De farmacie: een groeiende markt voor starters

Editie: Februari-Maart 2016 | Tekst:

Sinds begin 2015 merkt recruiter Ariane des Tombe een groei op de startersmarkt binnen de farmacie. Ze kan terugkijken op een succesvol jaar, de markt is veranderd en de interesse in talenten op farmagebied groeit sinds het begin van Carpe Diem Recruitment in 2011: “Vanaf februari 2015 is er steeds meer vraag naar kandidaten en zit ik niet meer stil.”

Ariane des Tombe

Ariane des Tombe

Training

Je kunt je als starter nog meer profileren door een cursus te volgen. De GCP-cursus (Good Clinical Practice) wordt door verschillende instanties aangeboden en geeft je in twee dagen een beeld van de farma en biedt je een goede basis. Ariane: “Ik zie dat het bij sommige bedrijven gewenst is. De training zorgt ervoor dat je beter beslagen ten ijs komt, het laat je motivatie en interesse in de branche zien. Het kan een aanrader zijn om je zo te onderscheiden als kandidaat, maar het is niet voor iedereen een must.”

Onbekend terrein

De farmacie is voor veel starters redelijk onbekend terrein, maar Ariane ziet wel dat de industrie meer naamsbekendheid krijgt. “Starters gaan breder kijken, ze gaan zich oriënteren en uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Je ziet dat binnen een opleiding weinig aandacht is voor de farma en carrièrepaden binnen de industrie.” De farma is een brede markt, het idee dat het voor echte bèta’s is, is enigszins achterhaald volgens Ariane. Kandidaten met een commerciële achtergrond zijn ook zeker welkom: “Ik onderscheid voor starters eigenlijk 2 richtingen binnen de farma: ten eerste de sales/marketing-kant, met een functie als rayonmanager binnen een farmaceutisch bedrijf. Voor een dergelijke functie hoef je geen bèta-achtergrond te hebben. Wel minimaal een BA-achtergrond, maar dat kan b.v. ook in commerciële economie zijn, en je moet sales-kwaliteiten bezitten. Daarnaast kun je ook de kant op van het klinisch geneesmiddelen onderzoek. Daar heb je wél een Lifescience-achtergrond voor nodig: bijvoorbeeld (medische) biologie, bewegingswetenschappen, gezondheidswetenschappen of farmacie.. Naast de basis vereisten zoals opleiding en de juiste persoonlijke eigenschappen wordt je als starter binnen de farma gedegen opgeleid. Ik merk dat hoewel mijn klanten vaak nog mensen zoeken met ervaring, omdat ze mensen willen die direct kunnen starten en niet te hoeven worden ingewerkt, ze toch ook steeds meer geïnteresseerd zijn in starters. Zo heb ik in het afgelopen jaar zeker een aantal starters weten te plaatsen.”

Carrièrekansen

Over carrièrekansen binnen de farma is Ariane uiterst positief. Volgens haar zijn er binnen de industrie tal van mogelijkheden om door te groeien: “Dat is het mooie aan de farma: je moet onderaan beginnen maar je kunt echt groeien. Als je als starter binnenkomt zie je al snel dat er legio mogelijkheden zijn. Je start binnen het klinisch onderzoek vaak als Clinical Trial Assistant en vervolgens word je opgeleid tot Clinical Research Associate (CRA) waarbij je klinisch geneesmiddelen onderzoek begeleidt. Meestal kun je dan na een jaar of 4-6 verder doorgroeien, bijvoorbeeld in de richting van Project Management. Ook kun je met een aantal jaar ervaring doorgroeien naar functies binnen de afdeling Medical Affairs, een richting die je als starter niet binnenkomt maar wel als je meer ervaring hebt opgebouwd.”

Persoonlijke ontwikkeling

Naast een goede studieachtergrond is het volgens Ariane heel belangrijk om tijdens je studie je persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen. Daarmee kun je je namelijk onderscheiden van de rest. “Natuurlijk is een opleiding de grootste basisvereiste maar ik vind het als recruiter heel erg belangrijk dat kandidaten de juiste persoonlijke kwaliteiten bezitten. Dan denk ik aan: zelfstandigheid, organisatorische vaardigheden, timemanagement en de capaciteiten om een teamplayer te kunnen zijn.” Ariane gaat dan ook altijd in gesprek met een kandidaat, om zo te zien wie de kandidaten echt zijn. “Ik spreek ze graag face-to-face om zo te kijken bij welke van mijn klanten ze eventueel zouden passen.” Volgens haar zijn er een aantal aspecten die ervoor zorgen dat je als starter jezelf kunt profileren: “Een bijbaan vind ik absoluut interessant. Het laat zien welke motivatie je hebt gehad, wat ervoor kan zorgen dat je bij een gesprek eruit springt als kandidaat. Daarnaast vind ik een stage ook altijd belangrijk. Niet alleen waar je stage hebt gelopen maar ook of je al eerder interesse hebt getoond in de farma. Een stage die laat zien dat je meer hebt gedaan dan alleen lab-werk bijvoorbeeld. Dat kan een commerciële stage zijn, in Nederland of in het buitenland.”

Toekomst

Over de toekomst kan Ariane kort zijn: “Ik zie die uiterst positief in. Met de weer groeiende economie is er meer ruimte om geld te stoppen in klinische studies en de ontwikkeling van medicijnen. De Nederlandse farma staat onder meer bekend om de ontwikkelingen op het gebied van kankeronderzoek en hart- en vaatziekten, daar zie ik een toename in het werk, maar ook binnen andere therapeutische indicaties loopt het goed. Ervaren mensen zijn vaak moeilijk te vinden en dus zijn starters meer in trek. Bedrijven moeten wel meer investeren, omdat je de starters moet opleiden, maar ze zien nu ook dat ze daar op termijn de vruchten van kunnen plukken.”