September-Oktober 2013

Memory Magazine | September-Oktober 2013Memory Magazine | September-Oktober 2013Memory Magazine | September-Oktober 2013

We staan weer aan het begin van een nieuw studiejaar, misschien wel het jaar waarin je voor het eerst een stap over de drempel van de hogeschool, of universiteit zet of het jaar dat je deze gaat verlaten. Dan zul je binnenkort je eerste stappen gaan zetten richting de arbeidsmarkt.

Het volgen van een business course, het bijwonen van een inhousedag of een bezoek aan een carrièrebeurs, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Wil je doorstuderen of wil je aan de slag als trainee?

Talent Games

En heb je al eens overwogen om mee te doen aan een Talent Game, zoals BestGraduates, Energy Talent of IT-Talent? Hier op de redactie zeggen we: GO FOR IT! Want als je ambitie hebt om te werken in de energie- of IT branche, dan kan dit misschien wel de vliegende start van je carrière betekenen. Niet alleen kun je jezelf aan zeven topwerkgevers uit deze sector laten zien, ook krijg je een goed beeld van wat deze bedrijven jou te bieden hebben. Geen plannen in de IT richting? Neem dan eens een kijkje op carrieredagen.nl, voor een bezoek aan dé carrièrebeurs van het najaar.

Succes dit schooljaar en hou Memory Magazine in de gaten voor wat hulp…

In deze editie van Memory Magazine:

Traineeships

Online leren

Online leren

Nieuwe technologische ontwikkelingen maken dat we gaan nadenken over nieuwe mogelijkheden, niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook in het onderwijs. Dat biedt niet alleen meer ruimte om andere vaardigheden te ontwikkelen, maar ook meer mogelijkheden om te excelleren.

TalentWings Programma Procam

TalentWings Programma Procam

Je eerste baan. Een traineeship is populair, maar bij welk bedrijf ? En hoe word je aangenomen? Het vinden van de juiste baan is nog niet zo makkelijk. Procam helpt daarom starters in de IT bij het vinden van die perfecte match. ‘Het vinden van een baan lijkt vaak een multiple choice, maar is dat ook de baan die het beste bij je past?’

8 redenen om te kiezen voor een traineeship

Daarom een traineeship

8 redenen om voor een traineeship te kiezen.

Fast Moving Consumer Goods

Product van het Jaar 2013

Memory Magazine Test: Product van het Jaar 2013

Elk jaar verkiezen deskundigen en consumenten een aantal producten tot Product van het Jaar. De redactie van Memory Magazine heeft een tweetal winnende producten zelf maar eens uitgeprobeerd.

De Buurtboer

De Buurtboer: verantwoord lunchen

Duurzame voeding is hot. Uit recent onderzoek blijkt dat de Nederlander, ondanks de crisis, bereid is om vijfentwintig procent meer uit te geven aan een verantwoorde maaltijd op het bord dan vorig jaar. Een trend die niet onopgemerkt blijft. Supermarkten als EkoPlaza, Marqt en Landmarkt schieten als paddenstoelen uit de grond. De Buurtboer gaat nog een stap verder en brengt de maaltijd tot aan de deur. Van kantoor welteverstaan.

De kracht van het logo

De kracht van het logo

Pepsi of Coca-Cola, Nivea of L'Oréal en Peijnenburg of huismerk? In de FMCG-sector is een sterk logo van groot belang. Register Marketeer Ruud Boer: 'De klant kiest snel en wil in één oogopslag het merk herkennen.'

Werken met merken

Werken met merken

Hoe is het om te werken met producten die iedereen kent? Wat heb je nodig om in de dynamische wereld van de consumentengoederen aan de slag te gaan? En welke uitdagingen kun je verwachten in een baan binnen de FMCG? Memory Magazine sprak met starters en recruiters van verschillende bedrijven binnen deze sector en zocht het voor je uit.

Raketijs

FMCG feitjes

De zomer is voorbij, maar wist je dat....

Business Courses

  Selectieprocedure Business Courses

  Selectieprocedure Business Courses

  Hoe kom je in aanmerking voor een business course? Zowel bij uitzendconcern Randstad als advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek is zelfkennis een onmisbare eigenschap voor toelating. Recruiters van beide bedrijven selecteren studenten daarnaast ook op cv, motivatie en nevenactiviteiten.

  Geschikt voor een Business Course

  Geschikt voor een Business Course

  Niet iedereen is geschikt om mee te doen aan een Business Course. Hieronder staan de belangrijkste eigenschappen waarover je moet beschikken om in aanmerking te komen voor een deelname. Hoeveel eigenschappen kan jij aanvinken? Ontdek of je een geschikte kandidaat bent voor een Business Course!

Carrièrebeurzen

  Vrouw & Carrière

  Vrouw & Carrière 2013

  Ben jij ambitieus, hoogopgeleid, vrouw én gedreven genoeg voor een geweldige carrière? Kom dan op vrijdag 29 en zaterdag 30 november naar de Amsterdam RAI. Hier vindt parallel aan De Nederlandse Carrièredagen de carrièrebeurs Vrouw & Carrière plaats. Gebruik je vrouwelijk talent om op een informele manier in contact te komen met interessante werkgevers op de beursvloer of laat je inspireren door topvrouwen in een van de vele workshops.

  De Nederlandse Carrièredagen 2013

  De Nederlandse Carrièredagen 2013

  Vrijdag 29 en zaterdag 30 november zal de Amsterdam RAI voor jong talent weer twee dagen dé plek zijn om met vele topwerkgevers in contact te komen. Niet alleen op de beursvloer kun je informeel kennis maken met recruiters en medewerkers van uiteenlopende bedrijven, ook is er een uitgebreid workshopprogramma samengesteld. Laat je inspireren, krijg handige sollicitatietips, laat een verpletterende indruk achter, kortom breng beweging in je carrière.

Talent Games

  Ben jij het IT-Talent van 2014?

  Ben jij het IT-Talent van 2014?

  Heb je een technische of IT achtergrond, sta je op het punt om af te studeren of ben je net afgestudeerd en wil je graag een loopbaan in de IT branche? Meld je dan aan voor de IT-Talent game! Het kan zomaar een vliegende start van je carrière betekenen.

En verder