Jong talent innoveert bij ING

Editie: Januari-Februari 2015 | Tekst: | Fotografie: Memory Group

Wanneer je deelneemt aan het ING International Talent Programme, krijg je alle middelen toegereikt om je talenten te ontplooien. Andersom hebben trainees een frisse blik op het bankwezen en veel innovatieve ideeën, waar ING dankbaar gebruik van maakt.

Loes Bomans

Loes Bomans
  • Leeftijd: 24 jaar
  • Studie: Bachelor International Business and Management en Master Strategic Management
  • Functie: Retail Banking Trainee ING

Tijdens haar deelname aan de talentgame BestGraduates, was Loes Bomans erg onder de indruk van ING als werkgever. Ze voelde zich er meteen thuis en niet in de laatste plaats vanwege de aanmoediging voor ondernemerschap binnen het bedrijf. Daarom solliciteerde ze naar een functie als trainee. Niet veel later kreeg ze te horen dat ze was aangenomen en inmiddels werkt ze er alweer drie maanden. Ze vertelt enthousiast over haar bevindingen tot nu toe: “Ik heb een ontzettend leuk project gekregen, waar ik stevig m’n tanden in kan zetten.”

Financieel Fit

Niet voor niets neemt het aantal trainees toe bij ING. Het bedrijf ziet de waarde van jong talent waardoor maar liefst twintig procent van de stagiaires doorstroomt naar een functie bij deze multinational. Daarnaast starten er per jaar ruim 50 trainees, verspreid over de startmomenten april en oktober, in de verschillende richtingen. De richtingsmogelijkheden zijn: Retail Banking, Commercial Banking, Risk, Finance en IT. “Ik heb bewust voor de Retail Banking richting gekozen, omdat ik via deze richting zowel met bedrijven als consumenten in contact kom”, vertelt Loes enthousiast. “Ik kon kiezen uit een aantal projecten waar ik me mee bezig mag houden de komende tijd. Ik koos voor de opdracht Financieel Fit. Het is hierbij de bedoeling dat ik manieren ga bedenken om klanten meer bewust te maken van het belang van financiële gezondheid. Dit onderwerp sprak me vooral aan vanwege het maatschappelijke belang en omdat ik mezelf erin herkende. Zo heb ik bijvoorbeeld een studieschuld opgebouwd tijdens mijn studententijd. Het was niet zo dat m’n lening op ging aan bier in de kroeg, maar ik had best met wat minder geld per maand afgekund. Ik vind het ontzettend interessant om een manier te bedenken om soortgelijk gebrek aan bewustzijn over je financiën te verbeteren.”

Stapje voor stapje

Gedreven door haar opdracht ging Loes gelijk hard aan de slag. “Ik begon met prachtige planningen die ik vervolgens deelde met mijn collega’s zodat ze een overzicht hadden van mijn werkzaamheden. In de praktijk heb ik echter maar twee keer naar m’n planning gekeken, omdat dit werk eigenlijk vooral een kwestie is van doen. Je bent continu met mensen aan het sparren en je plannen aan het aanpassen. Dat houdt je scherp, maar maakt het lastig om te voorspellen waar je dagelijks allemaal mee bezig zal zijn. We werken hier dan ook met de zogenaamde scrum methode, waarbij je stap voor stap je ideeën uitwerkt en in korte periodes concrete output oplevert. Dit zodat je steeds in kunt spelen op de veranderende omstandigheden, kan leren en zo op een hele effectieve en efficiënte manier je doelen bereikt. Mocht je onderweg toch ergens vastlopen dan is iedereen, van manager tot stagiair, bereid te helpen. We hebben geen vaste plek waardoor je dagelijks naast iemand anders kan zitten en collega’s makkelijk kunt aanspreken.”

Innovatie

Voorlopig heeft Loes haar handen vol aan het Financieel Fit project. Toch denkt ze alvast na over haar tweede project van zes maanden, waarin trainees in het buitenland aan de slag mogen. ING is gevestigd in meer dan veertig landen, dus keuze genoeg! “Mijn voorkeur gaat op dit moment uit naar een project in Madrid. Een trainee van mijn afdeling heeft daar ook gewerkt en was er erg over te spreken! Het is namelijk een relatief klein kantoor waar veel met internetbankieren wordt gedaan. Hierdoor kunnen mensen er sneller schakelen en innoveren.”
ING stimuleert creativiteit onder haar werknemers met onder andere evenementen als de ING hackathon en de ING Innovation Day die onlangs plaatsvonden. Bij de hackathon kwamen 750 programmeurs (zowel ING’ers als studenten en vendors van ING) bij elkaar om in 24 uur te werken aan hun ideeën die toegevoegde waarde leveren voor de klanten van ING. Voor de Innovation Day konden werknemers van alle kantoren over de wereld hun innovatieve ideeën insturen. Dit jaar won het idee voor een mobiele app: Orange Assistant. Consumenten kunnen hun bankzaken hiermee eenvoudig en snel managen.
“Wat me opvalt is dat ING niet alleen bezig is met innovatie om mee te gaan met de tijd, maar echt om een meerwaarde voor klanten te creëren”, vervolgt Loes. “Het is bijvoorbeeld gebleken dat mensen met de mobiel bankieren app vaker hun rekening bekijken en daardoor meer grip op hun geldzaken kunnen hebben. Dat is uiteindelijk waar ING het voor doet en die insteek geeft mij veel energie. Ik ga daarom ook met een grote glimlach naar m’n werk!”

Interesse in een stage, traineeship of baan bij ING?