Even bellen met Huren.nl

Editie: Januari-Februari 2014 | Tekst:

Samen met ondernemer Robert Middendorp startte Daniël Sloof in januari 2013 Huren.nl. Hun vergelijkings- en overzichtssite voor alles wat er te huren is, won de online verkiezing ‘ING Starter van het Jaar’. Sloof: 'We hadden het niet verwacht en zijn natuurlijk trots op de titel.'

Daniël Sloof

Daniël Sloof
  • Leeftijd: 30 jaar
  • Studie: Bedrijfskunde, master Entrepreneurship & New Business Venturing
  • Opleidingsinstituut: Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Functie: Mede-oprichter Huren.nl
  • Bedrijf: Huren.nl
  • Website: Huren.nl

Winnaar ING Starter van het Jaar-verkiezing

Wat is Huren.nl?

“Als je op zoek bent om iets te huren, wordt op Huren.nl de wie, wat en waar vraag beantwoord. Doordat we een overzicht geven van verhuurbedrijven en -artikelen, kan je een voordelige keuze maken. Door niet alleen de prijs te vergelijken, maar ook door het assortiment te bekijken en natuurlijk de afstand tot het verhuurbedrijf. Wij brengen de vele verhuurbedrijven in kaart en krijgen zo elke week een groter aanbod: van caravan tot cabrio, van ­ ets tot partytent.”

‘Je hoeft niet alles in bezit te hebben’

Hoe kwamen jullie op het idee voor Huren.nl?

“We waren beiden al werkzaam in de internetbusiness, onder andere voor Holidaycheck.de, de Duitse Zoover. Je hebt natuurlijk ook andere deelsites en concepten waar je kunt huren in plaats van kopen, kijk naar Greenwheels. Het succes van Huren.nl zit hem in de toegankelijkheid. Door te laten zien waar je wat kan huren, maak je het makkelijker voor de bezoeker. Daarnaast hoeven mensen niet alles meer in bezit te hebben. Dat heeft denk ik ­ financiële redenen, maar ligt ook aan het ruimtegebrek voor opslag van spullen.”

Welke artikelen zijn populair op de site?

“Dat is redelijk trendgevoelig. Naast de standaardproducten zoals aanhangers en busjes, zijn schaatsbanen en wintersportartikelen populair nu het winter is. Voor de kerst waren dat kerstkostuums en straks worden dat de carnavalsout­fits.”

Heb je nog goede tips voor andere jonge ondernemers?

“Belangrijk is dat mensen je concept leuk vinden. Huren.nl is uniek en zit in een grote markt waar iedereen iets mee te maken kan hebben, niet alleen particulieren maar ook bedrijven. Inspelen op de trend is ook belangrijk.”

Over de competitie

  • Rond november roept ING via hun Facebookpagina starters op zich aan te melden voor de verkiezing. Ook komend jaar wordt de verkiezing weer gehouden. Met een filmpje kunnen starters zich aanmelden, daarvoor hoef je niet perse ING-rekeninghouder te zijn. Een jury nomineert de kandidaten waarop gestemd kan worden. Dit jaar werden er zes starters genomineerd uit ongeveer 50 inzendingen. Mate van professionaliteit, overlevingskansen, opvallen, innovatie en inspiratie zijn hierbij belangrijke beoordelingspunten volgens de woordvoerder van ING. Het Facebook-publiek koos uit de genomineerden de uiteindelijke winnaar Huren.nl. Overigens kiest de ING elke maand een Starter van de Maand onder ING rekeninghouders.