November-December 2013

Memory Magazine | November-December 2013Memory Magazine | November-December 2013Memory Magazine | November-December 2013

De zoektocht naar de ideale werkgever is niet altijd eenvoudig. Vaak begin je met zoeken binnen een bepaald vakgebied. Of je laat je leiden door beschikbare vacatures. Dan bestaat er natuurlijk ook nog die groep populaire werkgevers waar iedereen wel zou willen werken. Welke bedrijven dat zijn heet Memory Magazine onderzocht in het jaarlijkse onderzoek: First Employers.

Memory Magazine heeft de First Employers, de 50 meest populaire werkgevers voor je op een rij gezet. En verschillende starters gevraagd hoe het daadwerkelijk is om bij deze bedrijven te werken. Zij vertellen waarom zij elke dag met plezier naar hun werk gaan. Kijk op www.firstemployers.nl voor het complete overzicht.

De Nederlandse Carrièredagen 2013

Maar er zijn meer manieren om een kijkje in de keuken van een bedrijf te krijgen. Een stage is een optie, maar heb je al wel eens gedacht aan het deelnemen aan een business course. of inhousedag. Of ontmoet werkgevers tijdens De Nederlandse Carrièredagen. Ga 29 of 30 november in gesprek en ontdek of een werkgever bij je past.

In deze editie van Memory Magazine:

Arbeidsmarkt

  Tips voor een top CV

  Het cv is meestal het eerste wat een werkgever van je ziet, die eerste kennismaking op papier is dus essentieel! Het doel van een cv is om de werkgever ervan te overtuigen dat jij degene bent die ze zoeken voor de functie. Zeker als er met jou nog velen solliciteren op een functie, moet je er zeker van zijn dat jouw cv zowel qua vorm als inhoud opvalt. Oftewel: stand out in the crowd!

  Werken bij het CBS

  Hoeveel inwoners heeft Nederland? Zijn Nederlanders liever eigen baas of werknemer? Welk percentage van het totale energieverbruik is duurzaam? Naar welke landen exporteren Nederlandse bedrijven het meest? Antwoord op deze en nog talloze andere vragen heeft het CBS. Maar hoe is het om te werken in het Nederlandse hart van de statistiek?

  Via via aan een baan komen

  Voor velen is het een vies woord: netwerken. Iets met borrels, visitekaartjes en handen schudden. In de praktijk gaat het vaak vanzelf en blijkt het minder eng dan gedacht. Loopbaanadviseur Femmy Wolthuis: ‘De meeste mensen netwerken al zonder dat ze het doorhebben.’

Masters

  Geef een boost aan je carrière met een (post-)master

  Wie carrière wil maken zal zich blijvend moeten ontwikkelen. Dit kan door werkervaring op te doen in verschillende functies. Maar heb je wel eens gedacht aan het volgen van een (post-)master?

Techniek

  Even bellen met Teun van der Laan | suitroller

  Een net pak is belangrijk. Of je nu een sollicitatie hebt of een belangrijke afspraak op je werk, je wilt er smetteloos verschijnen. Maar kreukloos je pak vervoeren is niet altijd zo eenvoudig. Daarom bedacht Teun van der Laan de suitroller.

Carrièrebeurzen

  Uit huis met alle gemakken van thuis

  Na Rotterdam beschikt dit studiejaar ook Amsterdam over een vestiging van The Student Hotel. Met het oog op het tekort van de studentenhuisvestiging in met name onze hoofdstad, komt dit hotel als geroepen. Dus zeg maar dag tegen kleine, lekkende en veel te dure kamers en hallo tegen een luxe, onbezorgde studententijd in The Student Hotel. We nemen een kijkje in dit bijzondere hotel.

  Vrouw & Carrière

  Vrouwen zijn slechte neezeggers

  Laat jij je op de werkvloer kansen ontnemen? Zou jij soms krachtiger voor je mening moeten uitkomen? En heb je het lef om naar jezelf te kijken?

Juristen

  Hoe besloten is de rechtspraak in Nederland?

  Studenten kregen onlangs de kans om in de vorm van een stage zelf de wereld van de rechtspraak te betreden en te ontdekken hoe (niet-) transparant de rechtbank nou daadwerkelijk is. Memory Magazine sprak met rechtenstudente Marloes die een week mocht meelopen op de rechtbank Noord-Nederland.

Overheid en non-profit

  Sociaal ondernemen

  Net afgestudeerd en klaar om met beide benen het diepe van het werkende leven in te springen? Dit is hét moment om richting te kiezen. Wordt het een glansrijke carrière bij een multinational of ga je je maatschappelijke dromen achterna? Kiezen is niet meer nodig, nu sociaal ondernemen in opkomst is. Geld verdienen én je steentje bijdragen aan de maatschappij. Het kan!

En verder