Farmacie

De farmacie wordt vaak alleen geassocieerd met pillen en medicijnen. Maar de farmacie is een veelzijdig vakgebied. Denk alleen maar aan wetenschappelijk onderzoek dat noodzakelijk is om goede en veilige geneesmiddelen te ontwikkelen en te gebruiken.

Nefarma

Jong Nefarma: een platform voor jonge werknemers in de geneesmiddelensector

Editie: Februari-Maart 2016 | Tekst: Anna Noorda

Jong Nefarma is een platform met daarin jonge werknemers vanuit de geneesmiddelbedrijven. De doelgroep: starters binnen de geneesmiddelensector. Jong Nefarma biedt hen allerlei mogelijkheden voor het opbouwen van een netwerk binnen de sector. Memory Magazine sprak Emily Kraaijenbrink van Jong Nefarma over de organisatie en visie op de groeiende markt voor starters in de geneesmiddelensector.

Ariane des Tombe

De farmacie: een groeiende markt voor starters

Editie: Februari-Maart 2016 | Tekst: Anna Noorda

Sinds begin 2015 merkt recruiter Ariane des Tombe een groei op de startersmarkt binnen de farmacie. Ze kan terugkijken op een succesvol jaar, de markt is veranderd en de interesse in talenten op farmagebied groeit sinds het begin van Carpe Diem Recruitment in 2011: “Vanaf februari 2015 is er steeds meer vraag naar kandidaten en zit ik niet meer stil.”

emily kraaijenbrink

Zorgdenktank: wie doet er mee?!

Editie: Januari-Februari 2015 | Tekst: Louise Hartveld

De ontwikkelingen binnen de farmacie gaan mensen van alle leeftijden aan. Iedereen wil tenslotte goede zorg ontvangen als dat nodig is. Daarom moeten niet alleen de zorgprofessionals met jaren ervaring over dergelijke vraagstukken nadenken, maar juist ook de nieuwkomers!

natasja van den hil

Aan de slag als Professor Barabas

Editie: Januari-Februari 2015 | Tekst: Louise Hartveld

Ze wilde als kind al Professor Barabas uit de strip Suske en Wiske worden. Die droom heeft ze op haar eigen manier verwezenlijkt. Natasja van den Hil werkt inmiddels bij de top tien van farmaceutische bedrijven wereldwijd: Teva Pharmaceutical Industries.

Veranderingen binnen de farmasector

Editie: Januari-Februari 2014 | Tekst: Christine Spanjaard

Wie in de farmaceutische sector aan de slag gaat komt terecht in een wereld tussen publiek en privaat. Een veranderlijke wereld waarin continu dialoog is over openheid en verdienmodellen. De jongeren afdeling van branchevereniging Nefarma draagt graag bij aan de gaande veranderingen binnen de farmasector: ‘Aan de ideeën en het enthousiasme onder de jongeren zal het zeker niet liggen!