Integrand is jouw eerste stap naar je carrière!

Editie: Mei 2013 | Tekst: | Fotografie: Integrand

Bedrijven vinden het tegenwoordig steeds belangrijker dat studenten zich naast hun studie op andere manieren ontwikkelen. Een sterk CV met nevenactiviteiten en werkervaring geeft je een voorsprong op anderen tijdens de sollicitatie-procedure. Integrand kan je hierbij helpen.

Integrand is een non-profit studentenorganisatie met in iedere studentenstad een vestiging. Al ruim dertig jaar helpen wij studenten tijdens en na hun studie om hun bedrijfsvaardigheden te ontwikkelen. Zo helpen we je zoeken naar een interessante afstudeerstage of meeloopstage bij een bedrijf wat jou aanspreekt. Ons opdrachtenbestand heeft zowel opdrachten bij MKB’s als multinationals en er zit voor iedere student wel een passende opdracht tussen. Ook is het mogelijk om een zomerstage te lopen,  waarbij je in de zomer bij een bedrijf aan de slag gaat. Naast stages en bijbanen bieden we ook nog de mogelijkheid om deel te nemen aan de Integrand Inhousedagen. Een leuke manier om een dagje kennis te maken met grote bedrijven. Verder is het mogelijk om bij Integrand een bestuursjaar te doen.

Bestuurslid

Roel Damen (21) is bestuurslid bij Integrand Maastricht. “Ik was eigenlijk van plan om zelf ergens stage te gaan lopen, maar sprak toen iemand die zelf bestuurslid was bij Integrand en hier zeer enthousiast over was. Ik ben naar een interesseborrel en de informatieavond geweest, en heb gesolliciteerd. Twee weken later hoorde ik dat ik een plek in het bestuur had!” Een jaar bij Integrand begint met een inwerkperiode, waarna je een functie kiest waarop jij je als bestuurslid gaat richten. “Het leek me  interessant om me vooral te richten op het contact met bedrijven, dus ik ben toen voor functionaris bedrijven-PR gegaan.”

‘Niet alleen een leuk jaar, maar ook heel leerzaam’

Een leerzaam jaar

Na zijn eerste functie heeft Roel gesolliciteerd naar de functie van voorzitter. “Ik wilde graag de uitdaging aangaan om echt  leiding te geven en met mijn bestuur de gestelde targets te behalen. Ik merk dat een bestuursjaar niet alleen een leuk jaar is met  een gezellige groep, maar ook een leerzaam jaar. Je hebt veel verantwoordelijkheden en je leert hierdoor veel over jezelf. Wat zijn mijn goede en minder goede eigenschappen? Ik denk dat dit soort ervaringen me zeker gaan helpen in mijn toekomstige carrière.”

Meer informatie

  • Ook meer bereiken? Een leuke stageplek, een kijkje nemen bij je favoriete bedrijf of op zoek naar een uitdaging als bestuurslid? Kijk voor meer informatie op www.integrand.nl, of neem contact op met je vestiging.