Ida Lintel is BestGraduate Law 2013

Datum: 01.05.2013 | Tekst: | Fotografie: Bodil Anais

Ida Lintel won dit jaar de wedstrijd BestGraduates Law. Zij volgde University Collega met een Master Internationaal Publiekrecht en doet momenteel nog een bachelor Nederlands Recht. Sinds de finale is ze al benaderd door recruiters van verschillende kantoren.

“Ik had nooit gedacht dat ik maar enigszins kans zou maken op de titel, dus dat ik gewonnen heb is waanzinnig leuk. Ik heb University College gevolgd met een Master Internationaal Publiekrecht en nu doe ik nog een bachelor Nederlands Recht, omdat ik graag de advocatuur in wil. Het klinkt gek, maar de competitie was voor mij bijzaak. Ik heb me juist opgegeven voor BestGraduates Law, omdat ik het als een mooie kans zag om met advocatenkantoren in contact te komen. Als voorbereiding had ik me dan ook goed ingelezen in de kantoren die deelnamen en omdat ik niet wist hoe de sessies in de ochtend zouden verlopen  had ik ook over een aantal vragen nagedacht die je tijdens een sollicitatie kunt verwachten. Mijn sterke en zwakke punten, waarom ik de advocatuur in wil, wat mij uniek maakt, et cetera. Achteraf kwam me dat heel goed van pas tijdens de pitch die ik de finale moest geven.

Leuke dag

Ik kijk echt terug op een hele leuke dag. Tijdens de sessie van AKD in de ochtend kregen we een improvisatie opdracht, waar je je creativiteit en presentatie skills kon laten zien. Gelukkig ligt presenteren me wel, waardoor ik mezelf goed heb kunnen neerzetten. De netwerklunch vloog voor mijn gevoel voorbij, maar ik heb me wel goed kunnen oriënteren, door alle deelnemende kantoren te spreken. Het had niet veel gescheeld of ik was daarna gewoon naar huis gegaan, maar opeens zag ik de gemiste oproepen op mijn  telefoon. Toen ik hoorde dat ik in de finale stond was mijn dag eigenlijk al een succes. Daardoor lukte het me gelukkig ook wel om rustig te blijven, al wil je op dat moment wel graag winnen.

‘Ik deed mee om advocatenkantoren te ontmoeten’

Finale

De finale zelf bestond uit meerdere korte onderdelen, die voor mij goed te doen waren. En gelukkig gunde alle finalisten elkaar ook genoeg spreekruimte. Ik denk dat ik inhoudelijk niet per se de sterkte was, maar ik geloof dat ik heb gewonnen door mijn  enthousiasme en de manier waarop ik me weet te presenteren. Alle finalisten zijn natuurlijk zeer gemotiveerde, goede rechtenstudenten, met interessante nevenactiviteiten. Wellicht heb ik me kunnen onderscheiden met mijn voor de advocatuur  niet gangbare studieachtergrond. De reacties die je vervolgens krijgt op de winst zijn erg leuk. Het heeft me verbaasd, maar het nieuws verspreid zich als een lopend vuurtje. Ik heb felicitaties ontvangen van mensen vanuit de universiteit, op mijn stageplek kwamen ze aan met een mooie bos bloemen en ik ben inmiddels benaderd door recruiters van verschillende kantoren. Dus ik  denk zeker dat het een aantal deuren voor me heeft geopend. Eind juni gaan mijn vriend en ik naar Dubai. Ik ben erg benieuwd. Zelf ben ik er nog niet eerder geweest, dus ik laat me verrassen. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.”