IT-talent kennissessie: Ethical Hacking

Datum: 28.05.2019 | Tekst:

Na de spannende strijd van IT-Talent is het nu tijd voor de IT-Talent Kennissessies!

De IT-Talent Kennissessies zijn inspirerende avonden waarbij verschillende sprekers hun kennis zullen delen over IT gerelateerde onderwerpen.

Op donderdagavond 6 juni is het tijd voor de eerste kennissessie. Een interessante avond waar Maikel Ninaber (Capgemini) en Wouter van Dongen (DongIT) zullen vertellen over Ethical Hacking.

Maikel is werkzaam als IT Security Consultant en heeft van zijn hobby zijn beroep kunnen maken: hacken! Door middel van penetratietesten onderzoekt Maikel onder andere hoe veilig de software van de klant is. Hoe hij dat doet en waar Maikel zich nog meer mee bezig houdt zal deze avond allemaal aan bod komen.

Wouter van Dongen is de tweede spreker van de avond. Hij begon al op jonge leeftijd met hacken ten tijde van de opkomst van het internet. De afgelopen jaren is Wouter meerdere malen in de media geweest met betrekking tot geconstateerde beveiligingslekken en issues bij o.a. DigiD, banken en publieke instanties. Ook wist hij zich als beveiligingsonderzoeker binnen een jaar in de Top 10 wereldwijd te vestigen van bug bounty platform Bugcrowd. Tijdens zijn presentatie zal Wouter vertellen over enkele uitgevoerde hacks uit zijn verleden en hoe hij nu ethisch hacker is geworden die bedrijven helpt bij het verbeteren van hun beveiliging.

We sluiten de avond af met een borrel. Een mooie kans om te netwerken met specialisten uit het werkveld, young professionals- en (afstuderende) studenten!

Enthousiast geworden? Meld je snel aan!
Alle praktische informatie voor jou op een rij:

  • Sprekers: Maikel Ninaber en Wouter van Dongen
  • Locatie: Amstel Boathouse, Amsteldijk 223, 1079 LK Amsterdam
  • Datum: donderdag 6 juni 2019
  • Tijd: 19.00 – 21.00 uur inhoudelijke kennissessie
  • 21.00 – 22.00 uur netwerkborrel
  • Aanmelden is gratis!

      

We hopen je 6 juni te zien!