Werken bij Yarden: dé afscheidsspecialist van Nederland

Editie: Juni 2016 | Tekst: | Fotografie: Yarden

Yarden is naast DELA en Monuta, één van de drie landelijke spelers die op het gebied van uitvaart alles in huis heeft. Yarden is meer taboedoorbrekend dan anderen, dat zie je aan de veel besproken commercials van tegenwoordig. Toch gebeurde dat twintig jaar geleden ook al. Ton Broekhuis, manager P&O bij Yarden: “Wij staan bekend in Nederland als dé afscheidsspecialist, wij hebben verstand van afscheid en werken er actief aan om de dood bespreekbaar te maken.”

Ton BroekhuisAfscheid nemen middels een begrafenis of crematie. Het is een onderwerp waar je liever niet over nadenkt. Het bespreekbaar maken is voor een uitvaartorganisatie essentieel volgens Broekhuis. “Qua cultuur en type dienstverlening doen wij het net even iets anders dan de andere uitvaartorganisaties. In Nederland staan wij bekend als dé ‘afscheidsspecialist’; wij hebben verstand van afscheid en werken er actief aan om de dood bespreekbaar te maken. Wij vinden het buitengewoon belangrijk dat mensen hun uitvaartwensen in kaart brengen en dat vooral ook delen met vrienden en familie. Want een goed afscheid helpt je verder.”

Van hoofdkantoor tot vereniging
Op het hoofdkantoor van Yarden in Almere werken meer dan 100 professionals. Van de afdeling marketing tot de verzekeringstak. Maar Yarden is landelijk gezien véél groter. Broekhuis: “Wij zijn een vereniging met circa een miljoen leden. We verzorgen vanuit die vereniging met ruim 200 actieve vrijwilligers veel activiteiten. Zo organiseren wij symposia over social media bijvoorbeeld. Want hoe ga je om met een Facebook-account van een overledene? En kun je op Twitter een berichtje zetten dat je moeder is overleden?”

Innovatie
Voor Yarden is het belangrijk om niet alleen voorop te lopen in nieuwe trends en ontwikkelingen binnen de uitvaartbranche maar ook om nieuwe technieken te kunnen bieden aan klanten. Broekhuis: “Resomeren (Hydrolyse) is een nieuwe techniek waarbij het lichaam wordt opgelost in loog. Na resomatie blijft van het lichaam alleen een klein beetje poeder over.
Het is een techniek die wij graag aan onze klanten willen bieden. Bovendien appelleert het aan een hogere doelstelling wat betreft duurzaamheid. Hoewel het nog best lang kan duren voordat mensen de techniek omarmen, is deze al wel in een aantal delen van de wereld toegestaan. Daarom hebben wij onderzoekorganisatie TNO gevraagd rapporten te maken om zo de overheid verder te informeren en de legalisering te bespoedigen.”

“Wij proberen klanten niet alleen te helpen en te faciliteren waar nodig maar ook te inspireren met alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn”

Inspiratie
Daarnaast is de verzekeringstak van Yarden ook altijd in ontwikkeling volgens Broekhuis: “Stel je voor: je bent jong, je gaat samenwonen en je gaat een nieuwe start maken. Je beschikt niet over veel geld. De kosten van een uitvaart komen ter sprake. Het kan zijn dat je slechts voor een periode van de komende tien jaar het risico op overlijden afgedekt wilt hebben, omdat je er van uitgaat dat je daarna voldoende geld op je bankrekening hebt staan. Wat is dan een geschikt product? Voor Yarden is het belangrijk producten te blijven ontwikkelen die in een behoefte voorzien. De klant staat immers centraal. Onze merkwaarden zijn ‘helpend’, ‘inspirerend’ en ‘persoonlijker’.
Om dat inspireren er even uit te pikken: kijk naar alle mogelijkheden in de digitale wereld, steeds meer gebeurt online. Waarschijnlijk gaan steeds meer mensen een kist online bestellen. En als je een gepersonaliseerde urn wilt hebben, dan moet dat toch ook online kunnen? Wij proberen klanten niet alleen te helpen en te faciliteren waar nodig maar ook te inspireren met alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Dat is enorm in ontwikkeling.”

