Mei 2014

Memory Magazine | Mei 2014Memory Magazine | Mei 2014Memory Magazine | Mei 2014

In dit nummer van Memory Magazine, waar de accountancy branche en het werken via een intermediair centraal staat, zijn we specifiek op zoek gegaan naar de favoriete werkgevers binnen de accountancy en het favoriete uitzendbureau en detacheringsbureau onder technici.

Accountancy

Werkdruk kan soms lastig te controleren zijn. Zeker in bepaalde sectoren waar je te maken hebt met een ‘busy season’ zoals de Accountancy. Reden voor ons om een arbeidspsychologe eens wat bruikbare tips te vragen.Zo krijg je die werkdruk onder controle.

Intermediairs

Verder gaan we in dit nummer in op het werken via een intermediair en staan we stil bij de kunst van het matchen.

In deze editie van Memory Magazine:

Accountancy

First Employers Special Accountancy 2014

Wat is de werkgever binnen de accountancy waar studenten en starters het liefst willen werken? Uit onderzoek van Memory Research blijkt PwC op dit moment het meest favoriet van alle accountantskantoren. De Belastingdienst kreeg, als geen accountantskantoor zijnde, de meeste voorkeursstemmen.

Omgaan met fraude en integriteit: ‘Wees kritisch, nieuwsgierig en doe navraag’

Het begrip ‘Integriteit’ staat bovenaan de “Verordening gedrags- en beroepsregelsaccountants (VGBA)”. Toch is integriteit is in deze tijden een actueel en beladen begrip. Niet in de laatste plaats door de vele fraudeschandalen die de afgelopen jaren in het nieuws zijn geweest. Memory Magazine ging met forensisch accountant Ingrid van Rijswijk van SBV Forensics in gesprek over fraude en integriteit en hoe je daar als startend accountant mee kunt omgaan.

Work hard – Play hard: werkdruk en balans

Werken onder druk is misschien even wennen als starter op de arbeidsmarkt. Veel sectoren hebben te maken met deadlines en overwerken, denk aan de ‘busy seasons’ in de accountancy. Een beetje stress is oké, zolang je ook voldoende energiebronnen hebt. Uiteindelijk draait het om een goede balans; maar hoe bewaar je die?

Diversiteit bij PwC: ‘Ik zie geen glazen plafond’

Met Vrouw & Talent kun je als vrouw de mogelijkheden bij PwC leren kennen en word je uitgedaagd om over je toekomst na te denken. Het is één van de speciale events die aansluit bij de jarenlange strategie van PwC om meer diversiteit te creëren binnen het van oorsprong masculiene bedrijf.

Intermediairs

5 redenen om voor detachering te kiezen

Na je opleiding aan de slag gaan op basis van detachering, heeft misschien niet direct je eerste voorkeur. Maar waarom eigenlijk niet? Gedetacheerd worden heeft zeker zijn voordelen. Niet alleen voor professionals, maar zeker ook voor starters.

Het geheim van een goede match

Als link tussen opdrachtgever en kandidaat, koppelen intermediairs de geschikte persoon aan de juiste opdracht. Dat gebeurt in alle sectoren: voor elektrotechnische bedrijven maar ook achter de schermen van filmsets en fotoshoots. Memory vroeg een modellenscout, castingdirector en technisch intermediair naar hun recept voor de beste match.

De uitzendtoekomst

Werken bij een bedrijf dat niet bij je past als ondergewaardeerde uitzendkracht. Dat zou voorbij moeten zijn als het aan Kasper Klop ligt. Volgens de mede-eigenaar van het éérste lifestyle-uitzendbureau Studentflex, bestaat de nieuwe uitzendformule uit persoonlijk contact en begeleiding, om zo het beste uit studenten en bedrijven te halen.

En verder