Jobnet&zo

Datum: 23.11.2015 | Tekst:

Het carrièreplatform Jobnet is er voor studenten, starters en young professionals en biedt alles wat je nodig hebt voor een goede oriëntatie en zoektocht op de arbeidsmarkt. Jobnet is onlangs compleet vernieuwd en is nu nog meer gericht op het vinden van die perfecte match.

Match je talent op het vernieuwde carrièreplatform Jobnet

Zoals je van Jobnet gewend bent vind je op Jobnet vele vacatures, werkgeverspresentaties en – uiteenlopende informatie over carrièregerichte onderwerpen. Ook blijf je nog steeds via Jobnet op de hoogte van actuele veranderingen op de arbeidsmarkt en leuke evenementen waar je kunt kennismaken met verschillende werkgevers. De vernieuwde site biedt echter nog meer gebruikersgemak dan voorheen. “De nieuwe site van Jobnet maakt het mogelijk om nog gemakkelijker de match te vinden met een vacature of werkgever”, vertelt Ananda Jong van Jobnet. “Op internet staan ontelbaar veel vacatures, waardoor het voor studenten, starters en (young) professionals best lastig was om een weg te vinden in alles wat er beschikbaar was. Met de nieuwe site van Jobnet gaat dit een stuk makkelijker.”

Jobnet-account

De beste manier om je zoektocht te starten is door een eigen account aan te maken op Jobnet. “Met dit account word je gewezen op de voorjou interessante vacatures, werkgevers en andere nuttige informatie zoals carrière-artikelen en carrière-evenementen. Ook kunnen werkgevers jou zelf benaderen als ze mogelijkheden in hun bedrijf zien voor mensen met jouw profiel.” Hoe volledig je jouw Jobnet-account invult is helemaal aan jou. Ananda: “Natuurlijk geldt dat een volledig profiel meer aandacht zal trekken van werkgevers en matches beter gemaakt kunnen worden.”

Zo stel je een profiel samen

Wanneer je een profiel aanmaakt zal je gevraagd worden naar basisgegevens zoals je naam, leeftijd, opleiding en werkervaring. “Daarna is het mogelijk om je profiel verder uit te breiden en te voorzien
van bijvoorbeeld een foto en je volledige cv te uploaden”, vertelt Ananda. Ook is er de mogelijkheid om aan je profiel een eigen pitch toe te voegen en je persoonlijke voorkeuren aan te geven. “Ben je op zoek
naar baan bij een klein bedrijf waar je vanaf het begin al veel verantwoordelijkheden draagt, dan kan je dat aangeven. Daarmee vergroot je de kans dat jij gevonden wordt door een dergelijke werkgever.”

Een overzichtelijk dashboard

Wanneer je een Jobnetaccount aanmaakt kun je terecht op je eigen dashboard. Je dashboard is je eigen privé omgeving waar alle voor jou relevante informatie samenkomt. “Hier vind je vacatures die matchen met
jouw profiel, zie je welke werkgevers overeenkomen met jouw voorkeuren. Ook vind je hier je bewaarde
vacatures terug en maak je jouw profiel compleet of voer je wijzigingen door.”

Voor elk moment in je carrière

Het beste moment om een Jobnet-account aan te maken is volgens Ananda tijdens je studie. “Zo kan je op tijd beginnen met oriënteren en bedenken wat je straks na je studie kan gaan doen. Ook staan er regelmatig stages, inhousedagen en business courses op Jobnet, die juist voor studenten bedoeld zijn.”
Eenmaal je droombaan gevonden? Laat je profiel dan gewoon staan adviseert Ananda. “Misschien zit je nu
op je plek, maar met een profiel kun je over drie jaar nog steeds gevonden worden. Dat kan net het moment zijn dat je toe bent aan een volgende stap. Blijf wel altijd je profiel updaten”, is haar advies. “Zo blijf je altijd kans maken op de beste match!”

Handige features van Jobnet

  • Sla een zoekopdracht op en ontvang wekelijks interessante vacatures in je mailbox.
  • Bewaar interessante vacatures in je eigen omgeving.
  • Zorg dat werkgevers jou benaderen door een uitgebreid profiel aan te maken.
  • Vraag vanuit je account direct een gratis e-ticket aan voor carrièrebeurzen als De Nederlandse
    Carrièredagen en De Nationale Carrièrebeurs.
  • Lees artikelen met handige tips & tricks over netwerken, solliciteren en competenties.