In Business

In de rubriek In Business vertelt een jonge ondernemer over zijn bedrijf. Denk je erover om te gaan ondernemen? Laat je dan inspireren door deze starters.

Ton Broekhuis

Werken bij Yarden: dé afscheidsspecialist van Nederland

Editie: Juni 2016 | Tekst: Anna Noorda

Yarden is naast DELA en Monuta, één van de drie landelijke spelers die op het gebied van uitvaart alles in huis heeft. Yarden is meer taboedoorbrekend dan anderen, dat zie je aan de veel besproken commercials van tegenwoordig. Toch gebeurde dat twintig jaar geleden ook al. Ton Broekhuis, manager P&O bij Yarden: “Wij staan bekend in Nederland als dé afscheidsspecialist, wij hebben verstand van afscheid en werken er actief aan om de dood bespreekbaar te maken.”

Korien Thiewes

Onmisbaar voor bedrijven: een goed merkverhaal

Editie: Juni 2016 | Tekst: Anna Noorda

Blije, gelukkige, goed betalende en terugkerende klanten & gebruikers, welke organisatie wil dat nu niet? Maar hoe ‘zorg’ je voor deze mensen? Hoe krijg je ze binnen en hoe houd je ze binnen? De oplossing: vertel een ‘goed verhaal’. Korien Thiewes, founder en eigenaar van Brand Design Studio BRENDD. in Groningen heeft zich gespecialiseerd in het vormen en vormgeven van merken en projecten die écht iets te vertellen hebben.

Ramses

Get energized, Go Bootcamp!

Editie: Beurscatalogus 2016 | Tekst: Anna Noorda

Ramses Jedeloo, CEO van The Bootcamp Club ziet outdoor sporten steeds populairder worden. Zijn bedrijf is met meer dan 200 locaties in alle grote steden, de grootste outdoor fitnessclub van Nederland. ‘Als je carrière wilt maken, en die extra mile wilt bereiken op je werk, dan moet je fysiek sterk zijn.’

Bierbrouwen

Bier brouwen voor starters: meet de Brouwbroeders

Editie: Beurscatalogus 2016 | Tekst: Anna Noorda

Eelke Dijkstra (28), Martijn Wouters (28) en Dirk Blaauw (26) houden alle drie van fietsen en bier drinken. In 2014 kwam daar een nieuwe hobby bij: bier brouwen. “Dat klinkt lastiger dan het is” aldus Dirk Blaauw. Inmiddels is hun bedrijf Brouwbroeders up and running en weten ze langzamerhand steeds meer mensen te enthousiasmeren om zelf bier te gaan brouwen.

ambitieuze meisjes

Ambitieuze Meisjes: een netwerk-platform voor jong vrouwelijk talent

Editie: Beurscatalogus 2016 | Tekst: Anna Noorda

Vijf jaar geleden bedacht ze het, nu is het platform Ambitieuze Meisjes uitgegroeid tot een gigantisch netwerk van ruim 13.000 jonge vrouwen verdeeld over acht steden in Nederland en twee in België. Memory Magazine in gesprek met de founder: Lotte Rensen. “Je hoeft niet waanzinnig succesvol te zijn als je een Ambitieus Meisje wilt worden.”