November-December 2012

Memory Magazine | November-December 2012Memory Magazine | November-December 2012Memory Magazine | November-December 2012

Waar wil jij het liefst werken? Die vraag stond centraal in het onderzoek dat we afgelopen weken hielden onder lezers van Memory Magazine. Grote winnaar bij studenten en starters bleek de Rabobank en het bedrijf mag zich daarom met trots First Employer 2012 noemen.

Maar het onderzoek wees uit dat de Nederlandse arbeidsmarkt nog veel meer topwerkgevers telt! Het complete overzicht vind je op www.firstemployers.nl.

De Nederlandse Carrièredagen 2012

Wil jij kennismaken met deze en nog vele andere werkgevers? Kom dan naar De Nederlandse Carrièredagen 2012 in de Amsterdam RAI op 23 en 24 november. Hier is een groot aantal topwerkgevers vertegenwoordigd op de beursvloer en er is een uitgebreid workshopprogramma waar je kosteloos aan kunt deelnemen.

In deze editie van Memory Magazine:

Arbeidsmarkt

  Omgaan met een quarterlife crisis

  Omgaan met een Quarterlife Crisis

  Voor je er erg in hebt zit je in een quarterlife crisis. Tussen je twintigste en dertigste wordt er veel van je verwacht. Dit is het moment om snelle carrièrestappen te maken, die kans te pakken om over de grenzen te kijken, een eerste huis te kopen en een duidelijk toekomstpad te kiezen. De druk van presteren, uitblinken en onderscheiden wordt voelbaar en de twijfel en onzekerheid neemt toe.

  Solliciteren met een Pinterest CV

  Solliciteren met een Pinterest CV

  Steeds meer afstudeerders ontdekken de mogelijkheden van het inzetten van een visueel cv met Pinterest bij hun zoektocht naar een baan. Het lijkt dé nieuwe manier om de aandacht van potentiële werkgevers te trekken.

Carrièrebeurzen

  How to...Een bezoek aan een carrièrebeurs

  How to… Een bezoek aan een carrièrebeurs

  Het bezoeken van een carrièrebeurs als De Nederlandse Carrièredagen is een laagdrempelige manier om je te oriënteren op de arbeidsmarkt. Je wilt natuurlijk alles uit zo’n beursbezoek halen. Hoe bereid je je voor? Wat kun je het beste aantrekken? En waar letten werkgevers op?

Juristen

  Does size matter?

  Does size matter?

  Met de beslissing dat je in de advocatuur wilt werken ben je er vaak nog niet. Het type kantoor is ook bepalend voor je plezier in het werk. Droom je van een carrière bij een groot kantoor aan de Zuidas, of houd je juist van een klein kantoor waar je iedereen kent? We vroegen drie advocaat-stagiaires naar hun keuze.

En verder