Juridische talenten gezocht

Editie: Januari-Februari 2013 | Tekst: | Fotografie: Bodil Anais

Op 15 maart barst tijdens Het Nationaal Juristencongres in de Amsterdam RAI de strijd om de titel BestGraduate Law 2013 los. Rond jij in 2013 of voor eind maart 2014 je rechtenstudie af aan een van de Nederlandse universiteiten? Doe dan mee aan deze unieke recruitment game voor ambitieuze rechtenstudenten en schrijf je nu in!

What's in it for you?

BestGraduates is een recruitment game, voor alle deelnemers geldt dan ook dat het een unieke manier biedt om in contact te komen met potentiële werkgevers. Niet alleen kan je laten zien wat je in huis hebt, ook krijg je zelf een goed beeld van de verschillende kantoren. Zodat je kunt bepalen of het een werkgever is die bij je past. Daarnaast is er voor de winnaar naast de titel ook een mooie hoofdprijs. Hij of zij wint een reis naar Dubai voor twee personen, waar je een week lang verblijft in een vijfsterrenhotel. Daarbij krijg je twee entreebewijzen voor Ski Dubai, het grootste snowpark ter wereld; twee entreebewijzen voor Burj Khalifa, met 829,84 meter de hoogste toren ter wereld en twee entreebewijzen voor Ferrari World in Abu Dhabi.

Over LTP

De capaciteitentest en het assessment voor BestGraduates Law worden speciaal ontwikkeld door LTP. Dit gerenommeerde adviesbureau adviseert op basis van bedrijfspsychologische kennis organisaties over hun mensen en bedrijfsvoering. De dienstverlening van LTP omvat de ontwikkeling van medewerkers en management, selectievraagstukken en advies en begeleiding bij veranderprocessen en employability. Daarnaast ontwikkelt en levert LTP praktische e-tools. Kijk voor meer informatie op de website.

www.ltp.nl

De winnaar gaat op reis naar Dubai!

De afgelopen jaren heeft flink wat juridisch talent aan BestGraduates Law meegedaan en wist zich op een unieke manier te presenteren aan de top van de Nederlandse advocatuur. Soms ging een deelnemer zelfs aan de slag bij een van de deelnemende kantoren. Dit jaar gaan we met een compleet nieuwe opzet nog een stapje verder. In één dag word je getest, uitgedaagd en geprikkeld om je kennis, kwaliteiten en vaardigheden te laten zien tijdens het grootste juridische carrière-evenement van Nederland, Het Nationaal Juristencongres. Hier ga je de strijd aan met medestudenten en maak je indruk op vele juridische topwerkgevers.

Hoe werkt het?

Om uit te maken of jij in aanmerking komt voor deelname aan deze uitdagende competitie doe je op www.bestgraduates.nl de  oneminute test. Je krijgt direct de uitslag waarna je je al dan niet kunt inschrijven voor de game. Bij deelname zal gevraagd  worden om je cv en cijferlijst in te sturen en je krijgt toegang tot een online capaciteitentest. Wanneer je deze hebt gemaakt en je  documenten binnen zijn is je pro el compleet en ben je officieel in de running voor de titel. De rest van de competitie vindt plaats op 15 maart tijdens Het Nationaal Juristencongres in de Amsterdam RAI. Op verschillende onderdelen kun je punten scoren die uiteindelijk zullen bepalen welke tien studenten in een spannende  nale zullen strijden om de eerste plek.

Pak die unieke kans en doe mee!

Opzet van de dag

Iedereen die is toegelaten tot de game is welkom in de RAI. Hier zul je ‘s ochtends aan de slag gaan met twee testen. De BestGraduates Law Quiz, waarbij je moet bewijzen over goede vakinhoudelijke kennis te beschikken. Daarna volgt een miniassessment. Net als de online capaciteitentest is dit assessment speciaal ontwikkeld voor deze game door assessmentbureau LTP (zie kader).

Terwijl alle scores van deze morgen bij elkaar worden opgeteld is er voor alle deelnemers en kantoren een uitgebreid lunchbuffet. Een mooie gelegenheid om te netwerken en waardevolle contacten te leggen. ‘s Middags zullen de finalisten bekend zijn, de tien studenten die het best presteerden bij de testen en de meeste indruk maakten op de advocatenkantoren.

Nicolette van Dam maakt bekend wie de BestGraduate Law is

Daarna zal de finale plaatsvinden. Een verrassingonderdeel waarvan we de opzet nog even geheim willen houden. Maar dat dit een uitdagend onderdeel zal zijn van de BestGraduates Law game is wel duidelijk. Uiteindelijk kan er maar één winnaar zijn, de jury bestaande uit onder meer de deelnemende kantoren zal uitmaken wie aan het eind van de dag naar huis gaat met de titel BestGraduate Law 2013. Uit handen van Nicolette  van Dam ontvangt de winnaar bovendien de hoofdprijs: een verzorgde reis naar Dubai voor twee personen (zie kader). Met een  borrel voor alle deelnemers en kantoren wordt de dag feestelijk afgesloten.

Claudia Priem, winnares BestGraduates Law 2012

Jij won in 2012 de titel BestGraduate Law. Heb je gemerkt dat er hierdoor ‘meer deuren voor je open gingen’?

Claudia Priem

“Meedoen aan BestGraduates Law was een fantastische ervaring en het heeft zeker bepaalde deuren voor me geopend. Ik ben door verschillende kantoren uitgenodigd voor een gesprek en door de aandacht in de pers ben ik zelfs ook benaderd door  advocatenkantoren uit het buitenland. Ik heb gemerkt dat de game steeds bekender wordt in Nederland en steeds meer aanzien geniet. Zo ben ik bijvoorbeeld mede door het winnen van BestGraduates opgenomen in de Viva400 lijst van meest succesvolle vrouwen van 2012.”

Wat is volgens jou de meerwaarde van de game?

“Ik heb erg veel geleerd tijdens de  verschillende rondes, meer dan ik van tevoren had verwacht. Voor de finaledag moesten we bijvoorbeeld een pitch voorbereiden voor een mogelijke joint venture transactie. Hiervoor heb ik meer juridische kennis omtrent dit onderwerp opgedaan en ook meer inzicht gekregen in wat voor skills een advocaat nodig heeft om ook daadwerkelijk opdrachten binnen te halen. Verder is deelname aan BestGraduates Law natuurlijk een erg mooie manier om topkantoren te leren kennen en krijg je op een relatief informele wijze de mogelijkheid jezelf te onderscheiden.”

Is het een must om mee te doen aan deze game?

“Ik raad het rechtenstudenten zeker aan! Het is een unieke kans om jezelf te meten met andere rechtenstudenten en te laten zien of je bij de top van Nederland hoort!”