November-December 2014

Memory Magazine | November-December 2014Memory Magazine | November-December 2014Memory Magazine | November-December 2014

In dit nummer veel aandacht voor het First Employers 2014 onderzoek. Ook is de beursspecial over de Nederlandse Carrièredagen opgenomen en een special juristen.

De First Employers 2014, de 50 meest populaire werkgevers, zijn door Memory Magazine op een rij gezet. Studenten en starters is gevraagd welke werkgevers bij hun het meest populair zijn om bij te gaan werken. Kijk op www.firstemployers.nl voor het volledige overzicht.

De Nederlandse Carrièredagen 2014

Wil je direct in contact komen met een werkgever, dan kun je dat doen middels een stage, traineeship of een inhousedag. Of kom naar de Nederlandse Carrièredagen, waar je medewerkers en recruiters kunt ontmoeten. 28 & 29 november, Jaarbeurs Utrecht.

En verder

Verder in dit nummer een special voor juristen, schrijf je in voor BestGraduates en de starter van Talent & Pro.

In deze editie van Memory Magazine:

Carrièrebeurzen

  Farley Ishaak

  Werken bij het CBS

  Met eerdere werkgevers had Farley Ishaak het idee niet de juiste match gevonden te hebben. Pas toen hij ging nadenken over wat hij daadwerkelijk zocht in een werkgever wist hij precies waar hij wilde werken: het Centraal Bureau voor de Statistiek.

  ltp-simulatie

  LTP assessments

  Steeds vaker worden games ingezet bij selectieprocessen. Maar wat zegt het vinden van de uitgang van een doolhof nou werkelijk over hoe jij zal functioneren in een werkomgeving? Wat is de toegevoegde waarde van serious gaming tijdens een sollicitatieprocedure en hoe kan jij je daar op voorbereiden. Memory Magazine ging op zoek naar antwoorden bij assessmentbureau LTP.

  neuro linguistisch programmeren

  Neuro Linguïstisch Programmeren

  Inzicht krijgen door iemand non-verbaal te observeren. Snel connectie maken door vertrouwen te scheppen. De juiste woorden kiezen om te overtuigen en zo je doel bereiken. Succes is te creëren volgens de theorie van NLP. Wanneer je dit spel snapt, wordt solliciteren ineens een stuk eenvoudiger.

Juristen

  clinic

  Werken bij de Clinic

  In de bibliotheek van advocatenkantoor SOLV maak ik kennis met de mensen achter de Clinic. Een rechtswinkel op het gebied van Technologie, Media en Communicatie die geheel door studenten gerund wordt. Het klinkt als een ideale carrièreboost: met een keuzevak binnen je master praktijkervaring opdoen en daarbij begeleiding en praktische tips krijgen van advocaten van niche- tot Zuidas kantoren.

En verder