Het Carrière Jaarboek 2016

Datum: 06.04.2016 | Tekst:

Als je klaar bent met je studie, dan mag je eindelijk aan de slag als starter. Eindelijk mag je beginnen met het vormgeven van je carrière. Dat is voor veel mensen een spannende periode waarin het belangrijk is om je goed te oriënteren op de arbeidsmarkt om zo de baan te vinden die je ambieert. Daarbij is het goed om je af te vragen wat jouw ideale bedrijf is om voor te gaan werken en binnen welke sector dat is. Het kan best lastig zijn om naast het maken van een rationele keuze, tegelijkertijd dicht bij je idealen te blijven. Maar hoe pak je dat het beste aan? Tijdens je studie heb je vast geen colleges gehad over solliciteren, netwerken of hoe je om moet gaan met assessments.

De start van je carrière

Daarom is er speciaal voor jou, als (aankomende) starter Het Carrière Jaarboek. Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar onderwerpen en experts die je de benodigde informatie kunnen geven die nodig is voor een goede start van je carrière. Zo lees je onder andere over de baankansen in 2016, de populairste werkgevers van dit moment, hoe je via social media kunt solliciteren, hoe je salarisonderhandelingen in moet gaan en hoe je jezelf het beste op een assessment kunt voorbereiden. Naast al deze tips en tricks, staan in dit boek verschillende werkgevers die geïnteresseerd zijn in ambitieuze starters zoals jij. In een presentatie vertellen zij over de carrièremogelijkheden bij hun bedrijf. Ook komen starters die al begonnen zijn bij deze organisaties aan het woord, zij delen hun ervaringen. Over hoe zij het werken bij de organisatie ervaren, of wat ze van hun functie vinden. Laat de artikelen en interview je dus inspireren en wellicht staat jouw toekomstige topwerkgever erbij!
Op carrièreportal jobnet staan je 2 artikelen uit het carrièrejaarboek 2016: Solliciteren anno 2016 en Ontwikkel je tot een toptalent.

Anna Noorda
Hoofdredacteur Het Carrière Jaarboek 2016