Get energized, Go Bootcamp!

Editie: Beurscatalogus 2016 | Tekst:

Ramses Jedeloo, CEO van The Bootcamp Club ziet outdoor sporten steeds populairder worden. Zijn bedrijf is met meer dan 200 locaties in alle grote steden, de grootste outdoor fitnessclub van Nederland. ‘Als je carrière wilt maken, en die extra mile wilt bereiken op je werk, dan moet je fysiek sterk zijn.’

The Bootcamp Club, wie zijn jullie?
“Wij zijn de grootste outdoor fitnessclub van Nederland. The Bootcamp Club bestaat sinds 2010, we waren de eersten in Nederland die iets met bootcamp deden. Anno 2016 zijn wij nog steeds de grootste. Vorig jaar draaiden wij ons beste jaar ooit, maar nu zien wij alweer een exponentiële groei ten opzichte van vorig jaar.”

Wat is bootcampen?Ramses
“Bootcampen is buiten sporten: fitness en conditietraining. De training duurt een uur, in dat uur wissel je tijdens een intervaltraining fitness en conditie met elkaar af. In essentie is het een Full Body Workout, waarbij je geen materiaal maar je eigen lichaam gebruikt door middel van Body Weight Exercises.”

Kun je direct beginnen?
“Als je nog niet bekend bent met bootcamptrainingen dan kun je starten met een ‘Start 2 Bootcamp’ training. Voor een instaptarief kun je dan in vier weken kennismaken met de basiselementen van bootcamp. Wij bieden niet alleen gecertificeerde trainingen aan maar ook een goede begeleiding. In een groep krijg je vervolgens een op maat gemaakte training. Per groep is de focus anders: want bij elke training val je vet af, kom je spiermassa aan en werk je aan je conditie, alleen verleggen we de nadruk per trainingstype. Wij zijn in staat om echt te differentiëren en allerlei niveaus te onderscheiden. Zo bieden wij reguliere lessen aan in vier verschillende niveaus: low / medium / high / extreme. Zo kun je niet alleen beginnen bij het niveau wat bij je past, maar ook groeien naar een niveau.

Is bootcampen effectiever dan sporten op de sportschool bijvoorbeeld?
“Dat ligt eraan wat je wilt bereiken en wat je doel is. Het is wel in zoverre effectief dat je door middel van een interval training relatief snel conditie kunt opbouwen. Daarnaast is een bootcamptraining buiten, wat niet alleen betekent dat je een andere zuurstofverdeling hebt maar ook vitamine D ‘binnenkrijgt’.”

Werkt een bootcampsessie ook als een mentale oppepper?
“Ja sowieso, niet per se omdat het buiten is maar sporten in het algemeen is een mentale oppepper. Mensen zijn ‘binnen georganiseerd’, je werkt en leeft binnen. Er zijn zoveel mensen die de auto instappen, naar werk rijden en daar de lift weer instappen. Wekenlang, zonder écht buiten te komen. Door juist buiten te gaan sporten kun je ook je serotonine-aanmaak bevorderen en je vitamine D opname opbouwen. Wij proberen mensen te stimuleren om buiten bezig te zijn. Daarnaast is het ook gewoon heel erg belangrijk om fysiek sterk te zijn. Ik merk het zelf ook: als je fysiek fit bent, kun je mentaal meer aan. Als je carrière wilt maken, en een extra mile wilt bereiken op je werk, dan moet je fysiek sterk zjin. Dat gaat absoluut samen. Op het moment dat je leert jezelf te pushen in het veld, dan ben je ook in staat om jezelf mentaal pushen op je werk, die twee gaan hand in hand.”


Oproep

Ben jij student of starter, run je je eigen bedrijf en lijkt het je leuk om voor de rubriek In Business geïnterviewd te worden? Mail ons dan je gegevens via ons contactformulier