesloten en de strijd om de titel BestGraduates kan nu echt beginnen. Een selecte club universitaire masterstudenten is geslaagd voor de high potential test. Zij mogen nu door naar de volgende ronde, waarin hun pro?el (cv’s en cijferlijsten) wordt gepresenteerd aan de twaalf topwerkgevers.

Capaciteitentest en gesprekken

De tweede ronde van BestGraduates vindt plaats tijdens De Nationale Carrièrebeurs op 16 en 17 maart.  Alle overgebleven kandidaten zullen  hier onderworpen worden aan een capaciteitentest. Ook zijn nu de de topwerkgevers aan zet. Zij hebben een selectie gemaakt van de high potentials die ze op basis van het profiel geschikt achten voor hun bedrijf. Met deze selectie gaan ze op 16 en 17 maart het gesprek aan. Tijdens zo’n gesprek leert het bedrijf de kandidaat goed kennen. De kandidaat moet op zijn of haar beurt een verpletterende indruk zien achter te laten bij het bedrijf. Want alleen dan is er kans op een plek in de derde ronde van BestGraduates.

Hoe gaat Best-Graduates nu verder?

Iedereen die hierna tot de voorlaatste ronde weet door te dringen krijgt een kijkje in de keuken bij de toekomstige werkgever via de Inhousedagen. In mei vindt dan de spet-terende   nale plaats in de luxe Rembrandt Tower Boardroom. Twaalf finalisten zullen tegen elkaar strijden tijdens verschillende inhoudelijke en formele onderdelen. Aan het eind van de dag vindt de grote onthulling plaats: Wie gaat er naar huis met de felbegeerde hoofdprijs, een check ter waarde van  €10.000?

Drie games

BestGraduates wordt dit jaar in drie edities georganiseerd: Corporate, Law en Tax.  Elke editie heeft aan het eind van de competitie een eigen winnaar.

Winnaar BestGraduates 2011

Maarten Dorrestijn werd vorig jaar twee keer uitgenodigd op gesprek: “De gesprekken met de topwerkgevers waren zeer uitdagend en gevarieerd. Tijdens het ene gesprek werd betrekkelijk informeel gesproken over ambities, het deelnemende kantoor en mogelijk gezamenlijk toekomstperspectief, tijdens het andere gesprek werd het vuur me aan de schenen gelegd en werd ik getest op capaciteiten en moti-vatie. Bij de capaciteitentest was de spanning goed merkbaar aan de strakke gezichten achter de computerschermen.”

Ook je topbaan vinden via BestGraduates?

Meedoen aan BestGraduates helpt jou in contact te komen met vele topwerkgevers. Maar naast die baan zijn er ook nog vele mooie prijzen binnen te slepen. Ga naar de website voor meer informatie over deelname.