Masters

Gaan werken of doorstuderen? Een keuze die zich tegen het eind van je studie opdringt. Of is het geen keuze, maar is een combinatie ook mogelijk? Universiteiten en Hogescholen bieden verschillende masterprogramma's aan.

boeken

Eerste hulp bij scripties

Editie: Februari-Maart 2016 | Tekst: Christine Spanjaard

Je scriptie, het sluitstuk van je studie, de laatste test waarvoor je moet slagen voor je met een diploma op zak de arbeidsmarkt opstapt. Toch zien veel studenten de scriptie eerder als een laatste struikelblok dan de eerste stap richting een veelbelovende carrière. ‘Niet nodig’, meent Ted Welten, scriptiebegeleider bij ScriptieMaster. ‘Met de juiste aanpak is een scriptie schrijven voor iedere student goed te doen!’

Fleur Elverding

Masterkeuze: van zoektocht naar baan

Editie: Februari-Maart 2016 | Tekst: Anna Noorda

Tegenwoordig is het kiezen van een master een flinke opgave. Want niet alleen moet je nadenken over een master die goed aansluit op je bachelor maar ook één die straks de baan oplevert die je ambieert. Een masterkeuze is daarom een goed moment om stil te staan bij de laatste studie-stap die je gaat maken en daarnaast vooruit te kijken om te zien welke kansen er voor je liggen. Maar hoe ga je die keuze nou precies te lijf? Ook Fleur Elverding (24) kwam voor deze vraag te staan toen ze na haar bachelor Kunst, Cultuur en Media in Groningen een master moest kiezen.

Weg met je master

Editie: Maart 2014 | Tekst: Saskia 't Lam

Met een master in het buitenland verbreed je niet alleen je kennis, maar ook je horizon. Al valt er nogal wat te regelen, voor je kunt vertrekken. Memory Magazine zocht uit waar je allemaal aan moet denken.

Sociaal leenstelsel

Editie: Januari-Februari 2014 | Tekst: Saskia 't Lam

Een sociaal leenstelsel, versobering van het OV-recht en de aanvullende beurs: plannen voor bezuinigingen op hoger onderwijs liggen er genoeg. Ook voor (toekomstige) masterstudenten. Maar wat er precies gaat veranderen en wanneer is onduidelijk. Sterker nog, alle wetsvoorstellen zijn en blijven voorlopig precies dat: voorstellen. Op zoek naar houvast in de wereld van stufi, beurzen en collegegelden, zocht Memory Magazine uit welke voorstellen er nu liggen voor master studies.

Geef een boost aan je carrière met een (post-)master

Editie: November-December 2013 | Tekst: Christine Spanjaard

Wie carrière wil maken zal zich blijvend moeten ontwikkelen. Dit kan door werkervaring op te doen in verschillende functies. Maar heb je wel eens gedacht aan het volgen van een (post-)master?