Finance

Het bank- en verzekeringswezen is aan grote veranderingen onderhevig. Dat vraagt om aanpassing van de markt, maar biedt ook kansen voor starters. Misschien is het daarom juist in deze tijd interessant om bij een bank of verzekeraar te werken.

spaarpot

Krijg grip op je financiële toekomst

Editie: Februari-Maart 2016 | Tekst: Christine Spanjaard

Als starter is je pensioen misschien niet het eerste waar je aan denkt. Grote kans zelfs dat je er helemaal niet mee bezig bent. Toch kan het flink lonen om dat potje voor later nu al goed te regelen. ‘We hebben het wel over een kapitaal dat groter is dan een gemiddelde hypotheek en dat beseft niet iedereen.’

crowdfunding

Crowdfunding is booming

Editie: Februari-Maart 2016 | Tekst: Anna Noorda

Crowdfunding is booming. In 2015 is het totaalbedrag aan crowdfundingsacties verdubbelt, van 63 miljoen in 2014 naar 128 miljoen. En het meest opvallende is: het geld kwam vooral terecht bij ondernemers. In totaal ongeveer 108 miljoen euro, dat is zo’n kleine 90.000 euro per ondernemer. Zo ook het project van Toine Donk en Daniël van der Meer: DasMag, een uitgeverij. Zij haalden 190.000 euro op door crowdfunding. En toch blijven de creatieve initiatieven het ook goed doen. Afgelopen jaar hebben we een kleine 10 miljoen geïnvesteerd in creatieve projecten. Wilbert van de Kamp heeft zo’n creatief project. Hij bedacht de dienst omapost, waarvoor hij begin 2016 een crowdfundingsactie gaat lanceren.

loes-bomans-ing

Jong talent innoveert bij ING

Editie: Januari-Februari 2015 | Tekst: Louise Hartveld

Wanneer je deelneemt aan het ING International Talent Programme, krijg je alle middelen toegereikt om je talenten te ontplooien. Andersom hebben trainees een frisse blik op het bankwezen en veel innovatieve ideeën, waar ING dankbaar gebruik van maakt.

Crowdfunding

Editie: Juni 2014 | Tekst: Christine Spanjaard

Crowdfunding wint in Nederland sterk aan populariteit. In 2013 werd in ons land al voor 32 miljoen aan crowdfunding opgehaald. Naar verwachting zal dit jaar dit bedrag oplopen tot 80 miljoen en volgend jaar gaat dat bedrag misschien wel richting de 250 miljoen. Toch is deze financieringsvorm nog niet genoeg bekend volgens de branchevereniging Nederland Crowdfunding. Daarom komt er in september een nationale voorlichtingscampagne over crowdfunding.

Bitcoins: The Next Big Thing of nicheproduct?

Editie: Juni 2014 | Tekst: Christine Spanjaard

Innovaties gaan niet zelden gepaard met duidelijke voor- en tegenstanders. Dit is zeker ook het geval wanneer het virtuele valuta betreft. Echt ‘nieuw’ is de bekendste variant, de Bitcoin, niet meer te noemen, maar sinds vorig jaar grote e-commercebedrijven de Bitcoin ook daadwerkelijk gingen accepteren als betaalmiddel komt de discussie steeds vaker aan de orde. Dus ook tijd voor Memory om zich eens te verdiepen in dit elektronische geld.