Meld je aan voor Energy Talent 2014

Editie: Mei 2013 | Tekst: | Fotografie: Moniek Ammerlaan

Volg jij een technische opleiding en lijkt een carrière in de energiebranche je wel wat? Doe mee met Energy Talent, neem een kijkje bij de energiebedrijven en maak bovendien kans op mooie prijzen.

Energy Talent is een competitie waarin je de strijd aangaat met andere studenten. Uniek aan de competitie is dat deze georganiseerd wordt in samenwerking met interessante bedrijven uit de energiebranche, zoals TenneT, Gasunie en Enexis. Naast een game, waarmee je leuke prijzen kunt winnen is het ook dé manier om je vast te oriënteren op de arbeidsmarkt en aan deze bedrijven te laten zien wat jij in huis hebt.

Dé kans op een vliegensvlugge start van je carrière!

De competitie bestaat uit verschillende rondes, na elke ronde zullen er mensen afvallen totdat er uiteindelijk 5 mbo’ers en 5 hbo’ers overblijven die in de finale tegen elkaar gaan strijden. Na aanmelding voor de competitie zal je gevraagd worden om een online test te maken en om je profiel compleet te maken.

De Energie Carrièredagen

Op basis van deze gegevens kun je uitgenodigd worden voor een 1-op-1 gesprek tijdens De Energie Carrièredagen. Ook als je niet in aanmerking komt voor een gesprek is een bezoek aan De Energie Carrièredagen zeker de moeite waard. Alle deelnemende energiebedrijven geven een bedrijfspresentatie en je kunt verschillende workshops volgen. Bovendien maak je alsnog kans op een gesprek, elk bedrijf geeft namelijk op de beurs een wildcard weg. De volgende ronde zijn de bedrijvendagen. Hier kun je van één of meerdere bedrijven een uitnodiging voor ontvangen als je op De Energie Carrièredagen een goede indruk hebt achtergelaten tijdens het gesprek, de presentatie of workshop. Tijdens de bedrijvendag breng je een bezoek aan het bedrijf, ervaar je de praktijk en ontmoet je medewerkers. Na de bedrijvendagen kiest elk bedrijf een finalist die mag gaan strijden in de finale.

Finale

De finale bestaat  uit een inhoudelijk deel, een praktijkopdracht, maar ook is er ruimte voor ontspanning en netwerken. Aan het eind van de dag, tijdens het diner wordt vervolgens bekend gemaakt welke mbo’er en welke hbo’er naast huis gaat met de titel Energy Talent 2014  en een geldprijs van €5.000. Ben je door een bedrijf als finalist gekozen, ontvang je bovendien ook nog een mooie prijs van het  bedrijf.

Meedoen? Schrijf je in!

Heb je in 2011 of 2012 een technische opleiding op mbo (niveau 3 of 4) of hbo niveau afgerond? Of rond je deze af in 2013, 2014 of 2015? Doe in 1 minuut de Energy Talent test en kijk of je door bent naar ronde 2!