Cloud computing

Editie: Maart 2012 | Tekst: | Fotografie: Paul Barendrechts | iStock

Weg met de 9 tot 5 mentaliteit! Zeker als starter in de IT-sector kun je niet meer om het nieuwe werken heen. Steeds meer IT’ers maken meer gebruik van de cloud. Belangrijk hierbij zijn de drie V’s: Vrijheid, Verantwoordelijkheid en Vertrouwen.

Micky Kieboom

Micky Kieboom
  • Leeftijd: 26 jaar
  • Studie: Psychologie
  • Functie: Functioneel Beheerder
  • Werkgever: Ymere

“Hoofd in de wolken, voeten op de grond”

Het doorbreken van de 9 tot 5 mentaliteit is eigenlijk al lang aan de gang”, vertelt Arjan van Dijk. Van Dijk is IT-manager en redacteur van het IT vakblad Informatie. Speciaal voor De Nationale Carrièrebeurs stelde hij een workshop samen over het nieuwe werken. Hij legt uit waarom je als starter in de IT bijna niet meer om het nieuwe werken heen kunt: “Mede door de technologische mogelijkheden worden er nu grote stappen gezet. Anytime, anyplace, anywhere is een internetmotto dat je steeds vaker ook op werk kunt toepassen. In het nieuwe werken delen medewerkers hun eigen tijd in en werken zij niet per se fulltime op kantoor. Het kan een oplossing zijn voor problemen als files, gebrek aan parkeerplaatsen en aan werkplekken. Als een bedrijf snel groeit, hoeft een kantoorgebouw niet mee te groeien. Met een bezetting van 50% heb je minder vierkante meters nodig. Daarnaast zie je dat de X- en Y-generatie hier goed op ingesteld is.

De drie V’s

Belangrijk daarbij zijn de drie V’s. Om goed om te gaan met deze Vrijheid, dien je Verantwoordelijkheid te tonen en moet er Vertrouwen zijn dat afspraken en opdrachten tijdig en goed gedaan worden. Een bedrijf moet wel zorgen voor een minimale bezetting om klanten en collega’s te woord te staan. Als manager werk ik met medewerkers die allerlei werktijden hebben, maar maak ik wel vaste afspraken voor overleg.”

Werk in de wolken

Een van die technologische mogelijkheden waar Van Dijk over spreekt is Cloud Computing, het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens. Ook over dit onderwerp is tijdens De Nationale Carrièrebeurs een workshop te volgen. Tijdens deze workshop geven twee IT-bedrijven hun visie over werken met de cloud. “De term cloud computing kwam in 2008 op, maar het principe van elders opgeslagen data en software is al ouder”, licht Van Dijk toe. “Denk maar aan Hotmail en Gmail. Je kunt er overal bij, maar niemand weet waar de informatie opgeslagen staat. Het cloud-principe biedt ook mogelijkheden voor bedrijven om hun data op te slaan en met behulp van software te bewerken. Dat scheelt opslag- en beveiligingskosten. Een ander voordeel is dat er niet allerlei verschillende versies van documenten ontstaan. Je ziet dat veel midden- en kleinbedrijven gebruik maken van de cloud, vanwege de toegankelijkheid in vergelijking met oudere boekhoudkundige en CRM-achtige bedrijfssoftware.”

“De cloud werkt met de nieuwste beveiligingsmethodes”

Cloud Computing

Ondanks deze voordelen, zijn grote bedrijven nog huiverig om gebruik te maken van de cloud. Dat heeft vooral met security-issues te maken. Van Dijk: “Maar een bedrijf als ING zou zeker hun administratieve data via de cloud kunnen beheren. Voor de primaire data (bankgegevens van klanten) is het misschien nog vroeg, maar als zo’n groot bedrijf de stap zet, zal je zien dat anderen volgen.”

Het nieuwe werken in de praktijk

Micky Kieboom (26) is werkzaam als functioneel beheerder bij Ymere en heeft zelf goede ervaring met het nieuwe werken. “Ik werk de ene week twee, drie dagen thuis en de andere week vijf dagen op kantoor”, vertelt Micky. “Als team hebben we een soort roulatieschema, zodat er altijd voldoende mensen aanwezig zijn om de dagelijkse problemen op te lossen. Mij bevalt het prima en ik zou moeilijk weer terug kunnen naar een strikte 9 tot 5 mentaliteit.” 

Nooit te laat komen

Voor Micky bij Ymere begon, wist ze al dat ze veel vrijheid wilde in haar werk. “Tijdens mijn sollicitatie lette ik daar ook specifiek op.” Vooral de afdeling Informatisering waar Micky werkt liep en loopt voorop met het nieuwe werken. “Ik bepaal hier zelf mijn werktijden en werk ook geregeld thuis of elders. Je komt hier ’s ochtends nooit te laat aan en gaat ‘s middags nooit te vroeg weg. Natuurlijk moet je als medewerker daar wel goed mee omgaan. Bij grotere vrijheid hoort nu eenmaal dat je verantwoording kunt afleggen. Je werkgever moet er op kunnen vertrouwen dat je gewoon je opdrachten op tijd afrondt.”

“Het nieuwe werken is niet voor iedereen geschikt”

Cloud als hulpmiddel

Naast het feit dat je werkgever ervoor open moet staan, is technologie de belangrijkste voorwaarde voor het nieuwe werken, meent Micky. “Ik moet thuis of elders op elk moment kunnen inloggen op het bedrijfsnetwerk en mijn werk kunnen doen. Daar waren al goede mogelijkheden voor, maar cloud computing maakt dat extra handig. Doordat alle gegevens in de cloud staan, waar alleen jij en je collega’s bij kunnen, heb je altijd dezelfde info ter beschikking om aan de slag te kunnen. De scepsis die er vanwege de beveiligingsrisico’s zijn, begrijp ik, toch werkt de cloud met de nieuwste beveiligingsmethodes. Daarnaast kunnen ook datacentra bij bedrijven gehackt worden. Ik denk dat het nieuwe werken mede dankzij ontwikkelingen als cloud computing alleen maar zullen toenemen.”

Vrij, maar niet zonder verantwoordelijkheid

Micky is net als vele anderen zeer te spreken over deze vrije manier van werken. Toch is Micky niet van mening dat het nieuwe werken voor iedereen geschikt is. “Je ziet dat het nieuwe werken goed aanslaat, maar het past niet bij iedereen – dat geldt zowel voor oudere als voor jongere mensen. Er komt zelfmanagement bij kijken om je werk goed te doen en de scheiding met privé helder te houden. Ik zal starters ook niet adviseren direct elke dag thuis te gaan werken. Dat heeft met verantwoordelijkheid en vertrouwen te maken, dat moet je opbouwen en je moet leren goed met je vrijheden om te gaan.”