Carrière maken bij NautaDutilh

Editie: Juni 2016 | Tekst: | Fotografie: NautaDutilh

Fleur Jonkman is recruiter bij NautaDutilh. De slogan ‘Room for you’ staat bij dit internationale advocatenkantoor centraal als het gaat om het vinden van de juiste kandidaten. “Wij zijn op zoek naar mensen die het beste uit zichzelf en anderen kunnen halen.”

fleur-jonkman2Als recruiter bij NautaDutilh let Fleur vooral op het ‘totaalplaatje’ van een kandidaat. Fleur: “We zoeken studenten die afstuderen met een 8 gemiddeld, of hoger. Maar goede cijfers zeggen niet alles. Het gaat ook om een bijzonder cv. Als iemand solliciteert via onze website en er ontbreken enkele stukken dan zoeken wij altijd contact met de kandidaat, ongeacht het niveau van de reeds ingeleverd stukken. De stukken complementeren elkaar immers: zo kan een wisselende cijferlijst te verklaren zijn aan de hand van een mooi CV of gecompenseerd worden door een steengoede stagebeoordeling van een ander kantoor.”
Het gaat NautaDutilh er vooral om dat je jezelf durft te laten zien en etaleert waar je goed in bent. Dat zegt namelijk iets over je mindset: als je een gepassioneerd sporter bent, dan zegt dat bijvoorbeeld iets over jouw drive en doorzettingsvermogen. Heb je een eigen bedrijf, dan getuigt dat van ondernemerschap. Heb je ervaring als teamleider bij een supermarkt? Dan zegt dat iets over je leiderschap skills. Belangrijk om te onthouden: het gaat er niet om dat je zoveel mogelijk op je CV vermeldt, maar dat je van de informatie die je geeft duidelijk kunt maken waarom die heeft bijgedragen aan jouw persoonlijke danwel juridische ontwikkeling.

Room for you
De slogan van NautaDutilh is niet voor niets ‘Room for you’. Fleur: “Wij vinden het belangrijk dat je jezelf kunt zijn, want mensen met verschillende persoonlijkheden, achtergronden en interesses maken samen een sterk NautaDutilh. We zijn op zoek naar mensen die openstaan voor uitdagingen en zichzelf constant willen blijven ontwikkelen. Daarnaast vinden wij een neus voor ondernemerschap en een commerciële visie belangrijk. Je moet het bijvoorbeeld leuk vinden om relaties met cliënten op te bouwen en te onderhouden, met een verrassend advies te komen en de ontwikkelingen in de markt op de voet te volgen.”

NautaDutilh Institute
Word je bij NautaDutilh aangenomen, dan start je in het NDinstitute. Tijdens dit vier maanden durende opleidingsprogramma op maat bouw je een eigen praktijk op die uit contracten- en arbeidsrechtelijke (proces)zaken bestaat. Je kunt er dus op rekenen dat je in je eerste maand een toga aan kunt trekken. Daarnaast volg je de beroepsopleiding van de Orde van Advocaten en de Law Firm School. Na afronding van het NDinstitute ga je aan de slag bij een praktijkgroep. Halverwege de advocaat-stage wissel je van praktijkgroep. Tijdens de advocaat-stage word je door verschillende kantoorgenoten begeleid en ook na deze periode blijft opleiding en persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk.

Carrièreadvies

  • ‘Durf te laten zien wie je bent en waar je goed in bent. En besef dat het echt om het totaalplaatje gaat. Cijfers en cv zijn belangrijk maar wij willen ook graag weten wie jij bent.’