Carrière staat centraal op De Nationale Carrièrebeurs

Datum: 01.05.2013 | Tekst: | Fotografie: Joris Aben Fotografie

De Nationale Carrièrebeurs was dé plek om persoonlijk in contact te komen met potentiële toekomstige werkgevers. We blikken terug op een beursvloer met 135 werkgevers en een uitgebreid workshopprogramma, maar ook spetterende optredens, de beste stands en interessante sprekers.

Diederik Samsom

Niemand minder dan Diederik Samsom gaf vrijdagochtend het startsein voor twee dagen die geheel in het teken stonden van carrière en carrière maken. Zijn eigen carrière begon de PvdA-leider bij Greenpeace. Na een opleiding Technische Natuurkunde had hij de banen bij grote consultancy bedrijven voor het uitzoeken, maar hij wilde zijn jongensdroom waarmaken. Na de officiële opening, ging Nicolette van Dam, die twee dagen lang gastvrouw was van de beurs, verder met hem in gesprek in een aparte zaal waar de workshop ‘Carrièretips van Diederik Samsom’ plaatsvond. Een belangrijke carrièretip die hij mee gaf was: “Neem risico. Juist ook in deze tijd. Zeker aan het begin van je leven heb je nog genoeg tijd om eventuele fouten te herstellen en daar leer je alleen maar van.”

“Neem risico. Juist ook in deze tijd”

Memory Magazine Lezersaward

In november vroegen we jullie: Welk bedrijf heeft de beste advertentie? Tijdens De Nationale Carrièrebeurs mocht Nicolette van Dam drie bedrijven een award overhandigen. De prijs voor beste advertentie in de Academische editie ging naar Accenture. Heao’ers verkozen de advertentie van ABN AMRO als favoriet en de beste advertentie in de technische editie van Memory Magazine was van Mammoet. Memory lezeres, Rosemarijn Jansen, won met haar inzending bovendien een stedentrip naar Londen. Aangeboden door Stedentrips.nl.

“Volle workshopzalen en interessante sprekers”

Beste Standaward

Met 135 werkgevers op de beursvloer waren er vele verschillende manieren waarop bedrijven zich op de beursvloer  presenteerden. Maar wat is nou de beste manier om je als werkgever te laten zien? Wat trekt positief de aandacht en hoe val je in de smaak bij de bezoekers? In de Beste Standverkiezing vroegen we dit aan de mensen die hier het antwoord op hebben: de bezoekers zelf. Uit de reacties bleek dat bezoekers hun keuze voor de ‘beste stand’ baseerden op het uiterlijk van de stand, de mogelijkheden voor de bezoekers op de stand en de indruk van de medewerkers van het bedrijf zelf. De stand van Randstad kwam dit jaar als beste uit de bus. De stands van ING en D.E MASTER BLENDERS 1753 volgden als tweede en derde.

Nicolette van Dam overhandigt standaward

Sandra van Nieuwland en Jamai

Beide dagen werd muzikaal afgesloten. Als grote verrassing klom Jamai vrijdagmiddag op het podium om de zieke Glennis Grace te vervangen. Met zijn danseressen wist hij er een gezellig feestje van te bouwen. Heel anders was de dag daarna het optreden van Sandra van Nieuwland. Deze zangeres, bekend geworden door  the Voice of Holland, wist in de grote RAI hallen een intieme sfeer te creëren met haar geheel eigen versies van bekende nummers.

Jamai sluit De Nationale Carrièrebeurs 2013