Juristen

De juridische wereld biedt uiteenlopende carrièrekansen. Zo kun je de ambitie hebben om als advocaat aan de slag te gaan. Maar misschien is de rechterlijke macht meer iets voor jou. Of werk je liever als jurist bij een bedrijf of vakbond.

Fleur Jonkman

Carrière maken bij NautaDutilh

Editie: Juni 2016 | Tekst: Anna Noorda

Fleur Jonkman is recruiter bij NautaDutilh. De slogan ‘Room for you’ staat bij dit internationale advocatenkantoor centraal als het gaat om het vinden van de juiste kandidaten. “Wij zijn op zoek naar mensen die het beste uit zichzelf en anderen kunnen halen.”

Sibel Yildiz

Een juridische carrière “Het is nooit saai”

Editie: Juni 2016 | Tekst: Anna Noorda

Sibel Yildiz (29) is werkzaam bij het parket in Den Haag in het team Interventies. “Het is een dynamische en hectische omgeving, waar je elke dag weer geprikkeld wordt door nieuwe zaken.”

Rikkert Pilaar - Starter

Starter bij Pels Rijcken

Editie: November-December 2015 | Tekst: Suzanne Bralten

Na enig twijfelen, koos Rikkert Pilaar na zijn master tóch voor de advocatuur. Zijn eerste kennismaking met Pels Rijcken was tijdens een diner op het congres van Jurist en Werk. Hoe belangrijk een eerste indruk is, blijkt maar weer, want Rikkert is inmiddels alweer 9 maanden met veel plezier werkzaam als advocaat stagiaire bij het Haagse advocaten en notarissenkantoor.

toetsenbord

Legal tech Legalloyd

Editie: November-December 2015 | Tekst: Christine Spanjaard

De laatste jaren zagen we steeds meer tussenpersonen verdwijnen en doen we steeds meer zelf. Een assurantiepersoon of reisagent wordt nog nauwelijks ingeschakeld en zelfs bij het kopen van een huis is niet altijd meer een makelaar betrokken. Volgens Sjors Dobbelaar en Philip de Roos kun je ook bij juridische kwesties heel veel zelf. Met hun legal tech startup Legalloyd begeven ze zich op een in Nederland geheel nieuw terrein binnen de juridische sector.

‘Juridische arbeidsmarkt weer in beweging’

Editie: November-December 2015 | Tekst: redactie

Jaarlijks melden zich ongeveer 5.000 tot 6.000 startende juristen (hbo en wo) op de arbeidsmarkt. Maar hoe staat het er op dit moment voor met deze arbeidsmarkt? Yacht monitort de markt continu en ziet het positief in. Zo blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt over het derde kwartaal van 2015’.