Betekenisvol werk
Yarden heeft regelmatig interessante vacatures in de uitvaartzorg en bij crematoria, maar ook op het hoofdkantoor; denk daarbij aan Marketing, Finance, IT, Actuariaat en Vastgoed. Waar moet je vooral rekening mee houden als je wilt werken bij het hoofdkantoor van Yarden? “Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met de dienstverlening. Onze taak is enerzijds beleidsmatig maar tegelijkertijd zijn wij er om de collega’s in het land te ontzorgen, ondersteunen en te faciliteren. De mensen in het land staan elke dag klaar voor de klant. Daarom ga je ook kort stage lopen bij zorg en in de crematoria om het vak echt te begrijpen. Het is heel dankbaar en betekenisvol werk. De meeste mensen willen graag van betekenis zijn. Als dat je drijfveer is en je wilt graag werken bij een bedrijf waar dit centraal staat, dan is Yarden een geschikte werkgever. Daarnaast is de uitvaart professioneel gezien een zeer interessante branche om in te werken. Er heerst geen monocultuur, wij kennen meerdere divisies: van zorg tot verzekeringen. Dit biedt mooie loopbaankansen, variëteit en complexiteit die je binnen een ‘monobedrijf’ niet hebt” aldus Broekhuis.

“Het aardige van de samenstelling van ons bedrijf is, dat je interessante stappen kunt maken over de grenzen van de divisies”

Doorgroeimogelijkheden
Doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling zijn voor young professionals erg belangrijk. Ook bij Yarden hechten ze hier veel waarde aan en kun je volgens Broekhuis echt groeien binnen de organisatie: “Het aardige van de samenstelling van ons bedrijf is, dat je interessante stappen kunt maken over de grenzen van de divisies. Als je leidinggevende capaciteiten hebt kun je teamcoach of manager worden bijvoorbeeld, als je echt goed bent en je houdt van het vak dan kun je die stap absoluut maken. Wij bieden een rijke schakering aan functies. Het kan ook zo zijn dat je hier op het hoofdkantoor geïnspireerd raakt door het vak en denkt ‘Ik zou zo graag in een crematorium willen werken als manager’, dan zijn die kansen er absoluut!”

Young professional bij Yarden: Lima Basam

Lima Basam“Ik ben bij Yarden als callcenter-agent begonnen, en na mijn studie rechten werd ik gevraagd of ik het leuk zou vinden om binnen de juridische tak van Yarden aan de slag te gaan op de compliance-afdeling. Het sprak me vanaf het begin aan; ik werd direct in het diepe gegooid. Inmiddels zit ik op de compliance afdeling nu al 4 jaar. Het werk is echt heel erg leuk, mijn werkzaamheden zijn namelijk erg breed. En om direct de misvatting weg te nemen: ik heb met alles te maken behalve de dood. Dat denken mensen vaak, als je aangeeft dat je bij een uitvaartorganisatie werkt. Mijn functie houdt vooral in het bevorderen van en het doen toezien op de naleving van wetten, externe en interne regels die relevant zijn voor de integriteit en de daar mee samenhangende reputatie van de organisatie en allen die betrokken zijn bij die organisatie. Naast de wet- en regelgeving valt ook de gedragskant binnen de compliance reikwijdte. Het gaat daarbij om de normen en waarden in de gedragingen. Dit geldt zowel voor de omgang tussen medewerkers onderling, de omgang naar klanten, de gedragingen van klanten, maar ook het gedrag van partijen waarmee Yarden een samenwerking heeft. In de compliance functie heb je een adviserende rol richting de directie en het managementteam. De compliance functie wordt beschouwd als het geweten van Yarden. Dat betekent dat de compliance functie een rol speelt bij alles waarbij de integriteit en reputatie van Yarden een rol kan spelen. Het is uitdagend werk, je bent op veel verschillende vlakken aan het werk. Als young professional krijg je enorm veel kansen bij Yarden. Vanaf het begin zien ze iets in je en willen dan ook echt in je investeren; zo kreeg ik de mogelijkheid om mijn hele compliance-opleiding hier te doen. Iedere dag bij Yarden is een uitdaging en iedere dag kan ik mijzelf persoonlijk en professioneel ontwikkelen.”

Oproep

Ben jij student of starter, run je je eigen bedrijf en lijkt het je leuk om voor de rubriek In Business geïnterviewd te worden? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier