Rosa de Visser – oprichter Poppy’s Parade

Editie: Januari-Februari 2013 | Tekst: | Fotografie: Wiebke Wilting

Hoe de simpelste ideeën effectief kunnen zijn: Eva, Marre en Rosa de Visser verkopen vintage dameskleding via Facebook. Inmiddels heeft Poppy’s Parade 8.000 volgers en groeit nog elke dag. "Het is heel snel gegaan."

Rosa de Visser

Rosa de Visser
  • Leeftijd: 25 jaar
  • Studie: Fysiotherapie en Gezondheidswetenschappen
  • Gestudeerd aan: VU
  • Passie: Fashion
  • Bedrijf: Poppy's Parade
  • Opgericht: Oktober 2011
  • Wat: Verkoop van vintage dameskleding via Facebook
  • Website: Poppy's Parade
  • Tip: "Blijf jezelf uitdagen en vernieuwen."

“Er is er maar één van, dat maakt hebberig”

Poppy’s Parade

Poppy’s Parade is opgericht door de zussen Eva (29), Marre (27) en Rosa (25). Rosa woonde voor haar studie een half jaar in Australië. Hier wees een vriendin haar op een Facebook-pagina met vintagekleding. Rosa was weg van het concept en wilde dat ook in Nederland introduceren. Rosa: “Hetzelfde idee, maar een andere invulling. Ik legde het idee aan mijn zussen voor. We zijn alledrie gek op vintage kleding en wilden graag een webshop beginnen. We zijn gelijk van start gegaan. De volgende dag al hadden we onze Facebookpagina en boden we onze eerste kledingstukken aan (toen nog uit onze eigen kledingkast!). Poppy’s Parade was een feit.”

“Oma Pop is onze inspiratiebron”

Concept

Het concept is simpel: vintage kleding tegen mooie prijzen, te koop via Facebook en geen verzendkosten binnen Nederland. Kopen doe je door onder de foto ‘verkocht’ te schrijven. Ben je de eerste, dan is het item voor jou. En de bedrijfsnaam Poppy’s Parade? Rosa: “Die komt van oma Pop, de naam van onze oma, een echte inspiratiebron. Ze ziet er altijd mooi uit met geraffineerde kleding met mooie kettinkjes en oorbellen. Ze is al 92 jaar, maar weet zich goed te kleden. Ze is heel trots op ons, ook al is het concept ‘verkoop via Facebook’ lastig aan haar uit te leggen.”

“De eerste verkochte kledingstukken kwamen uit onze eigen kast!”

Hebberige klanten

In het begin verkochten de zussen de kleding vanuit de slaapkamer van Rosa, waar ook alle kleding opgeslagen was. Sinds kort hebben ze een bedrijfsruimte in Amsterdam-Noord. En dat werkt heel goed. “Je bent echt op je werk in plaats van in je slaapkamer en dat werkt prettig. In het kantoor wordt alles gedaan, hier is de voorraad en worden de foto’s voor op de website gemaakt.” De zussen verkopen vintage dat ze zelf ook zouden willen dragen. Ze struinen vlooienmarkten en tweedehandswinkels door het hele land af op zoek naar mooie kledingstukken. En ook op vakantie zijn de tweedehandswinkels niet veilig. Rosa: “Eenmaal iets moois gevonden, maken we er een foto van en zetten we het op Facebook. Dat we maar één stuk aanbieden maakt onze website ook zo bijzonder. Er is er maar een van en dat maakt mensen hebberig. Je moet er snel bij zijn, anders is het weg. Elke dag zetten we drie items online en die zijn ook vaak dezelfde dag al verkocht. Hopelijk worden dat er snel meer. Poppy’s Parade heeft inmiddels al zo’n 8.000 volgers en dat blijft maar groeien. Het is heel snel gegaan.”

“Je moet er snel bij zijn”

Rolverdeling

De drie zussen doen de inkoop van de kleding samen, Rosa en Marre staan regelmatig model voor de kleding, maar daarnaast hebben ze allemaal hun eigen taken. Eva doet de fotografie van de kleding en de website, Marre zorgt voor de facturen en Rosa is verantwoordelijk voor de financiën en het versturen van de kleding naar de klant. Die samenwerking verloopt prima. Rosa: “We zagen elkaar altijd al veel en omdat we zussen zijn durven we elkaar ook de waarheid te zeggen. We zijn heel direct. Het komt wel eens voor dat we ruzie krijgen, maar dat is ook snel over. Het is gewoon leuk om met elkaar samen te werken.” Inmiddels zijn de zussen allemaal een dag minder bij hun werkgever gaan werken, zodat ze Poppy’s Parade nog een extra zetje kunnen geven. Die inzet komt onder meer naar voren in de website, die nieuw is en naast de Facebookwebshop zal bestaan.

Ambitie

Hoewel het de ambitie is om fulltime met Poppy’s Parade bezig te zijn, is het volgens Rosa ook fijn om er nog een andere baan naast te hebben. Rosa: “Bezig zijn in ons eigen vakgebied geeft ons ook energie. Eva werkt bij TenPages.com, Marre bij pr bureau De Wolven en ik bij stichting VHTO, waarbij ik voorlichting geef op middelbarescholen. Onze werkgevers weten ook van onze ‘tweede carrière’, vinden dat heel leuk en kopen soms zelfs kleding bij ons. We krijgen er veel energie van en zien wel hoe het loopt.”

Oproep

Ben jij student of starter, run je je eigen bedrijf en lijkt het je leuk om voor de rubriek In Business geïnterviewd te worden? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier