5 redenen om voor detachering te kiezen

Editie: Mei 2014 | Tekst: | Fotografie: IStock

Na je opleiding aan de slag gaan op basis van detachering, heeft misschien niet direct je eerste voorkeur. Maar waarom eigenlijk niet? Gedetacheerd worden heeft zeker zijn voordelen. Niet alleen voor professionals, maar zeker ook voor starters.

Over iSence

Bij een bemiddeling zet iSense altijd het succes van de organisatie en het geluk van de medewerker voorop. Dat werkt uitstekend: iSense plaatst gemiddeld iedere dag een geschikte ICT Professional op HBO+ niveau bij een organisatie of bedrijf. iSense is regionaal en functiespecifiek georiënteerd, waardoor elk team beschikt over kennis en ervaring in de eigen regio, branche en het functiegebied.

www.isense.nl

Over Brunel

Brunel biedt mogelijkheden in uiteenlopende vakgebieden, zoals Engineering, IT, Finance, Legal, Healthcare en Marketing & Communicatie. Het draait bij Brunel om het bij elkaar brengen van jouw ambitie en interessante bedrijven. Door hun landelijke dekking kan je via Brunel aan de slag bij een bedrijf uit de top 500 van Nederland, maar ook bij een interessante lokale of regionale opdrachtgever.

www.brunel.nl

‘Een detacheringsbureau kent de markt’

Voor veel starters is het vinden van een passende functie niet eenvoudig. Waar liggen je talenten en hoe bouw je dat relevante netwerk op? Van de mogelijkheid om gedetacheerd te worden zijn veel starters zich niet bewust. Ook weten ze veelal niet dat een detacheringsbureau kan helpen in die zoektocht naar de juiste baan. Daarom geven wij je met behulp van detacheringsbureau Brunel en ICT detacheerder iSense, vijf redenen om juist te kiezen voor een baan op basis van detachering. 

1. Ontdek welke baan en werkgever bij je past

Een detacheringsbureau kent de markt en heeft het netwerk om deuren voor je te openen bij grote en middelgrote bedrijven. Zo geeft Brunel aan dat je om voor jou de juiste plek te vinden in een korte tijd verschillende functies kunt bekleden binnen verschillende bedrijven. Zo ervaar je zelf of een functie of bedrijf goed bij je past. Maar ook als je nog niet precies weet waarnaar je op zoek bent, kan een bureau je helpen bij je oriëntatie. Zo vertelt iSense recruiter Iris van Kommer hoe ze met gerichte carrière vragen mensen aan het denken zet over hun motivatie en drijfveren. Zodra je dat in kaart hebt gebracht kun je gericht solliciteren. “Partijen zoals wij kunnen een handvat bieden door te helpen om iemand op zijn plek te krijgen.”

 

2. Krijg gerichte ontwikkelingsmogelijkheden

Vanuit opdrachtgevers is er niet altijd tijd en ruimte voor begeleiding en training, maar als gedetacheerde bij zowel Brunel als bij iSense krijg je door het bureau verschillende mogelijkheden voor aangeboden. Het begeleidings- en ontwikkelingstraject met training en opleiding van Brunel is gericht op competenties die opdrachtgevers vragen, zodat je snel een volgende stap in je carrière kunt maken. Ook iSense biedt hulp met hun eigen netwerk van experts en specialisten. Zo verzorgt iSense technische sessies (bijvoorbeeld .NET event) en organiseert het bureau workshops zoals basisprincipes voor solliciteren en een antistresscursus.

3. Geen verschil in salaris en arbeidsvoorwaarden

Werken als gedetacheerde betekent niet dat je inlevert op salaris of secundaire arbeidsvoorwaarden vaarwel kunt zeggen. Veelal komt het salaris (vrijwel) overeen met dat wat je zou verdienen als je bij de opdrachtgever zelf in dienst zou zijn. 

4. Een vaste baan na een succesvolle opdracht is een logisch vervolg

Als tijdens de periode dat je gedetacheerd bent, blijkt dat je goed op je plek zit, kan je vaak in vaste dienst komen van het bedrijf. Het is zelfs zo dat meer dan 95 procent van de gedetacheerden vanuit iSense in vaste dienst komen van de opdrachtgever. Net als meerdere bureaus, werkt iSense op basis van detavast. Dit houdt in dat je voor een periode van een half jaar tot een jaar vanuit iSense bij de opdrachtgever werkt, waarbij het uitgangpunt is mensen vast in dienst te krijgen. Waarom deze aanpak werkt licht Iris van Kommer toe: “Wij zijn kwalitatief ingesteld en hebben een diepgaand voortraject waarbij ik onder andere naar de klant toe ga om te onderzoeken of een kandidaat in de omgeving past. Uiteindelijk kan ik een goede inschatting maken of iemand daar op zijn plaats zal zijn en gaan dus zoveel mensen over tot een vast dienstverband.”

5. Vast in dienst bij het detacheringsbureau is ook een mogelijkheid

Anders dan soms gedacht wordt, staat detachering niet gelijk aan onzekerheid. Bij Brunel kan je als gedetacheerde namelijk ook een vast contract krijgen, als interim professional. Je wordt dan voor een periode ingezet bij verschillende opdrachtgevers. Zo heb je niet alleen een vast contract, maar ook de zekerheid om door te groeien tot expert binnen jouw vakgebied.