Maart 2013

Memory Magazine | Maart 2013Memory Magazine | Maart 2013Memory Magazine | Maart 2013

De 16e editie van De Nationale Carrièrebeurs en de 11e editie van Het Nationaal Juristencongres komt er weer aan! Op 15 & 16 maart staat de Amsterdam RAI weer in het teken van De Nationale Carrièrebeurs, op 15 maart vindt Het Nationaal Juristencongres plaats.

Ben jij bezig met je te oriënteren op je mogelijkheden na je afstuderen, of zoek je verdieping door middel van workshops en presentaties dan moet je hier zeker een kijkje komen nemen. Naast een uitgebreide beursvloer, waar je aan je netwerk kunt bouwen,  kun je ook dit jaar weer gratis deelnemen aan het uitgebreide workshopprogramma.

In deze editie van Memory Magazine:

Energy & Offshore

  Energy Talent 2013

  Wie is de hoogvlieger van Energy Talent 2013?

  Minotaurus, gaslek dichten, vliegen in een Piper Archer en creatieve oplossingen voor horizonvervuiling. Vier mbo- en zes hbo-techniekstudenten streden op 1 februari om de titel Energy Talent 2013. Een terugblik op de finaledag.

  Werken in offshore en dredging

  Werken in de offshore of dredging: hoe internationaal wil je het?

  In het buitenland aan de slag voor een offshore of dredging project? Dubai, Australië, het Midden-Oosten of Afrika: je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn wel uitdagende projecten. Iets dichterbij aan de slag? Ook in het Nederlandse deel van de Noordzee is er werk. Wat heeft een baan in deze branche jou te bieden?

Carrièrebeurzen

  Waar letten recruiters op?

  Recruiters over sollicitatiebrief en CV

  Waar letten recruiters op als ze een sollicitatiebrief en cv onder ogen kijken? Recruiters van FrieslandCampina en Baker & McKenzie vertellen.

  Show your talent

  Show your talent!

  De inschrijving is gesloten: de strijd om de titel BestGraduate kan nu echt beginnen. Een select groepje universitaire masterstudenten is geslaagd voor de high potential test en heeft de capaciteitentest gemaakt wat betekent dat ze door zijn naar de volgende ronde: zich presenteren aan de topwerkgevers.

  Starter van nu

  Hoe lastig is het voor de starter van nu?

  Hoe staat het ervoor met de huidige arbeidsmarkt? Een belangrijke vraag als je binnenkort als starter de arbeidsmarkt betreedt. Om die vraag te kunnen beantwoorden ging Memory Magazine in gesprek met het CBS.

  Pure Talent maakt netwerken leuk

  Pure Talent maakt netwerken leuk

  Netwerken door de kunst van het gunnen’ is de workshop die opleidings- en trainingsbureau Pure Talent organiseert voor de studenten op De Nationale Carrièrebeurs op 15 & 16 maart 2013. Trainer Wietske van der Klein over positieve beinvloeding bij het netwerken.

En verder