Maart 2012

Memory Magazine | Maart 2012

In deze editie van Memory Magazine lees je alles over De Nationale Carrièrebeurs 2012 en een portret van prins Willem-Alexander, door wie de beurs dit jaar geopend wordt.

De Nationale Carrièrebeurs

Het is bijna zover: de 15e editie van De Nationale Carrièrebeurs zit er aan te komen! Doen, want op dit grootste carrière-evenement van Nederland (16 en 17 maart 2012 in de Amsterdam RAI) kun je kennismaken met de beste werkgevers! En dit jaar hebben we een hele speciale opening: niemand minder dan prins Willem-Alexander opent de jubileumeditie, samen met presentatrice en actrice Nicolette van Dam. Wij zijn er in ieder geval bij!

Pioniers in de social media

In dit nummer vind je alle info om je beursbezoek to een succes te maken, maar er is natuurlijk meer. Zo kun je in dit nummer lezen over pioniers in de social media, de G-factor en de CV Check. Enjoy!

In deze editie van Memory Magazine:

IT en internet

  Experts in Social Media

  Experts in de social media

  Hoe is het om te werken in een branche die relatief nieuw is? Gijs, Valentine en Willem dompelen zich de hele dag onder in de social media. “Er zijn constant nieuwe ontwikkelingen.”

  Cloud Computing

  Cloud computing

  Weg met de 9 tot 5 mentaliteit! Zeker als starter in de IT-sector kun je niet meer om het nieuwe werken heen. Steeds meer IT’ers maken meer gebruik van de cloud. Belangrijk hierbij zijn de drie V’s: Vrijheid, Verantwoordelijkheid en Vertrouwen.

Carrièrebeurzen

  Heb jij de gunfactor?

  Heb jij de G-Factor?

  Er bestaat zoiets als een gunfactor. Deze speelt een grote rol bij solliciteren. Wat is dat precies de gunfactor en hoe kun je hem inzetten als je een baan zoekt?

  Een goed cv, onmisbaar bij solliciteren

  Een goed cv, onmisbaar bij succesvol solliciteren

  Deze maand wordt er een nieuwe website gelanceerd: cvcheck.info. Studenten en starters kunnen hier online hun cv laten checken door een ervaren recruiter. Je ontvangt binnen twee werkdagen via mail feedback op je cv. En mocht het dan nog niet helemaal duidelijk zijn, kan je ook nog een afspraak maken voor een telefonisch consult.

  Het eerste arbeidscontract

  Het eerste arbeidscontract

  Hè hè die baan is binnen! Er is nog een ding dat moet gebeuren voordat je je bureau kunt inrichten: het arbeidscontract tekenen. Het lijkt een formaliteit, maar besteed hier de nodige aandacht aan. In je enthousiasme kun je daar in eerste instantie misschien wat laks mee omgaan, maar als je je handtekening eenmaal hebt gezet, is het contract bindend.

Juristen

  Juristen over de grens

  Juristen over de grens

  Twee jonge advocaten vertellen over hun ervaring in het buitenland. Hoe bevalt het wonen en werken in Londen en New York als advocaat?

En verder