Mei 2013

Memory Magazine | Mei 2013Memory Magazine | Mei 2013Memory Magazine | Mei 2013

In deze editie van Memory Magazine vind je de uitslag van de BestGraduates Law competitie 2013 en de jaarlijkse accountancy special. Verder alle ins- en outs over het starten van je carrière via een intermediair en een exclusief interview met Marketing Directeur Michel Schaeffer van bol.com.

BestGraduates Law

Authentiek, juridisch inhoudelijk sterk, geloofwaardig, je goed kunnen presenteren en een sterke persoonlijkheid. Om uitgeroepen te worden tot juridisch toptalent moet je behoorlijk wat in huis hebben. Toch was het een spannende strijd tijdens Het Nationaal Juristencongres om de titel BestGraduate Law 2013. In dit nummer blikken we terug op deze competitie. Je leest welke onderdelen de deelnemers te wachten stonden, wat de jury te zeggen had en natuurlijk komt de winnaar aan het woord.

Intermediairs

Het idee dat uitzendbureaus er alleen voor tijdelijke banen zijn is behoorlijk achterhaald. Werken via een uitzendbureau kan namelijk een mooie start zijn van je carrière. Je doet niet alleen in een korte tijd werkervaring op bij verschillende bedrijven of sectoren, je komt er misschien zo wel achter waar je zou willen werken. Je breidt je netwerk uit en vaak kan je optimaal gebruik maken van specifieke opleidingen. Het komt bovendien vaak voor dat een tijdelijke baan leidt tot een vast contract bij de opdrachtgever. Dat geldt overigens niet alleen voor uitzendbureaus, ook als je aan de slag gaat via een detachering- of projectbureau kan dat erg lucratief zijn.

We onderzochten het imago van intermediairs onder technische studenten en starters. Vroegen intermediairs naar hun geheim van een goede match en zagen hoe IT-detacheerder neomax voor werving optimaal gebruik maakt van social media.

Accountancy

Een vakgebied waarin op dit moment behoorlijk wat veranderingen gaande zijn is de accountancy. Expert Fou-Khan Tsang is van mening dat de nieuwe generatie accountants niet alleen gefixeerd moet zijn op cijfers. Hij gelooft in de accountant 3.0: nieuwsgierig, verbaal sterk en een tikkeltje eigenwijs. Maar waar wil de student van nu, de accountant van de toekomst werken? Uit het First Employers Accountancy onderzoek 2013 blijkt dat onder studenten en starters de Big Four kantoren nog altijd favoriet zijn.

Michel Schaeffer van bol.com

Wat je zeker niet mag missen in deze editie is de rubriek The Road to Success met dit keer een verhaal van Marketing Directeur Michel Schaeffer over onder meer het marketingsuccess van bol.com. Een gesprek over concurrentie, over prijzen winnen en zijn carrière bij een bedrijf waar de klant altijd centraal staat.

In deze editie van Memory Magazine:

Accountancy

First Employers Accountancy 2013

First Employers Accountancy 2013

Wat is op dit moment de werkgever waar accountancy studenten en starters het liefst zouden willen werken? Die vraag heeft Memory Magazine ook dit jaar weer onderzocht. Onder de accountantskantoren was opnieuw Ernst & Young favoriet. De Belastingdienst kreeg, als geen accountantskantoor zijnde, de meeste voorkeursstemmen.

De accountant 3.0

De accountant 3.0

Het accountantsvak is aan verandering onderhevig. Voor de accountant die alleen maar gefixeerd is op cijfertjes is steeds minder ruimte. Memory Magazine vroeg Fou-Khan Tsang RA, bestuursvoorzitter van Alfa Accountants en Adviseurs naar zijn visie over de toekomst van het vak.

The Associate Academy van PwC

Kennis en ervaring met The Associate Academy

Afgelopen jaar begon PwC met een eigen opleidingsprogramma voor hun Associates. In twee jaar tijd kunnen starters nu zowel kennis als ervaring opdoen en is er bovendien genoeg ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Voor Jurgen en Gabriëlla is The Associate Academy dé manier om alle aspecten van het accountantsvak te leren kennen.

Welke keuzes heb je als accountant?

Welke keuzes heb je als accountant?

Als accountant wordt je breed opgeleid en daardoor is er veel mogelijk. Dat is natuurlijk leuk, maar kiezen is niet altijd even gemakkelijk. ‘Het belangrijkste is dat je deze keuze maakt vanuit een duidelijk perspectief’, vindt Bart Jonker, partner bij Grant Thornton.

Intermediairs

De kunst van het matchen

De kunst van het matchen

Intermediairs zijn er in allerlei soorten en maten. Toch werken ze allemaal volgens hetzelfde basisprincipe, het bemiddelen van twee verschillende partijen. Wij vroegen twee jonge matchmakers naar hun onderneming en hun geheim van een geslaagde koppeling. Hoe maak je een goede match?

Integrand

Integrand is jouw eerste stap naar je carrière!

Bedrijven vinden het tegenwoordig steeds belangrijker dat studenten zich naast hun studie op andere manieren ontwikkelen. Een sterk CV met nevenactiviteiten en werkervaring geeft je een voorsprong op anderen tijdens de sollicitatie-procedure. Integrand kan je hierbij helpen.

Energy & Offshore

  Energy Talent 2014

  Meld je aan voor Energy Talent 2014

  Volg jij een technische opleiding en lijkt een carrière in de energiebranche je wel wat? Doe mee met Energy Talent, neem een kijkje bij de energiebedrijven en maak bovendien kans op mooie prijzen.

Juristen

  BestGraduates Law Finale 2013

  Testen, workshops en netwerken: BestGraduates Law 2013

  Het Nationaal Juristencongres was de plek waar de strijd tussen ruim honderd afstuderende rechtenstudenten losbarstte. Het ochtendprogramma bepaalde wie er ’s middags in de Finale Arena kans zou maken op de titel.

  BestGraduates Law Finale 2013

  De ontknoping van BestGraduates Law 2013

  De laatste krachtmeting tussen de zes overgebleven rechtenstudenten vindt plaats in de BestGraduates Law Finale Arena. Hier wordt bepaald wie naar huis gaat met de eer, de titel BestGraduate Law 2013 en een reis naar Dubai.

En verder