Sergio Willems – oprichter Hock PowerGrip

Editie: November-December 2012 | Tekst: | Fotografie: Wiebke Wilting

Het succes van de Nederlandse hockeymannen op de Olympische Spelen heeft een Rotterdams tintje. Commerciële economiestudent en hockeyer Sergio Willems geldt als stuwende kracht achter het bedrijf Hock PowerGrip dat hij samen met de broers Boyd en Jelmer van den Bogerd oprichtte. Zij ontwikkelden een speciale handgreep voor de hockeystick. Een greep van rubber die over de stick gerold kan worden en er voor zorgt dat de trillingen geabsorbeerd worden zodat de speler daar minder last van heeft tijdens het hockeyen.

Sergio Willems

Sergio Willems
  • Leeftijd: 23 jaar
  • Studie: Commerciële Economie
  • Gestudeerd aan: Hogeschool Rotterdam
  • Passie: Hockey
  • Bedrijf: Hock PowerGrip
  • Opgericht: 2009, verkoop en promotie vanaf november 2011
  • Wat: Een speciale rubberen handgreep voor de hockeystick
  • Product: Hock PowerGrip
  • Twitter: @Hock_Powergrip
  • Tip: "Doorzetten en vooral doen! Kom uit je comfort zone, dat maakt je succesvoller."

“De focus ligt op Nederland”

Hock PowerGrip

Hét uithangbord voor Hock PowerGrip is sterspeler Teun de Nooijer, die in Londen voor de vijfde keer aan de start van de Olympische Spelen verscheen met een speciale oranje handgreep. Maar ook andere spelers uit de Nederlandse competitie en het buitenland tonen interesse. Sergio: “Ik sta elk weekend met een stand op het hockeyveld om uitleg te geven over de grip. Soms staan we op vier clubs tegelijk. We werken keihard om het idee tot een succes te maken en we merken ook dat het wordt opgepikt. Voorlichting geven op een club is heel prettig. Door in gesprek te gaan met de hockeyers kunnen we de grip nog beter maken.”

“Teun de Nooijer hockeyt met onze handgreep”

Het verschil maken

De studenten wonnen met hun product The Entreprize Contest 2011 van de gemeente Rotterdam, Rabobank, CODUM en Hogeschool Rotterdam. Ze wonnen een geldprijs, een coachingsprogramma van de Hogeschool Rotterdam en bedrijfsruimte. “Naast mijn studie en bijbaan ben ik vaak op pad voor de Hock PowerGrip”, vertelt Sergio. “Eigenlijk is het een dagtaak, maar ik heb mijn bijbaan aangehouden, ik moet natuurlijk wel mijn rekeningen betalen. Op dit moment verkopen we namelijk nog niet genoeg grips om er van te leven.

“We werken keihard om het idee tot een succes te maken”

Wat onze ambitie is? We willen de grip allereerst bekend maken bij de hockeyclubs in Zuid-Holland, daarna is heel Nederland aan de beurt en daarna internationaal. We hebben vertrouwen in ons product. Wij hebben het bedacht, ontwikkeld en geproduceerd. Het geeft een goed gevoel om alles zelf te kunnen beslissen. Soms is het zwaar, een bedrijf naast je studie. Ik ben altijd bezig. Het is echt even doorzetten, maar het succes dat je er dan vervolgens uithaalt zoals met Teun de Nooijer, is te gek. Daar doe je het voor.”

Oproep

Ben jij student of starter, run je je eigen bedrijf en lijkt het je leuk om voor de rubriek In Business geïnterviewd te worden? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier