November-December 2015

Memory Magazine | November-December 2015Memory Magazine | November-December 2015Memory Magazine | November-December 2015Memory Magazine | November-December 2015

In dit nummer de First Employers 2015, de lijst met 100 populairste werkgevers van studenten en starters. Ook een beursspecial met alle informatie over de komende Nederlandse Carrièredagen.

De Nederlandse Carrièredagen

De First Employers 2015, de 100 meest populaire werkgevers, zijn door Memory Magazine op een rij gezet. Studenten en starters is gevraagd welke werkgevers bij hun het meest favoriet zijn om bij te gaan werken. Kijk op www.firstemployers.nl voor het volledige overzicht.
Verder een uitgebreide beursspecial over De Nederlandse Carrièredagen die gehouden worden op 27 en 28 november in de Jaarbeurs Utrecht. Verder een Special Juristen: Waar willen startende juristen werken? Nieuw in de branche: Legal tech startup. Doe mee met BestGraduatesLaw.

In deze editie van Memory Magazine:

Arbeidsmarkt

  Marion Hermans Koelemij - CBS

  ‘Er wacht jonge IT‘ers een enorme uitdaging’

  Een brug slaan tussen technologische ontwikkeling en bedrijfskunde is iets wat Marion Hermans-Koelemij altijd heeft geïnteresseerd. Niet voor niets viel haar studiekeuze op Bedrijfskundige Informatica. Als IT-directeur bij CBS stelt ze zichzelf dagelijks de vraag: ‘hoe kunnen we ICT optimaal inzetten?’ Een uitdagende opdracht, want hoewel ze met veel voldoening werkt binnen de organisatie, ziet ze noodzaak tot verandering, ICT in het bijzonder. Die ruimte krijgt ze, dus een nieuwe weg is ingeslagen.

  the inside coach

  The Inside Coach

  Werken als strategie consultant blijft ook voor topstudenten soms een moeilijk bereikbare ambitie. Zonder de perfecte voorbereiding en juiste hulp is het vaak lastig binnenkomen bij de kantoren. Daarom nam strategie consultant Peter Zeeuw van der Laan, samen met een aantal andere consultants het initiatief voor The Inside Coach, een platform dat topstudenten met een interesse in de consultancy goed op weg helpt.

Carrièrebeurzen

  neuro linguistisch programmeren

  NLP

  Succesvol zijn. Wie wil dat nou niet? Gelukkig is succes volgens de theorie van NLP te creëren. De sleutel naar dat succes is volgens Bernard Elshout van Kaber Groep slimme communicatie. In de workshop Wat denk jij dat je uitstraalt? zal hij de toegevoegde waarde van slimme communicatie tonen. Heb jij grip op je eigen communicatiesysteem en hoe flexibel sluit jouw communicatie aan op die van een ander?

  De Nederlandse Carrièredagen 2015 – Wat je niet mag missen

  Naast het feit dat er een heleboel werkgevers aanwezig zijn op De Nederlandse Carrièredagen, zijn er op de beursvloer nog een aantal carrièremogelijkheden die je niet mag missen. We hebben er een aantal voor je uitgelicht.

Juristen

  Rikkert Pilaar - Starter

  Starter bij Pels Rijcken

  Na enig twijfelen, koos Rikkert Pilaar na zijn master tóch voor de advocatuur. Zijn eerste kennismaking met Pels Rijcken was tijdens een diner op het congres van Jurist en Werk. Hoe belangrijk een eerste indruk is, blijkt maar weer, want Rikkert is inmiddels alweer 9 maanden met veel plezier werkzaam als advocaat stagiaire bij het Haagse advocaten en notarissenkantoor.

  toetsenbord

  Legal tech Legalloyd

  De laatste jaren zagen we steeds meer tussenpersonen verdwijnen en doen we steeds meer zelf. Een assurantiepersoon of reisagent wordt nog nauwelijks ingeschakeld en zelfs bij het kopen van een huis is niet altijd meer een makelaar betrokken. Volgens Sjors Dobbelaar en Philip de Roos kun je ook bij juridische kwesties heel veel zelf. Met hun legal tech startup Legalloyd begeven ze zich op een in Nederland geheel nieuw terrein binnen de juridische sector.

  ‘Juridische arbeidsmarkt weer in beweging’

  Jaarlijks melden zich ongeveer 5.000 tot 6.000 startende juristen (hbo en wo) op de arbeidsmarkt. Maar hoe staat het er op dit moment voor met deze arbeidsmarkt? Yacht monitort de markt continu en ziet het positief in. Zo blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt over het derde kwartaal van 2015’.

En verder